كار وتلاش وجهاد اقتصادی



از سنگر کلاس تا سنگر جهاد اقتصادی

درباره مسائل تعلیم و تربیت و نقش معلمان، سخن بسیار گفته شده است، اما نکته مهم که از همه بیشتر تاریخ ایران‌زمین به آن ایمان و اعتقاد دارد، نقش معجزه‌آمیز انسان آگاه - که نامش با کلاس و درس و مدرسه و دانش‌آموز گره خورده - در تحولات اساسی کشور از جمله انقلاب ۵۷ و نبرد هشت‌ساله با دشمنان اسلام و ایران است. این نکته نیز اگر چه در صفحه‌های کتاب‌های تاریخ به آن تاکید نشده باشد، اوراق چند برگی خاطرات شهدا در پرونده‌های به‌جا مانده از نقش‌آفرینان اصلی انقلاب و دفاع مقدس بهترین گواه است که حکایت می‌کند از دانش‌آموزانی که در سنین نوجوانی پشت نیمکت‌های مدرسه به خودآگاهی و بلوغ و شناخت حقیقی از وظایف آرمانی خود رسیدند و آنچنان شد که کلاس درس یک مدرسه که با یک مدیر طاغوتی و کراواتی اداره می‌شد، به واسطه حضور یک معلم درد آشنا و انقلابی و پیرو امام به کانون تربیت سربازان انقلاب مبدل شد.

از این رو در پرونده تحصیلی بسیاری از شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی، مهر اخراج به نشان یک مدال افتخار می‌درخشد، مهری که گویای فریادهای هوشیارانه و عاصی‌کننده حکومت مستبد طاغوت و افشا‌کننده ماهیت رژیم پهلوی است.

آنچه به آن اشاره شد، اشاره‌ای بود به نقش معلم که به دانش‌آموزان بسان پرندگان، پرواز در آسمان معرفت و حقیقت را می‌آموزد و با بال تزکیه و تعلیم ارتفاع کلاس درس را از نیمکت‌های چوبی مدرسه در شهر و روستا تا سنگرهای خاکی مرزهای اعتقادی و ایمانی اسلام بالا می‌برد و نظام جمهوری اسلامی ایران ‌به‌عنوان نخستین حکومت مستقر بر پایه اسلام ناب محمدی برای نخستین بار در تاریخ اسلام پشتیبان حضور موثر و روشنگرانه معلمان است.

رهبر معظم انقلاب در دیداری که با جمعی از معلمان کشور داشتند به صراحت تاکید فرمودند که «‌توصیه من به همه شما معلمان عزیز، به معلمان سراسر کشور این است که این نقش عظیم را در خود باور کنید؛ بدانید که دارید چه نقش عظیمى را براى آینده کشور ایفا می‌کنید.» و نکته‌ اساسى این است که جامعه معلمان کشور عظمت کارى را که برعهده گرفته‌اند و انجام می‌دهند، همواره مدنظر داشته باشند، چراکه اگر انسان بداند که چه کار بزرگى را دارد انجام می‌دهد، انگیزه او، تحرک او، ایمان و تلاش او در این کار، مضاعف خواهد شد. مثل یک رزمنده‌ شجاعى که در یک نقطه‌ حساسى از خطوط جبهه‌ خودى مشغول کار و تلاش و مجاهدت است؛ نقش مجاهدت او آنچنان عظیم است که براى همه‌ این جبهه می‌تواند تاثیر و فایده داشته باشد. اگر این رزمنده این را بداند، هرگز خسته نخواهد شد؛ احساس ملالت نخواهد کرد؛ هیچ عامل نومیدى در دل او اثر نخواهد گذاشت. این نکته باید در مقابل چشم معلمان ما همیشه حضور داشته باشد که نقش معلم براى یک جامعه، نقش حیاتى است؛ قابل مقایسه با بسیارى از نقش‌هاى مهم و حساس در ترکیب اجتماعى نیست.

و اکنون نیز که در سال ۱۳۹۰ بسان نخستین سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی فرمان جهاد از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شده است و جهاد اقتصادی مهم‌ترین و محوری‌ترین محور مجاهدت در جامعه اسلامی خواهد بود. از این رو انتظار تاریخ همچنان از معلمان این است که با تلاش و همت و انگیزه‌ای قوی برای تربیت آینده‌سازان تلاش کرده و ذهن، روح و جان دانش‌آموزان را برای ورود به جامعه و پاسداری از ارزش‌های نظام و انقلاب پرورش و تربیت کنند.

تحقق جهاد اقتصادی در جامعه امروز نیازمند فرهنگ‌سازی و نیازمند آگاهی است و معلم اساسی‌ترین نقش را در بیدارسازی و آگاه کردن دانش‌آموزان دارد.

معلم آگاه و نقش‌آفرین در این نبرد سرنوشت‌ساز می‌تواند سنگر کلاس درس را به سنگر جهاد اقتصادی مبدل سازد و از دانش آموزانی که از سوی جامعه برای تربیت و تعلیم به او به ودیعت نهاده شده، سربازانی بسازد که تاریخ امروز را بسان تاریخ روزهای جنگ و روزهای انقلاب از حضور پرافتخار خود روسفید کنند.



پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  توسط رضا کرمی | نظرات (0)





عدالت
جهاد اقتصادی
عدالت اقتصادی
ريشه کني «ربا»
عدالت امام علی(ع)
نفی سرمایه سالاری
جهاد براي رشد اقتصادي
مبارزه با مفاسد اقتصادی
موانع تحقق جهاد اقتصادی
آموزه های اقتصادی اسلام
مفهوم­شناسی جهاد اقتصادی
جهاد اقتصادي با محوريت بازرگاني خارجي
آرایش جهادی اقتصاد كشور
اخلاق‌گرايي و بي‌توجهي به علم اقتصاد
دانلودکتاب مفید اقتصادی
مفهوم و الزامات جهاد اقتصادی

رضا کرمی

كل بازديدها : 576013
كل مطالب : 745

تعداد كل نظرات : 30

تاريخ ايجاد وبلاگ : چهارشنبه 10 فروردین 1390 

آخرين بروزرساني : شنبه 28 اردیبهشت 1392 

RSS 2.0 این صفحه را به اشتراک بگذارید