اصلاح الگوی مصرف بايد از شعار خارج شده و به شعور تبديل شود


به گفته دبير هيئت علمی بعثه مقام معظم رهبری اصلاح الگوی مصرف بايد از شعاری بودن خارج شده و به شعور تبديل شود، به اعتقاد وی تنها در اين صورت است كه می‌توان برای ترويج الگوی مصرف متعادل در جامعه فرهنگ‌سازی كرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمين «صادق گلزاده» دبير هيئت علمی بعثه مقام معظم رهبری در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با بيان اين مطلب لازمه اصلاح الگوی مصرف در جامعه را برخورد كارشناسی و تخصصی با مفهوم دينی تدبير معيشت دانست و گفت: در مرحله نخست اصلاح الگوی مصرف، ما به بازتعريف مفهوم دينی اعتدال نياز داريم كه در اين راستا بايد مفهوم دينی مصرف با نيازهای روز جامعه تطبيق داده شود و اين مسئله مورد بررسی قرار گيرد كه در جامعه امروزی و با توجه به نيازهای فعلی ما بايد چگونه به اصلاح الگوی مصرف بپردازيم.

رئيس ستاد پاسخگويی به مسائل دينی دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم همچنين بر روش‌شناسی علمی اجرای الگوهای معتدل مصرف تأكيد كرد و افزود: راهكارهای علمی اجرای الگوی مصرف بايد مورد بررسی قرار گيرند و به اين مسئله توجه شود كه آيا می‌توان به يكباره الگوهای مصرف را تغيير داد و اصلاح كرد يا خير؟ به عبارت ديگر ارزيابی اين الگوها از جهت چگونگی و روش اجرا در جامعه بايد پيش از تبديل شدن آنها به قانون و مقررات صورت گيرد.

دبير هيئت علمی بعثه مقام معظم رهبری در ادامه فرهنگ‌سازی درباره اصلاح الگوی مصرف را اساسی‌ترين مرحله اين جريان دانست و گفت: به نظر می‌رسد جامعه ما از آمادگی لازم برای پذيرش الگوی مصرف معتدل و اجرای اين الگوها برخوردار است. با اين همه مهم‌ترين و اساسی‌ترين مرحله از اين جريان، فرهنگ‌سازی درباره رعايت الگوهای معتدل مصرف است كه بايد از سوی همه اعضای جامعه مورد توجه قرار گيرد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا درباره اينكه فرهنگ‌سازی درباره اصلاح الگوی مصرف در ميان كدام اقشار جامعه از اولويت برخوردار است؟ اظهار كرد: اگر ما تكليف‌گرا باشيم در حد خودمان به اصلاح الگوی مصرف می‌پردازيم اما برای اين منظور نخبگان جامعه در سطوح مختلف مسئوليت بيشتری بر عهده دارند.

گلزاده تاكيد كرد كه مجموعه دولت و حكومت برای فرهنگ‌سازی اصلاح الگوی مصرف علاوه بر راهكارهای قولی و گفتاری بايد به‌صورت عملی هم به اصلاح الگوی مصرف در بدنه دولت بپردازند و در مرحله نخست به صرفه‌جويی در هزينه‌های اين ساختار دست بزنند.

رئيس ستاد پاسخگويی به مسائل دينی دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم در اين‌باره افزود: همه اقشار جامعه از جمله ائمه جمعه، معلمان، روحانيان و استادان دانشگاه به عنوان نخبگان جامعه بايد ضمن تبليغ قولی به تبليغ عملی اصلاح الگوی مصرف هم بپردازند و اجرای اين جريان را به‌صورت معقول، منطقی و منعطف دنبال كنند.

گلزاده همچنين رسانه‌ها به‌ويژه رسانه ملی را از تاثيرگذارترين گروه‌ها بر اصلاح الگوی مصرف دانست و گفت: برای اصلاح الگوی مصرف در رسانه‌ها می‌توان بر سه اتفاق به عنوان سه راهكار تاكيد كرد؛ رعايت الگوی مصرف، بازدارندگی از پخش برنامه‌هايی كه بر مصرف‌گرايی تاكيد می‌كنند و همچنين ترويج الگوهای تعادل در مصرف می‌تواند سه راهكار رسانه‌ای برای فرهنگ‌سازی در اين زمينه باشد.

به اعتقاد وی لازمه چنين اتفاقی استاندارسازی در مقوله توليد برنامه‌های رسانه‌ای به‌ويژه آگهی‌های بازرگانی است كه می‌توان با وضع مقررات و آيين‌نامه‌های جديد به اين استانداردسازی پرداخت

برگرفته از لینک http://iqna.ir/fa/news_detail.php?ProdID=383707

 

 




[ یک شنبه 11 بهمن 1388  ] [ 3:49 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (1) ]