جزئيات اصلاح الگوي مصرف گاز در صنايع


طرح پيشنهادي وزارت نفت براي اصلاح الگوي مصرف گاز در صنايع عمده، نيروگاهها و واحدهاي پتروشيمي به زودي براي تصويب به هيئت دولت ارائه مي شود. خبرنگار مهر درباره آخرين وضعيت تهيه طرح اصلاح الگوي مصرف گاز در صنايع از وزارت نفت كسب اطلاع كرد در اين رابطه تاكنون 20 نوع الگو براي مصرف گاز در بخشهاي مختلف صنعت تدوين شده است كه پس از پشت سرگذاشتن مراحل نهايي مطالعاتي براي تصويب به هيئت دولت ارائه خواهد شد.در صورت پشت سرگذاشتن مراحل قانوني، صنايع مصرف كننده گاز طبيعي مجاز خواهند بود، به ازاي هر واحد توليد خود تنها بخش معيني گاز مصرف كنند. از اين رو چنانچه صنعتي بيش از الگوهاي تعيين شده گاز بيشتري مصرف كند، بايد بهاي گاز اضافي را بر اساس تعرفه هاي جديد پرداخت كند.در اين رابطه يكي از مهمترين اهداف تدوين و اجراي اين طرح (در صورت پشت سر گذاشتن مراحل قانوني)، اصلاح الگوي مصرف گاز در صنايع كشور است كه موجب خواهد شد كه صنايع كشور به طرف نوسازي و بهينه سازي مصرف گاز خود روي بياورند.همچنين در خصوص تعرفه هاي پيش بيني شده براي آن دسته از صنايع كه بيش از الگو تعيين شده، گاز مصرف مي كنند، پيشنهادهاي مختلفي مطرح شده كه در حال بررسي است.در يكي از اين تعرفه ها پيشنهاد شده كه قيمت گازي كه توسط صنايع كشور بيش از الگو مصرف شده است، بر اساس سبد صادراتي گاز كشور محاسبه شود.علاوه بر اين تعرفه ها، يكسري قيمتهاي ترجيحي گاز نيز براي صنايع در حال تدوين است به طوري كه جزئيات بيشترآن دسته از صنايع كه مي توانند مشمول قيمتهاي ترجيحي شوند با نهايي شدن اين طرح نيز اعلام مي شود.در حال حاضر واحدهاي پتروشيمي بزرگترين صنايع مصرف كننده گاز طبيعي در كشور هستند. به طوري كه هم اكنون به طور تقريبي 25 ميليون متر مكعب گاز به صورت روزانه تحويل واحدهاي پتروشيمي مي شود. از سوي ديگر، پيش بيني مي شود با اجراي طرح هاي توسعه صنعت پتروشيمي ميزان مصرف گاز در اين بخش به 48 ميليون متر مكعب در روز افزايش پيدا كند.بر اين اساس دولت، شركت ملي گاز را مكلف كرده است به منظور مديريت مصرف گاز، ضرايب متفاوتي دراوقات مختلف سال تعيين كند، به نحوي كه متوسط اين ضرايب در طول سال برابر يك باشد و نرخ تحويل گاز را با اين ضرايب تعديل كند اين ضرايب به گونه اي تعيين مي شود كه در مواقع كمبود گاز، نرخ گاز با نرخ سوخت مايع با ارزش حرارتي معادل يكسان شود.
منبع خبر: ابتکار
ادامه مطلب
متوسط مصرف روزانه گاز كل كشور به ٧/٣٢٣ ميليون متر مكعب رسيد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
كل گاز مصرفي ايران در هفته گذشته (2 تا 8 خرداد ) در بخش هاي خانگي، تجاري، نيروگاه ها و صنايع معادل 2266 ميليون متر مكعب بود كه از متوسط مصرف روزانه 323.7 ميليون متر مكعب خبر مي دهد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا ) ، مصرف گاز خانگي نيز طي هفته گذشته 812 ميليون متر مكعب بوده كه بيانگر متوسط مصرف روزانه 116 ميليون متر مكعب است . اين در حالي است كه گاز مصرف شده در بخش خانگي در مدت مشابه سال گذشته 723 ( متوسط مصرف روزانه 103.2) ميليون متر مكعب بوده كه نشانگر افزايش 12.4 درصدي مصرف گاز اين هفت روز است .
مقايسه آمار مصرف گاز كل كشور در هفته گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن كه 2103 ( متوسط مصرف روزانه 300.4) ميليون متر مكعب بوده، بيانگر آن است كه به طور متوسط روزانه 23.3 ميليون متر مكعب افزايش مصرف داشته ايم .
