انتخاب مقبول
میزان رای ملت است
دیگر امکانات






انتخابات مجلس نهم به عنوان نخستين انتخابات پس از وقايع تلخ سال 1388 به عنوان حساس‌ترين انتخابات و نقطه عطفي در حيات سي و سه ساله جمهوري اسلامي ايران محسوب مي‌گردد.

 علاوه بر اين رخداد ناگوار داخلي كه بي ترديد نشأت گرفته از برخوردهاي هدايت‌ كننده و تحريك‌آميز خارجي بود، فضاي سياسي كنوني منطقه‌اي و بين المللي نيز بر حساسيت انتخابات مجلس صحه مي‌گذارد. اقدامات تنش‌زا و تفرقه ‌افكن از سوي برخي دولت‌ها كه ايالات متحده آمريكا در رأس آن قرار دارد، تجاوز به حريم ايران و اتخاذ سياست‌هاي مداخله ‌جويانه از سوي اين دولت، قطع رابطه سياسي با كشور انگليس، برخوردهاي موذيانه رژيم صهيونيستي از جمله مسائلي است كه حساس‌بودن انتخابات كنوني را مورد تأييد قرار مي‌دهد.

مشاركت مردم در اين انتخابات علاوه بر آنكه در درجه نخست به عنوان بارزترين نمود مردم سالاري به تعيين سرنوشت كشور در طول چهار سال آتي منجر خواهد شد، داراي تبعات سياسي مهمي در عرصه بين‌المللي نيز مي‌گردد. مشاركت حداكثري مردم بر التزام آنان به مباني انساني و روحاني انقلاب اسلامي و آرمان‌هاي انقلاب صحه گذاشته و همسو بودن مردم با مسئولان و وحدت ملي را به اثبات خواهد رسانيد. اين امر به نوبه‌ خود موجب تقويت انسجام و وفاق ملي گشته، منتهي به اضمحلال تلاش‌هاي تنش‌زا و تحريك آميز از سوي دولت‌هاي استعماري چون انگليس و ايالات متحده آمريكا و سرسپردگان خام آنها در داخل و خارج كشور خواهد گشت.

مبرهن است شكوفايي و بهبود اوضاع داخلي، تحقق خواسته‌هاي مردم و نيل به آرمان‌هاي مستضعف محور انقلاب، در سايه‌سار انتخاباتي سالم و مشاركت حداكثري مردم در انتخابات قابل دست يافتني است. در اين راستا مشاركت حداكثري در انتخابات مجلس نهم به وجود مؤلفه‌هاي خاصي وابستگي دارد كه رفتار نامزدهاي انتخاباتي از جمله آنها مي‌باشد. با توجه به
آنكه مشاركت حداكثري در فضاي رقابتي قابل تحقق است، رفتار نامزدهاي انتخاباتي مي‌تواند در ايجاد اين فضاي رقابتي سالم نقش ارزنده‌اي را ايفا نمايد.

در انتخابات رقابتي، رعايت اخلاق سياسي از سوي نامزدهاي انتخاباتي به عنوان بارزترين و عيني ‌ترين نمود رفتار سياسي، قلمداد مي گردد. شفاف‌سازي و ايجاد فضاي صادقانه و التزام به مباني اخلاق سياسي از مواردي است كه ضمن آنكه از برخوردهاي تنش‌زا جلوگيري مي‌نمايد، مي‌تواند يك فضاي سالم، پرشور و بانشاط سياسي و انتخاباتي را ايجاد نموده و مردم را در انتخاب افراد شايسته، متعهد، دلسوز و كارآمد ياري نمايد.

در اين راستا در نخستين گام نامزدهاي انتخابات
مي‌بايست به تمامي اصول و موازين مربوط به تبليغات، زمان شروع و اتمام تبليغات، نحوه تبليغ و حدود و ثغور آن التزام اخلاقي و عيني داشته باشند. بدين سبب نامزدها مي بايست از افرادي متعهد و داراي سواد سياسي در ستادهاي تبليغاتي خود استفاده نموده و به آنان گوشزد نمايند كه به تمامي حدود و ثغور و شرايط اخلاقي و قانوني تبليغات پايبند گردند. اين مسئله علاوه بر آنكه يك رقابت سالم را در فضاي سياسي- انتخاباتي كشور به ارمغان مي‌آورد، موجب خوشنامي و جلب آراي عمومي نيز براي نامزدها مي گردد.

