برای خارج کردن دو سوم ایمانت از دستبرد شیطان عجله کن
قال رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم: ما مِن شابٍ تَزَوَّجَ فى حَداثَةِ سِنِّهِ اِلاّ عَجَّ شَيطانُهُ : يا وَيلَهُ ، يا وَيلَهُ! عَصَمَ مِنّى ثُلُـثَى دينِهِ ، فَليَتَّقِ اللّه العَبدُ فِى الثُّـلُثِ الباقى
هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى آورد كه : واى برمن ، واى بر من! ....

برای خارج کردن دو سوم ایمانت از دستبرد شیطان عجله کن
قال رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم: ما مِن شابٍ تَزَوَّجَ فى حَداثَةِ سِنِّهِ اِلاّ عَجَّ شَيطانُهُ : يا وَيلَهُ ، يا وَيلَهُ! عَصَمَ مِنّى ثُلُـثَى دينِهِ ، فَليَتَّقِ اللّه العَبدُ فِى الثُّـلُثِ الباقى
هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى آورد كه : واى برمن ، واى بر من! دو سوم دينش را از دستبرد من ، مصون نگه داشت . پس بنده بايد براى حفظ يك سومِ باقى مانده دينش ، تقواى الهى پيشه سازد
جوانی سن تلاطم احساسات و غرایز است در این سن است که هر انسانی آینده خویش را پایه گذاری می کند و شیطان هم آماده است که این بنا هر کج تر ساخته شود تا بتواند زودتر ویرانش کند کسی که در سن پایین ازدواج کند اساس زندگیش را محکم بنا نهاده و دست شیطان را کوتاه می کند.
نوادر راوندى ، ص 112
|
مواظب باش موقع تقسیم روزی خواب نمونی !
عن الحسين بن مسلم عن ابي جعفر الثاني عليه السلام قال: قلت له: جعلت فداک، إنهم يقولون: أن النوم بعد الفجر مکروه لأن الأرزاق يقسم في ذلک الوقت؟
حسين بن مسلم مي گويد: به امام جواد عليه السلام عرض کردم: فدايت شوم! مردم مي گويند خواب بعد از طلوع فجر مکروه است چون روزي انسان ها در آن وقت تقسيم مي شود (و خواب در آن موقع، سبب محروميت از روزي مي گردد)، (آيا چنين است)؟ فرمود: روزي انسان ها تعيين شده و تقسيم شده است ولي خداوند داراي فضلي (و زيادي) است که (در قرآن) فرمود: از خدا درخواست کنيد فضلش را . سپس فرمود: ذکر خدا (و سؤال از فضلش) بعد از طلوع فجر، تأثيرش بيش از دويدن در پي طلب رزق است.
مردم همیشه در پی بدست آوردن معاش خود در تکاپو هستند گاه با اضافه کاری و فشار آوردن به خود برای انجام چند کار همزمان و یا با کلاه گذاشتن سر دیگران و دست درازی به حقوق دیگران و عجیب این است که از راه های اصلی بدست آوردن روزی غافل می مانند ،راه هایی که خیلی تأثیر گذار تر از تلاش فیزیکی است، مثل دعا در وقت طلوع فجر.!
موسوعة الامام الجواد عليه السلام: ج2، ص63
|
قیام مردی از قم و مبارزه او و یارانش با طوفانهای ظلم
رجُلٌ مِن أهلِ قُمّ يدعو النّاسَ إلى الحقِّ يَجْتَمِعُ مَعهُ قَومٌ كَزُبرِ الحديدِ لا تُزِلُّهُمُ الرِّياحُ العَواصِفُ و لا يَمَلّونَ مِن الحَربِ ولا يَجْبُنونَ وعلى اللّهِ يَتَوكّلونَ والعاقِبَةُ للمُتّقِين
امام کاظم(سلام الله عليه): مردى از قم مردم را به حق فرا مىخواند و بر گرد او مردمانى فراهم مىآيند كه چونان پارههاى آهن استوارند، طوفانها آنها را به لرزه نمىاندازد و از جنگ خسته نمىشوند و بزدلى نشان نمىدهند، به خدا توكّل دارند و فرجام از آنِ پرهيزگاران است.