براساس آمارهاي رسمي شركت ملي گاز ايران، بيشترين مصرف كل گاز كشور در هفته گذشته مربوط به روز چهارشنبه (6 خرداد ) با مصرف 332 ميليون متر مكعب و در بخش خانگي نيز مربوط به همان روز با مصرف 126 ميليون مترمكعب بوده است .
همچنين كمترين ميزان مصرف كل گاز مربوط به روز جمعه ( 8 خرداد ) با 313 ميليون متر مكعب و كمترين مصرف هفته گذشته در بخش خانگي مربوط به روز شنبه (2 خرداد ) با مصرف 101 ميليون متر مكعب بوده است .
مقايسه آمار مصرف گاز بخش خانگي نسبت به هفته پيش از آن با مصرف 846 ميليون متر مكعب از كاهش 34 ميليون متر مكعبي ( معادل 4.2 درصد ) خبر مي دهد .
در بخش مصرف كل گاز كشور نيز مجموع مصارف خانگي، تجاري، نيروگاه ها و صنايع در هفته گذشته نسبت به هفته پيش از آن با مصرف 2317 ميليون متر مكعب، 51 ميليون متر مكعب ( معادل 2.2 درصد ) كاهش داشته است .
منبع خبر : ايسنا
ادامه مطلب
مصوبه تعیین الگوی مصرف گاز طبیعی اصلاح شد

با تصویب هیات دولت، مصوبه تعیین الگوی مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و جرایم مصارف مازاد بر الگو اصلاح شد.
با تصویب هیات دولت، مصوبه تعیین الگوی مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و جرایم مصارف مازاد بر الگو اصلاح شد. به گزارش مهرو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیران عضو كمیسیون اقتصاد با در نظر گرفتن نظرات رئیس مجلس شورای اسلامی و اختیارات خود در اصلاح تصویب نامه های مورد ایراد ریاست مجلس، اصلاحیه مصوبه تعیین الگوی مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و جرایم مصارف مازاد بر الگو را تصویب كردند.
ادامه مطلب در لينك مطلب
ادامه مطلب
استفاده بهینه از گاز
رشد روبه تزاید مصرف بنزین در كشور، اقتصاد ملی را با چالش های اساسی مواجه ساخته است. با هدف مقابله با این معضل، راهكارهای مختلفی مطرح گردیده است اما تاكنون هیچ یك از آنها ماهیت اجرایی پیدا نكرده است.
مطلب زیر به طور خلاصه یكی از راههای مقابله با بحران بنزین در كشور را مورد بررسی قرار می دهد.
در چهار سال آینده حداقل چهارده میلیارد دلار واردات فرآورده های نفتی ( با نرخ رشد مصرف فعلی ۱۰درصد حتی با فرض ثابت ماندن قیمت فرآورده ها این رقم خوشبینانه می باشد) داریم.
در این زمینه راهكارهای مختلفی مورد توجه می باشد كه عبارتند از:
- سرمایه گذاری (از محل صرفه جویی همین طرح و یا حساب ذخیره ارزی) قسمتی از این مبلغ در تغییر كاربری؛ افزایش جدی نرخ تولید بنزین با تخصیص قسمتی از خوراك پالایشگاه به میعانات گازی با هزینه بسیار ناچیزی میسر است.
ادامه مطلب در لينك مطلبادامه مطلب
راهکارهای استفاده بهینه از رایانه
گروه راهکار با جستجو در پایگاههای اینترنتی و بهره گیری از تحقیقات انجام شده در این زمینه قصد دارد در این بخش راهکارهای استفاده بهینه از رایانه را مورد بررسی قرار دهد.امید است سهمی در اصلاح الگوی مصرف کاربران رایانه داشته باشد.
رایانه های مورد استفاده در منازل بین پنج تا 14 ساعت روشن هستند. به بیان دیگر می توان عدد 10 ساعت را به عنوان مقدار میانگین در نظر گرفت. مصرف متوسط این موجود در روز بالغ بر سه تا چهار کیلووات ساعت خواهد بود. بدین ترتیب رایانه ها در یک ماه حدود 100 کیلووات ساعت انرژی الکتریکی مصرف می کنند. حال چاپگر، اسکنر، اسپیکر و موارد دیگر را نیز بیفزایید تا به رقم 120 کیلووات ساعت برسیم.
پیش از این بیشترین مصرف برق در منازل به لامپ های روشنایی، تلویزیون و یخچال اختصاص داشت. رایانه شاید دو برابر یک یخچال معمولی برق مصرف می کند اما به چشم نمی آید. به بیان قابل ملموس، مصرف برق رایانه معادل یخچال و تلویزیون است یعنی بیش از یک سوم مصرف برق ماهانه.
ادامه مطلب در لينك مطلبادامه مطلب
راهکارهای استفاده بهینه از اسکناس
کاغذی که برای چاپ اسکناس مورد استفاده قرار می گیرد از جمله محصولات وارداتی می باشد و فراموش نکنیم که کشور ما در حال تحریم است.
