كار وتلاش وجهاد اقتصادی



عدالت حضرت علي(ع) در كار

نیازها و احتیاجات مختلف در طول زندگی افراد در جامعه موجب می‌شود طبقات متعددی از افراد وجود داشته باشند تا بر اساس همكاری و تعاون، نیازها برطرف شود. این تعاون و همكاری موجب گسترش تقسیم‌ كار می‌شود. هر انسانی بر اساس استعدادها، توانایی‌ها و خصوصیات جسمانی و روحی و علاقه به كاری مشغول می‌شود. فعالیت همه گروه‌ها و قشرها موجب بقا و انسجام اجتماعی می‌شود.
از نظر حضرت علی‌(ع) انسان موجودی اجتماعی است و برای ادامه زندگی خود و جامعه لازم است هر فرد متناسب با استعداد و توانایی و مهارت خود به كاری مشغول باشد؛ زیرا بسیاری از نیازهای مردم با كار جمعی و گروهی و تقسیم كار بهتر و آسان‌تر برطرف می‌شود.
حضرت علی‌(ع) فرموده‌اند: صاحبان كسب و كار به كارهای خود باز می‌گردند و مردم از تلاش آنان سود می‌برند. حضرت علی‌(ع) به تقسیم كار برای برقراری عدالت توجه خاصی داشتند و فرمودند: تقسیم كار آثار مفید و مناسبی در جامعه به وجود می‌آورد و بسیاری از نیازهای ضروری زندگی افراد تأمین می‌شود.
در حدیثی دیگر فرمودند: با تخصصی شدن كارها و تقسیم كار زمینه برای موفقیت و شكوفایی افراد و جامعه فراهم می‌شود. در صورتی كه افراد به كارهای گوناگون بپردازند، نه فقط موفقیتی كسب نمی‌كنند؛ بلكه موجب هدر دادن منابع و امكانات می‌شوند. تقسیم كار موجب افزایش كارآیی می‌شود. افرادی كه به كارهای گوناگون بپردازند، كوچك شده و پیروز نمی‌شوند.
حضرت علی(ع) به تقسیم كار بین زن و مرد توجه داشتند. امور خانه را به عهده‌ی زن و كارهای خارج از منزل را به عهده‌ی مرد می‌دانستند و فرمودند: باید كارهایی به زنان واگذار شود كه با روحیه و توانایی جسمی آنان سازگار باشد. كاری كه در توانایی زنان نیست به آنان واگذار نكنید. زن گل بهاری است، نه پهلوانی سخت‌كوش.
حضرت علی‌(ع) به امام حسن فرموده‌اند:
كار هر كدام از خدمتكارانت را معین كن تا او را در برابر آن كار مسئول بدانی.
تقسیم درست كار، سبب می‌شود؛ وظایف را به یكدیگر واگذار نكنند و در خدمت سستی نكنند.
حضرت علی(ع) در حدیثی فرمودند: مسلمان واقعی ساعات شبانه روز زندگی خود را به سه قسمت تقسیم می‌كند. 1ـ عبادت و پرستش و نیایش پروردگار 2ـ كار و فعالیت و كسب درآمد حلال 3ـ استراحت و رسیدگی به امور منزل.
حـــضرت عـــلی(ع) سفارش فرمودند: كـــار هر روز را در همان روز انجام دهید؛ زیرا هر روزی، كار مخصوص به خود دارد و كـــار و تلاش باید با برنامه‌ریزی روزانه انجام گیرد.

 



چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  توسط رضا کرمی | نظرات (0)





عدالت
جهاد اقتصادی
عدالت اقتصادی
ريشه کني «ربا»
عدالت امام علی(ع)
نفی سرمایه سالاری
جهاد براي رشد اقتصادي
مبارزه با مفاسد اقتصادی
موانع تحقق جهاد اقتصادی
آموزه های اقتصادی اسلام
مفهوم­شناسی جهاد اقتصادی
جهاد اقتصادي با محوريت بازرگاني خارجي
آرایش جهادی اقتصاد كشور
اخلاق‌گرايي و بي‌توجهي به علم اقتصاد
دانلودکتاب مفید اقتصادی
مفهوم و الزامات جهاد اقتصادی

رضا کرمی

كل بازديدها : 579605
كل مطالب : 745

تعداد كل نظرات : 30

تاريخ ايجاد وبلاگ : چهارشنبه 10 فروردین 1390 

آخرين بروزرساني : شنبه 28 اردیبهشت 1392 

RSS 2.0 این صفحه را به اشتراک بگذارید