همچنين نامزدهاي انتخاباتي مي بايست در زمان مقرر و قانوني به آغاز فعاليت‌هاي تبليغاتي خود مبادرت ورزيده و به محض اتمام اين فرصت قانوني، از تداوم هر گونه فعاليت‌هاي تبليغي خود اجتناب ورزند. بي ترديد مردم براي انتخاب و گزينش افراد صالح نيازمند فرصتي به دور از جريان‌هاي تبليغي و يك حالت بدون دغدغه مي باشند كه اين امر پس از اتمام فرصت فعاليت هاي تبليغاتي ميسر مي باشد. التزام به شرايط قانوني فعاليت‌هاي تبليغي، قانونمند
بودن نامزدها و پايبند بودن آنان به موازين انتخاباتي را به اثبات خواهد رساند. احترام به نامزدهاي رقيب از ديگر مواردي است كه مي تواند جوي سالم و مطلوب را براي انتخاباتي بدون ابهام و چالش مهيا سازد. در اين راستا پرهيز از رفتارهاي ناسنجيده و تنش‌زا نقش بسزايي را ايفا خواهد نمود. رعايت نزاكت، حسن عبارات در تشريح اهداف و عملكردهاي خود، اجتناب از تهمت و افتراء و پرهيز از تخريب نامزدهاي ديگر از اقداماتي است كه مي بايست توسط نامزدهاي انتخاباتي مورد متابعت قرار گيرد. تخريب نامزدهاي رقيب و انتساب تهمت هاي ناروا به آنان علاوه بر
آنكه موجب ايجاد فضاي ناسالم و تنش زا در عرصه انتخابات و به چالش كشيدن اهداف واقعي انتخابات خواهد گشت، مقدمات دلسردي مردم را فراهم نموده و با عنايت به مراتب عمل، احتمال پيگردهاي قانوني و بازخواست اخروي را نيز در پي خواهد داشت. چرا كه دين مبين اسلام به شدت، خدشه وارد نمودن بر حيثيت انسان ها و لكه دار ساختن وجهه اجتماعي آنان را مورد تقبيح و نكوهش قرار داده است.

در اين راستا عملكرد هيئت هاي نظارت و مسئولين اجرايي در هدايت و كنترل فعاليت‌هاي تبليغاتي نامزدها و برخورد قاطع با خاطيان مي تواند رقابت صادقانه و سالم را بازسازي و احيا نمايد. علاوه بر اين رفتار نامزدهايي كه مورد خدشه قرار گرفته و احياناً از سوي نامزدهاي رقيب به اتهامات ساختگي و افتراهاي ناروا منتسب گرديده‌اند، نيز از مؤلفه‌هاي مهم در سالم سازي فضاي تبليغاتي و فرايند سالم انتخاباتي است. پرهيز از رفتار متقابل، اجتناب از احساس گرايي، كنترل رفتار افراد مستقر در ستاد انتخاباتي، برخورد هوشمند و سنجيده، عدم دامن‌زدن
به موضوع و پرداخت به فعاليت هاي سالم و واگذار نمودن قضاوت نهايي به مردم يا پيگيري مسئله از طريق مراجع قانوني و ذيصلاح مي تواند به صورت اقدامات و تدابير سنجيده در گذر از اين تنش مؤثر واقع شود.

استفاده از افراد مؤمن در ستاد انتخاباتي نيز مي تواند علاوه بر آنكه در پيشگيري از رفتارها و برخوردهاي ناسنجيده، اساسي تلقي گردد، به فضاي ايمن رقابتي منجر شده و موجب اقبال عمومي به فرايند انتخابات گردد. در برخي از موارد ممكن است برخي از نامزدها با ايجاد بسترسازي در اشاعه يك زندگينامه موهوم و انتساب آن به برخي نامزدها و يا افشاي اسرار نامزدها و نشر اكاذيب به تخريب چهره نامزد رقيب مبادرت ورزند. چنين اقداماتي نه تنها در شأن نامزدهاي انتخاباتي نبوده و در نهايت منجر به بدبيني مردم نسبت به آنان و فضاي رقابتي گشته از لحاظ اخلاقي و مذهبي نيز به شدت تقبيح گشته و موجب خسران ابدي است. بي ترديد زندگي انسان محدود به اين دنيا نبوده و زندگي حقيقي انسان در جهاني متعالي تداوم خواهد داشت كه اتخاذ رفتارهاي غيراخلاقي و مغاير اصول و موازين انساني به پاسخگويي وي در جهان ابدي و رنج و الم او منجر خواهد گشت.

