ناشر: مؤسسه فرهنگي دانش و انديشه معاصر
چاپ اوّل: بهار 1381
قطع: وزيري
تعداد صفحات: 359 صفحه
قيمت: 19800 ريال
اين كتاب كه در نوع خود تحقيقي بدونپيشينه است، هفت فصل دارد.
در فصل اوّل با استفاده از منابع دانش اقتصاد، به تبيين سياست اقتصادي و اهداف آن در سه محورِ مالي، پولي و درآمدي ميپردازد و با معرّفي ابزارهاي هر يك از آنها، چگونگي اجرا و آثار اين سياستها را از ديدگاه مكاتب گوناگون بررسي ميكند.
در فصل دوم، از چارچوب سياستهاي پيامبر اكرم صلياللهعليهوآلهوسلم و حضرت علي عليهالسلام بحث ميكند. در فصل سوم به تبيين مباني و اهداف سياستهاي اقتصادي از ديدگاه اسلام پرداخته است. فصل چهارم، تصويري از فضاي كلّي سياستگذاري در نظام اقتصادي اسلام را ارائه داده است، و فصل پنجم و ششم، سياستهاي مالي و پولي را در اين نظام با استفاده از مطالب فصلهاي پيشين به طور گسترده بيان و سرانجام فصل پاياني، آثار هر يك از اين سياستها را در سه محور تخصيص، تثبيت و توزيع بررسي ميكند.
نام كتاب: بانكداري بدون ربا از نظريّه تا عمل
نويسنده: سيّدعبّاس موسويان
ناشر: مؤسسه فرهنگي دانش و انديشه معاصر
چاپ اوّل: بهار 1379
قطع: رقعي
تعداد صفحات: 160 صفحه
قيمت: 8000 ريال
اين كتاب در شش فصل تدوين شده است. فصل اوّل، پيشينه بانكداري ايران، و فصل دوم، تحوّلات بانكي پس از پيروزي انقلاب اسلامي را بررسي ميكند. در فصل سوم، عمليّات بانكداري بدون ربا تشريح شده، فصل چهارم، به بررسي عملكرد آن ميپردازد. فصل پنجم، از اشكالات بانكداري بدون رباي موجود در دو محور:
1. نظري و محتوايي؛
2. مديريتي و اجرايي،
بحث كرده، فصل ششم به ارائه پيشنهادهاي اصلاحي، از جمله جايگزيني نظريّه مشاركت به جاي نظريّه وكالت و تجديد نظر در روشهاي اعطاي تسهيلات، طرّاحي ساختاري مناسب، فعّال كردن نظام نظارت و كنترل ميپردازد.
نام كتاب: پول، بهره، بحرانهاي اقتصادي ـ اجتماعي
نويسنده: هلموت كرويتس
مترجم: حميدرضا شهميرزادي
ناشر: كانون انديشه جوان
چاپ اوّل: 1378
قطع: رقعي
تعداد صفحات: 128 صفحه
قيمت: 5000 ريال
اين كتاب، ترجمه فشرده كتاب معضل پول، نوشته هلموت كرويتس اقتصاددان آلماني است. مولّف در اين كتاب كوشيده است تا عملكرد پول و بهره را توضيح داده، ارتباط آن را با اقتصاد جامعه نشان دهد كه در اين جهت با تلفيق مطالعات نظري و مشاهدههاي تجربي و با استناد به آمار رسمي، چهره واقعي وضعيّت اقتصادي كشورهاي سرمايهداري، به ويژه آلمان، و آثار اقتصادي ـ اجتماعي پول و بهره را نشان ميدهد.
هدف اصلي كتاب، تبيين معضلات ساختار نظام پول موجود و راهحلهاي خروج از اين معضل است.
نام كتاب: نظام اقتصادي اسلام (مباني فلسفي)
نويسنده: سيّدحسين ميرمعزّي
ناشر: كانون انديشه جوان
چاپ اوّل: بهار 1378
قطع: رقعي
تعداد صفحات: 112 صفحه
قيمت: 4500 ريال
اين كتاب دفتر اوّل از چهار دفتري است كه مولّف درباره تبيين نظام اقتصادي اسلام نوشته است. در اين دفتر، افزون بر تعريف نظام اقتصادي و مباني و اهدافش و رابطه آن با حقوق اقتصادي و علم اقتصاد، از مباني فلسفي نظام اقتصادي اسلام در مقايسه با نظام اقتصاد سرمايهداري ليبرال بحث شده است.
نام كتاب: نظام اقتصادي اسلام (اهداف و انگيزهها)
نويسنده: سيّدحسين ميرمعزّي
ناشر: كانون انديشه جوان
چاپ اوّل: 1378
قطع: رقعي
تعداد صفحات: 112 صفحه
قيمت: 5700 ريال
اين كتاب در دو فصل نوشته شده است. فصل يكم، اهداف نظام اقتصادي سرمايهداري و انگيزههاي مصرفكننده و سرمايهگذار در اين نظام را بررسي ميكند و ضمن تحليلي دقيق، ارتباط اين انگيزهها و اهداف را با مفهوم سعادت از ديدگاه فايدهگرايان نشان داده، به نقد آن ميپردازد. فصل دوم، پس از مرور سريع انسانشناسي و جامعهشناسي از ديدگاه اسلام، بر اساس مباني فلسفي اسلام درباره انسان و جامعه، مفهوم سعادت فرد را بيان، و سه موضوع انگيزه افراد در كسب درآمد و صرف آن، مفهوم رفاه در بينش اسلامي و سطح مطلوب معيشت از ديدگاه اسلام را از ديدگاه آيات قرآن و روايات بررسي ميكند؛ آنگاه با طرح مفهوم سعادت جامعه از ديدگاه اسلام، اهداف نظام اقتصادي را از آيات و روايات استنباط، و ارتباط اين اهداف با مفهوم سعادت جامعه و طبقهبندي اهداف را روشن ميسازد. در پايان، ضمن مقايسه دو نظام، تباين اين دو را در انگيزهها و اهداف نشان ميدهد.