خرید کیف های استاندارد مخصوص پول که اسکناس در آن بدون تا شدن جا بگیرد!
همیشه حتی در شرایط خاص یادمان باشد که اسکناس دفترچه یادداشت نیست!
اولین باری که به کودک خود اسکناسی جهت خرید می دهیم آموزش استفاده درست از آن و کیف مخصوص پول را هم برایش فراهم نماییم.
در موقعی که دستانمان کثیف است شمردن اسکناس را به کسی دیگر محول کنیم.
قبل از شستن لباسها حتما جیب های آن را بررسی کنیم و از نبودن اسکناس در آن مطمئن شویم.
چطور برای جلوگیری از تا شدن عکس آن را داخل پاکت می گذاریم و نسبت به آن حساس هستیم،در باره اسکناس هک به عنوان سرمایه ملی باید برخوردی اینچنین داشته باشیم.
ادامه مطلب در لينك مطلبادامه مطلب
نان و چگونگی نگهداری درست آن

نان بعد از خروج از تنور بايد سرد شود و برای حفظ بافت آن هرگز نبايد به تعداد زياد روی هم چيده شود.
در منزل و يا شرايطی که بخواهيم مقدار زيادی نان را برای مدت بيشتر از يک روز تا چند ماه نگهداری کنيم بايد از روش خشک کردن و يا از روش انجماد استفاده کنيم. هر يک از اين روشها بستگی به نوع نان و شرايط نگهداری دارد. مثلاً برای نگهداری نان بربری نمیشود آن را خشک کرد ولی با انجماد میتوان کيفيت و تازگی آن را برای مدت چند ماه حفظ کرد. درجه حرارت يخچال فقط از کپک زدن نان به مدت چند روز جلوگيری میکند ولی در بياتی آن اثر منفی دارد.
ادامه مطلب در لينك مطلب
ادامه مطلب
روش درست نگهداری نان

روش درست نگهداری نان
اگر شما هم مانند بسیاری از خانواده ها، نان به تعداد زیاد می خرید حتما مطلب زیر را بخوانید.
۱) چیدن نان های داغ بر روی هم، كپك زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می كند؛
۲) قبل از سرد شدن كامل نان ها، آنها را دسته نكنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیك در بسته بگذارید.
۳) حرارت نان سبب كپك زدگی زودرس آن می شود بنابراین از دسته كردن نان داغ جدا بپرهیزید؛
۴) نان خوب مستلزم داشتن آرد با كیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است.
۵) همان گونه كه بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت؛
۶) دادن نان كپك زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شیر آنها می شود؛
۷) در ایجاد ضایعات نان، مردم ۲۰ درصد، نانوایان ۳۰ درصد و آرد مصرفی ۵۰ درصد تاثیرگذارند؛
۸) خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یكی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری كنید؛
۹) از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را كاهش می دهد؛
۱۰) خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می شود.
۱۱) نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند؛
۱۲) قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می كند.
۱۳) هنگام خرید نان حتما یك سفره پارچه ای یا پلاستیكی به همراه داشته باشید؛ نانی كه پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.
۱۴) بین حرارت، رطوبت و كپك زدگی رابطه مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان هایی كه به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میكروبی و كپك زدگی فراهم می سازند؛
۱۵) آرد حاصل از گندم تازه و نارس، سبب تولید نان های سفت و بدهضم خواهد شد؛
۱۶) نان خوب نانی است كه آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف كننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
روزنامه جوان
ادامه مطلب
اصلاح الگوي مصرف نان
خبرگزاري فارس: دبير كميسيون تعزيرات آرد و نان شهرستان سمنان گفت: كارخانههاي آردسازي سمنان بايد در تامين آرد مطلوب مورد نياز نانواييها بيشتر بكوشند.
حميد
طاهري امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در سمنان مرغوبيت آرد، نيروي كار
مجرب و دستگاههاي توليدي را از جمله عوامل موثر در كيفيت نان برشمرد.
وي افزود: كيفيت پايين نانهاي توليدي ميتواند در نتيجه ناقص بودن هر يك از عوامل ذكر شده باشد.
دبير كميسيون تعزيرات آرد و نان شهرستان سمنان اضافه كرد: همكاري شركت غله
و كارخانههاي آردسازي در تامين آرد مطلوب و همچنين ارسال گندم مرغوب و
نظارت بر كارخانههاي آردسازي توسط شركت غله ميتواند در بهبود كيفيت نان
تاثيرگذار باشد.
