زمینه سازان ظهور



انقلاب حضرت مهدى (ع) هم چون دیگر انقلاب ها،بدون مقدمه وزمینه سازى به وجود نمى آید، بلكه در آستانه ظهور، حركت هایى پا مى گیرد وزمینه را براى ظهور آن حضرت فراهم مى آورد. بخش عمده اى از روایاتى كه درباره رویدادهاى پیش از ظهور ویاران حضرت مهدى (ع)آمده است، درباره ایران و ایرانیان است كه با تعبیرات گوناگونى مانند: اهل فارس، عجم، اهل خراسان، اهل قم، اهل طالقان، اهل رى و... بیان شده است. با بررسى مجموع این روایات به این نتیجه مى رسیم كه دركشور ایران، پیش از ظهور، نظامى الهى و مدافع ائمه معصومین (ع)و برپا مى گرددكه مورد نظر امام زمان (ع) است و نیز مردم ایران، نقش عمده اى در قیام آن حضرت دارند (1) رسول خدا(ص) مى فرماید: مردمى از مشرق زمین قیام مى كنند و زمینه را براى قیام حضرت مهدى (ع) فراهم مى سازند. (2) نیز مى فرماید: پرچم هاى سیاهى از سمت مشرق خواهد آمدكه دل هاى آنان همانند پاره هاى آهن است پس هركس از حركت آنان آگاهى یافت، به سوى آنان برود وبا آنان بیعت كند هر چند لازم باشدكه بر روى یخ حركت کند (3)امام باقر(ع) مى فرماید:گویا قومى را مى بینم كه در مشرق قیام كرده اند و حق را مى طلبند، ولى حق را به آنان نمى دهند .بار دیگر طلب مى كنند ولى باز به آنان واگذار نمى كنند.در این حالت، شمشیرها را از نیام كشیده، بر شانه مى گذارندكه در این هنگام، دشمن خواسته آنان را مى پذیرد، ولى آنان نمى پذیرند وقیام مى كنند وحق را واگذار نمى كنند، مگر به صاحب امر. كشتگان آنان شهیدند واگر من آنان را درك مى كردم، خودم را براى صاحب این امر آماده مى كردم.(4)

در این روایات، به روشنى از برپایى قیام ها و انقلاب هابى در آستانه ظهور حضرت مهدى (ع) خبر داده شده است. همه روایات بر این نكته اتفاق دارند كه پیش از ظهور مهدى (ع) حكومتى به رهبرى یكى از صالحان، كه گمان مى رود از فرزندان پیامبر(ص) هم باشد، در ناحیه مشرق تشكیل مى گردد و زمینه ظهور را مهیا مى سازد و این حكومت، تا ظاهر شدن حضرت مهدى (ع) وتسلیم آن به حضرت ایشان ادامه مى یابد.بر همین اساس، برخى تشكیل دولت شیعى مذهب صفویه راكه پس از قرن ها استیلاى حاكمان مستبد و متعصب عامى مذهب، روى كار آمد، همان دولتى دانسته اندكه در روایات، از جمله زمینه سازان حكومت مهدى (ع) به شمارآمده است .(5)

در زمان ما نیز، برخى با استناد به ویژگى هایى كه در روایات آمده، انقلاب اسلامى ایران را كه در سال 1357 هـ. ش به رهبرى امام خمینى (ره) به پیروزى رسید، همان دولتى دانسته اند كه زمینه را براى ظهور وقیام مهدى (ع) آماده مى كند. در هر صورت، گر چه قرائن فراوانى این احتمال را قوت مى بخشد، ولى دلیل قطعى كه ثابت كند منظور از حكومت زمینه ساز، انقلاب اسلامى به رهبرى امام خمینى (ره) است، در دست نیست. (6)

  ا. چشم اندازى به حكومت مهدى (ع) نجم الدین طبسى،


 



[ سه شنبه 26 آبان 1388  ] [ 4:03 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]