نام كتاب: نظام اقتصادي اسلام (مباني مكتبي)
نويسنده: سيّدحسين ميرمعزّي
ناشر: كانون انديشه جوان
چاپ اوّل: 1380
قطع: رقعي
تعداد صفحات: 216 صفحه
قيمت: 8500 ريال
اين كتاب در دو بخش تنظيم شده است. در بخش نخست، مباني هفتگانه نظام اقتصادي سرمايهداري: 1. آزادي؛ 2. دولت محدود؛ 3. مالكيّت خصوصي؛ 4. رقابت به انگيزه نفع شخصي؛ 5. حاكميّت مصرفكننده؛ 6. تجويز بهره؛ 7. توزيع درآمد و ثروت، را تببين و نقد ميكند و در بخش دوم، به مهمترين مباني مكتبي نظام اقتصادي اسلام: 1. حاكميّت مصالح فرد و جامعه؛ 2. دولت مصالح؛ 3. آزادي در كادر محدود؛ 4. مالكيّت مختلط؛ 5. تعاون و رقابت سالم؛ 6. تحريم ربا؛ 7. توزيع عادلانه ثروتها و درآمدها، ميپردازد و به صورت استدلالي نشان ميدهد كه اين مباني، در جهت اهدافي چون امنيّت، عدالت، رشد و توسعه اقتصادي بوده، زمينههاي اعتلاي معنوي انسانها و سعادت فرد و جامعه را فراهم ميآورد.
نام كتاب: نگاهي به فقر و فقرزدايي از ديدگاه اسلام
مؤلّفان: سعيدي، فراهانيفرد
ناشر: كانون انديشه جوان
چاپ اوّل: 1378
قطع: رقعي
تعداد صفحات: 176 صفحه
قيمت: 7500 ريال
اين كتاب، ضمن پژوهش مقايسهاي، «ماهيّت فقر» و شيوه رويارويي با آن را از ديدگاههاي گوناگون بررسي ميكند. از آن جا كه ريشهكني فقر در سطح كلان، به بهرهگيري از روشهاي مناسب، رشد و توسعه وابسته است، اين كتاب ضمن بررسي راهبردهاي توسعه، الگوي توسعه در نظام اقتصادي اسلام را معرّفي و در پايان، طيّ فصلي مستقلّ، شبهات مربوط به تعامل آموزههاي ديني با رشد و توسعه اقتصادي را بررسي ميكند.
نام كتاب: معنويّت و اقتصاد
نويسنده: علياصغر هادوينيا
ناشر: مؤسسه فرهنگي دانش و انديشه معاصر
چاپ اوّل: بهار 1381
قطع: رقعي
تعداد صفحات: 176 صفحه
قيمت: 9700 ريال
اين كتاب در چهار بخش تدوين شده است. بخش اوّل، به تشريح مفاهيم و روابط بين «علم و اخلاق»، «فلسفه اخلاق و اقتصاد» و «نظام اقتصادي و اخلاقي» ميپردازد و بخش دوم، اركان نظامهاي اقتصادي سرمايهداري و اسلام، و بخش سوم، ويژگيهاي انسان اقتصادي در نظام سرمايهداري و انسان اقتصادي در نظام اقتصادي اسلام را بررسي ميكند و در بخش چهارم، عملكردها و الگوهاي رفتاري نظامهاي اقتصادي سرمايهداري و اسلام با تمسّك به مدارك و منابع معتبر، مورد مداقّه قرار گرفته است.
نام كتاب: دام جهاني شدن (تهاجم به دموكراسي و رفاه)
مؤلّفان: هانس و پيتر مارتين و هارالد شومن
ترجمه: حميدرضا شهميرزادي
مقدّمه: محمدرضا مالك
ناشر: مؤسسه فرهنگي دانش و انديشه معاصر
چاپ اوّل: بهار 1381
قطع: وزيري
تعداد صفحات: 4160 صفحه
قيمت: 21000 ريال
اين كتاب، با وصف وضعيّت كنوني كشورهاي سرمايهداري غرب، دورنماي تلخ اينگونه جوامع را ترسيم ميكند و در برخورد با پديده جهاني شدن، حامل و پيامهاي مفيدي است. نويسندگان كتاب، با مصاحبههاي متعدّد و انعكاس آراي تني چند از بازيگران اصلي روند جهانگرايي، در زمينههاي گوناگون سياست، اقتصاد و فرهنگ، چهره واقعي «جهانيشدن» را بر همگان آشكار ميسازند و با ارائه آمارهاي مستند، نوشتار را به سندي معتبر در آن موضوع تبديل ميكنند.
|