طاهري با اشاره به ميزان بالاي سرانه مصرف آرد در
ايران گفت: به علت پايين بودن قيمت نان و نوع تغذيه ايرانيان، سرانه مصرف
آرد و نان در كشور بالاست.
وي تصريح كرد: اين سرانه در استان سمنان حدود 9 كيلوگرم و در شهرستان سمنان كمتر از اين ميزان است.
دبير كميسيون تعزيرات آرد و نان شهرستان سمنان لزوم صرفهجويي در مصرف نان
را هماكنون ضروري دانست و تاكيد كرد: با عنايت به پرداخت مبلغ 43 هزار
ميليارد ريالي يارانه دولت در بخش نان، صرفهجويي در زمينه مصرف نان بر
همگان واجب است.
طاهري راهكار مقابله با با افزايش غيرمنطقي تقاضاي مردم براي خريد نان اضافي را ارتقاي سطح كيفي نان اعلام كرد.
وي ادامه داد: چگونگي نگهداري صحيح نان نيز ميتواند مصرف نان اضافي را كاهش دهد.
دبير كميسيون تعزيرات آرد و نان شهرستان سمنان درباره حذف كلي جوش شيرين
و اثر آن در بهبود كيفيت نان گفت: هرچند استفاده از جوش شيرين در بهبود
كيفيت برخي از نانها موثر است اما به سبب مضرات اين ماده بر دستگاه گوارش
انسان و وجود مشكلات حاد بهداشتي از فرايند توليد نان بايد به طور كلي حذف
شود.
طاهري همچنين درباره ميزان آموزش كارگران نانواييها و نقش مهارت
كارگران در ارتقاي كيفيت نان نيز گفت: آموزش كارگران و استفاده از
شيوههاي علمي نوين و فناوري روز دنيا و به كارگيري كارگران متخصص و مجرب
در كيفيت نان موثر است.
وي گفت: حضور مستمر و نظارت هميشگي متصديان
نانواييها در محل كارشان ميتواند در دقت و اهتمام كارگران نانواييها
موثر باشد كه نتيجه آن توليد نانهاي مرغوب است.
انتهاي پيام/ص10.
منبع خبر: فارس
ادامه مطلب
هدف ترويج فرهنگ مصرف درست آب؛جشن «بنويسيم آب بخوانيم زندگي » در اردبيل برگزار شد
خبرگزاري فارس: همزمان با آغاز فصل تابستان، فصل اوج مصرف آب و با هدف فرهنگسازي استفاده درست از آب «جشن بنويسيم آب، بخوانيم زندگي » در اردبيل برگزار شد.
به
گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، در اين مراسم كه صبح امروز و در محل كانون
پرورش فكري كودكان و نوجوانان اردبيل برگزار شد، دانشآموزان با چرخه
توليد آب و مصرف آن آشنا شده و با اهداف شعار اصلاح الگوي مصرف و مصرف
درست آب بيشتر و بهتر آشنا شدند.
در اين جشن كه اعضاي مراكز كانون نيز حضور داشتند برنامههاي متنوع ادبي، فرهنگي و هنري اجرا شد.
اعضاي مراكز پنجگانه اردبيل بهصورت جداگانه ضمن حضور در جلسات بحث آزاد
پيرامون خشكسالي و لزوم حفظ منابع آب و راههاي جلوگيري از هدر رفتن آن،
در كارگاههاي نقاشي و خوشنويسي به خلق آثار زيبا در اين زمينه پرداختند.
اعضاي مراكز شهرستان مشكينشهر پوستر، بروشور و نشريه ديواري طراحي كرده و
در مراكز هشتجين و خلخال كارگاههاي ادبي و جلسات بحث داير شد، در مركز
جعفرآباد اعضا به فعاليت علمي در مورد آب و راههاي هدر رفتن آن پرداختند
در موران و دولتآباد اعضا با كتابهاي نوشته شود در مورد آب آشنا شده و
به فعاليت هنري مشغول شدند.
در مركز نير اعضا به نقل احاديث در مورد
آب پرداخته و آنها را با خط خوش نوشته و در پانيل نصب كردند، اعضاي مركز
اصلاندوز نيز به تهيه بروشور و پخش آن و حضور در كارگاه ادبي و نقاشي
اقدام كردند.
در پايان اين جشنها اعضاي كانون پرورش فكري استان خود
را حافظان منابع آب در جامعه و خانوادهها دانسته و به لزوم نظارت و تذكر
براي مصرف شايسته و مناسب آب تاكيد كردند.
در اين جشنها اعضاي كانون
با خواندن قسمنامهاي متعهد شد كه خود بر استفاده درست و بهينه از آب
پيشقدم باشند و ديگران را نيز به اين امر شايسته به ويژه صرفهجويي در
فصل تابستان ترغيب و تشويق كنند.
منبع خبر: فارس
ادامه مطلب