نكته ديگري كه در افزايش مشاركت عمومي در انتخابات مي تواند تأثير گذار باشد، كميت وكيفيت
فعاليت هاي انتخاباتي است. پرهيز از شعارهاي كليشه اي
كه صرفاً براي كسب آراي مردم به آن تمسك جسته مي‌شود، اجتناب از وعده هاي توخالي و تحقق ناپذير و خارج از حدود اختيارات و وظايف نمايندگان مجلس مي تواند در خمودگي عمومي و نااميدي مردم از انتخابات اثرگذار بوده و بالطبع مشاركت مردم در فرايند انتخابات را تنزل دهد. در اين راستا پرهيز از اقدامات ساختگي و نمايشي به عنوان عملي قبيح و خلاف اصول اخلاقي تلقي مي گردد كه تأثيرات منفي در روند انتخابات داشته و موجب دلزدگي مردم و كاهش اقبال عمومي از انتخابات خواهد گشت.
بي ترديد مردم ايران داراي بصيرت سياسي مضاعفي مي باشند كه به سهولت رفتارهاي نمايشي و مغرضانه را از برخوردهاي دلسوزانه و حقيقي از هم تمييز داده و بهترين قضاوت و عكس العمل را در اين رابطه اتخاذ خواهند نمود. اما برخوردهاي نمايشي و سوء استفاده از احساسات مذهبي و ملي افراد در دستيابي به آراي مردم موجب واكنش هاي منفي در افراد گشته و به رواج چنين برخوردهاي شائبه‌داري در فضاي رقابتي و تسري چنين اقداماتي به نامزدهاي ديگر گردد كه اين مسئله موجب استمرار بي اعتمادي و نارضايتي در مردم خواهد گشت. نامزدهاي انتخاباتي مي توانند در كنترل و اتخاذ تدابير مناسب و رفتارهاي تبليغاتي خويش از حمايت انسان‌هاي وارسته‌اي چون روحانيون و افراد مبادي آداب و اخلاق بهره بجويند.

رعايت شئونات اخلاقي و مذهبي و اصول انقلابي از سوي نامزدهاي انتخاباتي از جمله فاكتورهايي است كه مي تواند به سلامت و امنيت انتخاباتي منجر گردد. ايجاد يك فضاي پرنشاط و آكنده از صداقت نيز موجب افزايش مشاركت مردم و ترغيب آنان به شركت در اين امر اساسي كه از حقوق حقه افراد قلمداد مي گردد، از اثرات پايبندي به اخلاقيات و كاربست عملي قانون‌گرايي از سوي نامزدهاي انتخاباتي است. گاهاً ممكن است، مفهوم قانون گرايي و حدود و ثغور آن از سوي نامزدها مورد كم توجهي و اهمال قرار گيرد.

التزام به قانون از سوي نامزدها التزام قلبي و عملي به كليه قوانين داخلي اعم از قانون اساسي، قانون مدني، قانون راهنمايي و رانندگي، قوانين مالياتي و استخدامي و نيز قانون انتخابات و آيين نامه هاي آن مي باشد. بعضاً ديده مي شود كه عملي چون مبادرت به تبليغات پس از اتمام زمان مقرره توسط نامزدها عملي مغاير قانون و نماد قانون گريزي تلقي نمي گردد و اين مسئله تنها موارد به ظاهر مهم را شامل مي گردد. در حالي كه قانون گرايي كوچك‌ترين
مسائل را نيز در برمي گيرد و مي بايست نامزدهاي انتخاباتي به صراحت و با كمال فروتني به آن پايبند گردند.

هر اندازه كه مردم اطمينان قلبي حاصل نمايند كه نامزدهاي انتخاباتي افرادي دلسوز، قانونمدار، متعهد، حامي قشر بي‌بضاعت و خواستار پيشرفت و بهبود اوضاع عمومي كشور اند كه تمامي مساعي خود را صرف افزايش رفاه مردم و سربلندي كشور خواهند نمود، به همان اندازه گرايش باطني به مشاركت در انتخابات و گزينش نامزد اصلح نيز افزايش خواهد يافت. در اين راستا توصيه مي گردد كه نامزدهاي انتخاباتي براي موفقيت در اين آزمون ملي به دور از برخوردهاي شائبه دار و سخيفانه با شناسايي واقعي مطالبات و خواسته‌هاي مردم و نيازهاي مقطعي و بلند مدت كشور تمامي تلاش خود را مصروف آباداني و شكوه كشور نمايند تا از اين رهگذر سهمي
بزرگ در اعتلاي نام ايران و هويت ملي و اسلامي داشته باشند.


ارسال شده توسط : کبری تقی پور سایت راسخون
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 2:44 PM ] [ سایت راسخون ]

درباره وبلاگ
14210784125552202408.jpg

شرکت در مسابقه وبلاگ نویسی انتخاب امید
آرشیو
آمار و بازدید ها
کل بازدید:15854
تعداد کل مطالب : 10
تعداد کل نظرات : 0
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 15 اسفند 1390 
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 5 اسفند 1390