و ما شاهد قیام آن مرد بزرگ از قم بودیم و از جان گذشتگی ها و شجاعت یارانش را در روزهای سخت جنگ تحمیلی دیدیم براستی که به استواری آهن در مقابل حکام جور و ظلم و فساد ایستادند و امیدواریم که رهرو راهشان باشیم چون آنان به سعادت ابدی برسیم
میزان الحکمة ج 2 ص 157
|
سنجش باطن افراد با توجه به دوستان آنها !!
پيامبر(صلی الله عليه و آله): اِختَبِرُوا النّاسَ بِأخدانِهِم فَإنَّما يُخادِنُ الرَّجُلُ مَن يُعجِبُهُ نَحوُه
مردم را به دوستانشان بيازماييد؛ زيرا آدمى با كسى كه از رفتارش خوشش بيايد، دوستى مىكند.
دور و بر ما پر است از آدم هایی که چند رو دارند و به هر رنگی در می آیند به طرزی که اصلا نمیتوان در مورد آنها قضاوت کرد که بالاخره این آدم چه شخصیتی دارد ،پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم راهی دقیق را پیشنهاد میکنند و آن هم نگاه به دوستان شخص است به راستی که همه ما با افراد هم سنخ و شبیه به خودمان دوست میشوییم .
تنبيه الخواطر، ج 2، ص 249
|
هر آنچه میخواهید از خدا بخواهید، خزانه خدا پر است
عن الباقر (ع): ما مِن شیءٍ أحبُّ إلی اللهِ مِن أن يَسألَ وَ يَُطلَبَ ما عندَه؛ و ما أحَدٌ أبغَضُ إلی اللهِ – عزَّوجلّ – مِمَّن يَستَکبِرُ عن عبادتِهِ و لا يَسألُ ما عندَه
امام باقر (ع): هیچ چیز در نزد خداوند از آن محبوتر نیست که از او چیزی بخواهند و از آنچه در خزانه قدرت او هست مسئلت کنند. و هیچ فردی در نزد خداوند بزرگ از آن کس مبغوضتر نیست که از عبادت خداوند سر میپیچد و از خدا حاجت نمیخواهد.
همه جا صحبت از افزایش قیمت هاست مردم با نگرانی چشم به آینده دارند و مدام در حال حساب و کتاب هستند و همه چیز را محاسبه میکنند الا گنجی را که در اختیار دارند و تمام نمی شود واقعا با وجود خزانه غنی خداوند این همه نگرانی چه معنایی میتواند داشته باشد خدایی که برای خواست های ما ارزش قائل است و با روی خوش پذیرای نیازهای ماست با عزت و احترام نیازمان را بر طرف میکند و روزیمان را ضمانت میکند چرا از این لطف با عظمت خو را محروم میداریم و به دست این و آن نظر داریم ؟؟؟؟
منبع: جامعه سازی قرآنی/علامه حکیمی/ 232
|
مردان خدا، سه ویژگی مهم دارند
لايُقيمُ أمَرَ الله – سُبحانَه – إلاّ مَن لا يُصانِعُ، وَ لايُضارعُ وَ لايَتَّبعُ المَطامِع.
امام علی بن ابیطالب (ع) میفرماید: امر (دین) خدا را فقط کسانی میتوانند بر پای دارند (و احکام خدا را عملی کنند) که سازش نکنند، همرنگ جماعت نشوند، و خود در پی مطامع (و خواستههایی) نباشند.
گاه چون اکثریت بر امری توافق دارند ممکن است این تصور پیش آید که حق همین است ولی اینگونه نیست و نباید هرنگ جماعت شد چرا که همین گوشه گیری ها و همرنگ شدن ها باعث مرگ خیلی از ارزش ها میشود که عموم به خاطر منفعت ها ومصلحت ها آن را نادیده میگیرند دینداری و راه خدا رفتن وارستگی میطلبد و همین است که در هر عصری بندگان حقیقی در اقلیت قرار میگیرند .
