انتظار فرج یعنی انتظاری سازنده و نگه دارنده، تعهد آور، نیرو آفرین
چه تناسبی میان انتظار موعود و حیات پویا، كسب علم، ظلم ستیزی و مبارزه بافساد وجود دارد؟
درك دقیق معناى انتظار مبتنى بر فهم جامع اندیشه مهدویت است و اندیشه مهدویت را باید با توجه به مجموعه معارف اسلامى و در راستاى هدف كلى دین اسلام دید.
بنا بر آموزه هاى دینى، مهدى(عج) روزى ظهور كرده و وعده هاى الهى را به اجرا درمى آورد او بر پا كننده حكومت صالحان مى باشد و مؤمنان به میزان ایمان وعمل صالحشان در حكومت مهدى(عج) قرب و منزلت دارند. این اندیشه پایانى زیبا و نورانى براى جریان زندگى انسان تصویر می كند و عامل شعله ور شدن امید در دل هاى مؤمنین است.
به ظهور مهدى(عج) همان امید به خداست. امید موتور حركت انسان در زندگى است و امید به مهدى(عج)عامل حركت استوارتر انسان در مسیر خوبى ها یعنى همان هدف اصلى دین مى باشد.
مقصود از انتظار فرج، امید ودلبستگى به مهدى(عج) است. بنابراین انتظار فرج مقصود دین به تعبیر شهید مطهرى، انتظارى سازنده و نگه دارنده، تعهد آور، نیرو آفرین و تحرك بخش است. به گونه اى كه خود نوعى عبادت و حق پرستى است.
برخى به خطا به گونه اى اندیشه مهدویت را تصویر مى كنند كه انتظار براساس آن به معناى كمك به رشد ظلم و فساد و پرشدن دنیا از گناه مى باشد در حالى كه بى شك چنین امورى با هدف دین بیگانه است، بنابراین انتظار و عشق به مهدى؛ یعنى، عشق به همه خوبى ها و امید اقامه همه خوبى ها در دنیا این عشق و امید عاملى است كه انسان راوا مى دارد تا هر چه بیشتر و محكم تر در راه خوبى ها قدم بردارد، پس انتظار فرج مسؤولیت آفرین است.