انتخاب مقبول
میزان رای ملت است
دیگر امکانات






امام خمینی رحمه الله شرکت در انتخابات را نه تنها وظیفه سیاسی، بلکه تکلیفی دینی و الهی می دانست و همیشه تأکید می کرد یک فرد مسلمان نباید به آینده خود و جامعه بی اعتنا باشد و از مشارکت در این امر مهم خودداری کند.

در واقع، همان گونه که نماز خواندن، تکلیفی دینی است و موجب نزدیکی انسان به پروردگار می شود، شرکت در انتخابات هم تکلیفی الهی است که زمینه های رشد اجتماعی و معنوی انسان را فراهم می آورد.

بنابراین، در یک جامعه اسلامی، انتخابات را نباید تنها در قالب اصول و برنامه های رایج در نظام های سیاسی جهان تحلیل کنیم، بلکه باید آن را حرکتی عبادی ـ سیاسی بدانیم که برای کسب رضای پروردگار صورت می گیرد.

آثار و لوازم تکلیف دانستن انتخابات

کسی که انتخابات را تکلیفی الهی می داند و معتقد است مشارکت در انتخابات مانند نماز خواندن و روزه گرفتن موجب نزدیکی به پروردگار می شود، باید به آثار و لوازم این عقیده خود نیز پای بند باشد. در واقع، چنین فردی باید با کمال اخلاص و بصیرت وارد میدان انتخابات شود و برای خدا نامزد گردد، برای خدا تبلیغ کند، برای خدا رأی دهد و برای خدا نتایج انتخابات را بپذیرد.

بدیهی است در این صورت، دیگر از تخلف و قانون شکنی خبری نیست و هیچ یک از نامزدها، توهین و بی حرمتی به دیگر نامزدها را مجاز نمی شمارد و برای کسب چند رأی بیشتر، از حیله های تبلیغاتی که در کشورهای غربی رایج است، استفاده نمی کند.

بایدها و نبایدهای انتخابات از دیدگاه امام خمینی (ره) 

اصطلاح « جمهوري اسلامي » را امام ابتدا در پاريس در توصيف نظام مطلوب و مورد نظر خود به كار برد. « جمهوريت » مورد نظر به همان معناي رايج يعني مردمي بودن حكومت است . ايشان در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر چيستي حكومت در جمهوري اسلامي در تاريخ ۲۰ مهر ۵۷ مي فرمايد : « رژيم اسلامي و جمهوري اسلامي يك رژيمي است متكي بر آراي عمومي و رفراندوم عمومي » .

بنابراين « جمهوريت » نظام به پذيرش حق مردم در انتخاب نوع نظام سياسي و حاكمان اشاره داشته و شكل و قالب حكومت مورد نظر امام را تشكيل مي دهد و در اين نظام مردم به عنوان يكي از اركان مشروعيت نظام سياسي جمهوري اسلامي تلقي مي شوند به گونه اي كه نظر و راي مردم فقط در مراحل اوليه تاسيس نظام شرط نبود بلكه جمهوري اسلامي به حضور دائمي و نظارت هميشگي آنها بر مسئولين مقيد مي باشد.

البته در كنار آن « اسلاميت » هم ركن مهم ديگر نظام مورد نظر امام است كه بارها بر آن تاكيد نمودند. و در واقع اين ركن است كه جمهوري اسلامي را از دموكراسي هاي غربي جدا مي سازد. اسلام محتوا و ماهيت اصلي اين نظام را تشكيل داده و ضوابط و احكام و مقررات اسلامي مبناي اصلي سياستها و قوانين آن محسوب مي شوند.

يكي از مهمترين ابزارهاي مشاركت سياسي مردم و تحقق نظام « جمهوري اسلامي » عرصه انتخابات مختلف مي باشد كه اگر با دورانديشي و اتخاذ تدابير و مقدمات آن از سوي مسئولان و ساير دست اندركاران عملي شود مي تواند « جمهوري اسلامي » را در برابر تمامي توطئه ها بيمه نموده و از آسيبها و خطرات داخلي و خارجي مصون دارد.

در اينجا به برخي بايدها و نبايدها در عرصه انتخابات كه در ديدگاه و انديشه هاي معمار كبير جمهوري اسلامي حضرت امام خميني (ره ) به آنها پرداخته شده است مي پردازيم .


ارسال شده توسط : کبری تقی پور سایت راسخون
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 2:42 PM ] [ سایت راسخون ]

درباره وبلاگ
14210784125552202408.jpg

شرکت در مسابقه وبلاگ نویسی انتخاب امید
آرشیو
آمار و بازدید ها
کل بازدید:15853
تعداد کل مطالب : 10
تعداد کل نظرات : 0
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 15 اسفند 1390 
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 5 اسفند 1390