جامعه سازی قرآنی، علامه حکیمی/180
|
با زیارت امام حسین با سعادت زندگی کن و با شهادت بمیر
قال ابوعبدالله عليه السلام: لا تدع زيارة الحسين بن على عليهماالسلام و مُرّ أصحابك بذلك يمدالله فى عمرك و يزيد فى رزقك و يحييك الله سعيدا ولا تموت الا شهيدا
امام صادق (ع) فرمود: زيارت امام حسين عليه السلام را ترك نكن و به دوستان و يارانت نيز همين را سفارش كن! تا خدا عمرت را دراز و روزى و رزقت را زياد كند و خدا تو را با سعادت زنده دارد و نميرى مگر با شهادت.
وسائل الشيعه، ج10، ص335.
|
ببین عضو مفیدی برای جامعه هستی یا نه ؟
خمَسُ خِصالٍ، مَن لَم تَکنُ فيهِ خصلَةٌ مِنها , فَلَيسَ فيهِ کثيرُ مُستَمتَعٍ : أوّلُها الوَفاء ، وَ الثّانيةُ التّدبير ، و الثّالثةُ الحَياء ، وَ الرّابعةُ حسنُ الخلق ، و الخامسة ـ وَ هِیَ تَجمَعُ هذِهِ الخِصال ـ الحُريَّة .
امام صادق (ع) فرمود: پنج خوی و سرشت است که هر کس یکی از آنها را نداشته باشد ، در جامعه ، عضوی مفید نیست . 1. وفا 2. تدبیر (برنامه ریزی در زندگی) 3. حیا 4. اخلاق خوش 5. آزادگی، که شامل آن چهار خصلت نیز هست.
در این حدیث وزین دقت کنید ببینید واقعا چند در صد افراد جامعه این خصوصیات را دارند و در نتیجه افراد مفیدی هستند اگر افراد وفا دار بودند اینقدر نمک نمیخوردند و نمکدان بشکنند سر همدیگر کلاه بگذارند اگر حیا داشتند این وضعیت حجاب و حرمت ها نبود که دیگری رنگی ندارند و این همه فساد در جامعه موج میزند اخلاق خوش مهره اتصال افراد یک جامعه به هم است و بد اخلاقی اساس از هم پاشیدگی یک جامعه است .
منبع: (مرام جاودانه، علامه حکیمی/74-75)
|
دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود
امام موسی کاظم علیه السلام فرمودند:أوشَک دَعوَةً وَ أسرَعُ إجابَةُ دُعاءُ المَرءِ لاِخیهِ بِظَهرِ الغَیبِ
دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد، دعا برای برادر دینی است در پشت سر او.
در حق دیگران دعا کنید تا دیگران هم در حق شما دعا کنند و در این بین اگر شما گناهی مرتکب شده اید که مانع استجابت دعا در حق خودتان بشود دعای شما در حق برادران و هم کیشانتان برآورده میشود و تبع دعای آن ها هم در حق شما
(اصول کافی،ج1 ،ص52)
|
توبه بد اخلاق پذیرفته نمی شود!!!
پیامبر صلىاللهعلیهوآله : اَبَى اللّهُ لِصاحِبِ الْخُلْقِ السَّیِّىءِ بِالتَّوبَةِ. فَقیلَ: یا رَسول اللّهِ، وَ كَیْفَ ذلِكَ؟ قالَ: لاَِنـَّهُ اِذا تابَ مِنْ ذَنـْبٍ وَقَعَ فى اَعْظَمَ مِنَ الذَّنـْبِ الّذى تابَ مِنْهُ
خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمىپذیرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون هرگاه از گناهى توبه كند در ورطه گناهى بدتر از آن كه توبه كرده است مىافتد.
بحارالأنوار، ج 73، ص 299، ح 12
|