حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، تبلیغ عملی را بهترین شیوه تبلیغی دانسته و گفت: مبلغین و طلاب با استناد به آیات قرآن پاسخگوی سئوالات مردم باشند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور گفت: اگر قرآن را مبنای استدلال قرار دهیم در هر کاری موفق میشویم.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به آیه 44 سوره مائده درباره ولایت فقیه گفت: این اصطلاح در ادیان گذشته نیز بوده و فقط مربوط به شیعه نمیباشد.
وی، واژه «یحکم بها» را مربوط به «نبییون و ربانیون» دانسته و ابراز داشت: بنا براین آیه، علمای ربانی طبق کتاب آسمانی و بر اساس آن حکومت و یا حکمیت میکنند.
ايشان در ادامه در پاسخ به سوالی درباره این که وهابیون توسل به انبیاء و ائمه اطهار(ع) را شرک می دانند، اظهار داشت: استفاده از واسطه به توحید ضرر نمیرساند مانند آنجایی که قرآن کریم میگوید « فهو یشفی» و در جایی دیگر میگوید «فیه شفاء » و این امر نشان دهنده این است که هردو را باید در نظر گرفت.
وی درباره اثر محیط در تصمیم انسان به آیه « وَجَاوَزْنَا بِبَنِي إِسْرَائِيلَ الْبَحْرَ فَأَتَوْاْ عَلَى قَوْمٍ يَعْكُفُونَ عَلَى أَصْنَامٍ لَّهُمْ قَالُواْ يَا مُوسَى اجْعَل لَّنَا إِلَـهاً كَمَا لَهُمْ آلِهَةٌ قَالَ إِنَّكُمْ قَوْمٌ تَجْهَلُونَ »(اعراف، 138) اشاره کرده و افزود: هرچند محیط در تصمیمات اثر دارد ولی انسان دارای عقل و منطق است و بر اساس همین نقطه قوت سخن میگوید.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در پاسخ به سوالی درباره ازدواجهای پیامبر اکرم(ص) با اشاره به این که ازدواجهای رسول الله (ص) جنبه سیاسی داشته است، گفت: اولا پیامبر اکرم(ص) هر زن را از یک قبیله اختیار میکرد تا آن قبیله از او حمایت نمایند و ثانیا اگر انسان برای لذت ازدواج میکند، زن جدید باید از همسر قبلی زیباتر باشد؛ در حالی که زیبایی و جوانی ملاک این ازدواجها نبوده است.
وی، سومین دلیل بر سیاسی بودن ازدواجها را این گونه بیان کرد که پیامبر گرامی اسلام بعد از فتح مکه ازدواج نکرد و همچنین در سن جوانی و تا قبل از پنجاه سالگی فقط یک همسر داشت.
ايشان اضافه کرد: انبیاء و اولیای الهی به عنوان الگوهای جامعه اسلامی به منظور شفاف نمودن برخی کارها به بیان بعضی نکات پرداخته و یا به صورت عمومی به توزیع آن اقدام نمودهاند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی گفت: حضرت علی (ع) از یک فرد یهودی مقداری قرض گرفت تا اولا نشان دهد که رهبر جامعه هم نیازمند قرض گرفتن میشود و ثانیا به مسلمین بفهماند که چگونه با اهل کتاب داد و ستد و ارتباط داشته باشند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوال دیگری درباره علم غیب معصومین (ع) خاطرنشان کرد: علم غیب، معجزه و استجابت دعا سه موردی است که خدا به انبیاء و اولیاء داده است، اما حق استفاده اختصاصی از این موارد را ندارند و به همین جهت امام حسین(ع) در قیام خود از معجزه استفاده نکرد تا الگو و نمونه عملی برای مقابله با ستمکاران باشد.
رییس ستاد اقامه نماز به تبلیغ سمعی و بصری و نیز عملی اشاره نموده و یادآور شد: مهمترین نوع تبلیغ شیوه عملی آن است و اگر ائمه (ع) از معجزه برای پیشبرد کارهای خود استفاده می نمودند، اثری در افراد نمیگذاشت.
وی تصریح کرد: البته در جایی که برای اعتقاد فرد به اسلام و دین نیاز به استفاده از معجزه و کرامت بود، این امر انجام میشد.