منجی آخرالزمان - بخش اول

بسم الله الرحمن الرحیم

بر آن شدیم تا مطلبی در خصوص انقلاب جهانی حضرت ولی عصر (عج) نگاشته و از خلال آن، اجمالاً به چگونگی فراهم شدن زمینه این حکومت از ابتدای تاریخ بشر تا عصر حاضر به صورت فشرده و گذرا نگاهی داشته باشیم . به ناچار آن را در چهار فصل (پست) نگاشته ایم که انشاءالله در هر سه روز، یک فصل از آن به نظر شریف تان می رسد و هر فصلی بیانگر مشخصات یک مرحله از تاریخ بشر است و ترتیب فراهم شدن زمینه‌ی ظهور منجی موعود و حکومت جهانی واحد را شرح می‌دهد. انتظار داریم که با مطالعه آن و ارائه نظرات ارزشمند خود، ما را در درک بهتر و صحیح تر نسبت به موضوع مطلع سازید.

فصل اول: تشکیل تمدن ها (طرح موضوع منجی در آخرالزمان و گردآوری انسانها تحت رهبری خویش)

تمدن بشر پیشینه‌ای زیر 10 هزار سال دارد و دوران ما قبل آن عصر شکار و زندگی قبیله‌ای و گروهی بوده است. تجمع انسانی ماقبل تاریخ در حد یک قبیله بوده و فراتر از آن چیزی وجود نداشته است؛ و از زمانی که بشر توانست آثاری از زندگی خود بر جای گذارد، تمدن بشر آغاز گردید.

اولین تمدنها بصورت دهکده ها بود و بعدها دولت شهرها تشکیل شد. به دلیل مغایرت فرهنگ ها، اعتقادات و باورهای اقوام موجود در جای جای کره زمین و وجود درگیری و جنگ بین تمدنهایی که موجود بودند، و البته عدم دسترسی به تجهیزات ارتباطی مناسب، هیچگاه زمینه تبادل فرهنگها در آن عصر فراهم نگردید.

ویژگی این دوره از تاریخ بشر که سپیده دم تاریخ نیز نامیده می شود، مغایرت شدید فرهنگها و باورها و عدم پذیرش فرهنگ و تمدن مغایر، و دوری تمدنها از یکدیگر بوده است.

جنگ‌های بی شمار دولت شهرها حکایت از اشتهای بی حد و حصر بشر برای گسترش قلمرو حاکمیت و ایده‌های نوپای آن داشت. هنوز بررسی‌های تحلیلی از تمدنها و باورها و دیدگاههای بی شمار آن روزگار توسط اندیشمندان و پژوهشگران بشری صورت نگرفته و تجربه‌ای گران سنگ از پالایش دیدگاه ها و تمدن ها فراروی بشر قرار نگرفته، و یا بهتر بگوییم زمینه این اتفاق فراهم نگردیده است. شمار اکثریت مردم بیسواد آن روز و قرار داشتن کتابت و نوشتن نزد قدرت های مسلط آن روزگار که صرفاً برای رفع حوائج حکومتی آنان استفاده می‌شد، امکانی برای همه ابناء بشر فراهم نمی‌کرد تا بتوانند از این رهگذر به فهم مشترک و درک همگانی در تجارب انسانی دست یابند.

اطلاعات از تمدنهای پیرامون، صرفاً در دست قدرت‌های مسلط بر دولت شهرها و اساساً برای حفظ آن قدرتها بوده است و اکثر قریب به اتفاق مردم از وجود آن بی اطلاع و حقیقت را محدود به اعتقادات و باورها و طرز زندگی خود می‌دیدند.

مناسباتی که در این مرحله از تاریخ بین انسانها شکل گرفت، اساساً بر قدرت استوار بود و ظلم و بی عدالتی، استثمار و نابودی دیگر انسان ها، برتری طلبی، پست خواندن دیگران، انحصار طلبی منابع (ثروت، دانش و تکنولوژی) و محروم ساختن دیگران از آنان از ویژگیهای بارز این عصر از دوران بشر است.

در این دوران هیچ نشانه‌ای از اتحاد دو تمدن و یا فرهنگ در کنار هم مشاهده نمی‌شود. این وضعیت در محدوده زمانی 5000 تا 7000 سال طول کشید و پیامبرانی که از جانب خداوند برای بشارت انسان مأموریت می یافتند، رسالت شان به دلایل پیش گفته محدود به همان قومی می‌شد که در میان آنان برانگیخته شده بودند.

نکته مهم این عصر، درون مایه تعالیم انبیاء بود که انسانها را به توحید و یکتا پرستی، دوست داشتن یکدیگر و پرهیز از ظلم و بی عدالتی فرامی‌خواند و این معانی و آموزه‌ها دریافت و رفتار بشر را اصلاح و زمینه نزدیکی اقوام را در بین آنان فراهم می‌ساخت. ابتدا در این مرحله از تاریخ حتی برخی از انبیاء به حکومت نیز رسیده و برای قوم مخاطب رسالت شان تصمیم گیری در حد حکومت نیز ‌می‌کردند؛ که حضرت داود و سلیمان از جمله ی این انبیاء محسوب می‌شوند.

تجارب نیک رفتاری آنان در حافظه تاریخ ثبت و بدلیل فطرت خداجو و ظلم ستیز و عدالت خواه انسان، این آموزه‌ها گسترش یافت. منتهی به دلیل طرز زندگی انسان در آن اعصار و عدم توسعه آموزش و ارتباطات، بسیار ابتدایی و کند پیشرفت می‌کرد.

هرچند انبیاء و سفرای الهی مأمور به اصلاح قوم خود بودند، ولی همه آنان به پیروی از پیامبر بعد از خود سفارش می‌کردند؛ و البته همگی به وجود آخرین پیامبر و نیز آمدن یک منجی در آخرالزمان بشارت می‌دادند. نکته ظریف در پیام آنان، برای مردمی که ارتباطات را بیشتر از قوم خود نمی‌فهمیدند و آنرا تجربه نکرده بودند، بشارت آمدن یک منجی بود که جهان را پر از عدل و داد می‌کند و همه انسانها را زیر یک لوا جمع می‌کند؛ و این درست زمانی اتفاق می افتاد که بشر هنوز به فهم واژه ی ملت نرسیده بود.

و سه سوال :

به نظر شما، چرا پیامبران در ابتدای رسالت شان، محدود به قوم خود بودند؟ آیا ارائه دین واحد برای همه انسان ها در این مرحله امکان پذیر بود؟ و بشارت به آمدن منجی آخرالزمان چه تأثیری در پرورش و تربیت انسان های آن عصر داشته است؟





[ یک شنبه 10 شهریور 1392  ] [ 12:31 AM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]