هنگامی ‌که ‌جستجوگر دوست شما نیست‌!

روزانه همگی ما ممکن است بارها و بارها از موتورهای جستجو نظیر یاهو و گوگل استفاده کنیم. اما علاوه بر جستجوهایی که ما انجام میدهیم چه اتفاق هایی می افتد؟ آیا اطلاعات شخصی ما رصد میشود؟ آیا حریم خصوصی ما به خطر می افتد؟ آیا جستجوگرهای دوست داشتنی ما میتوانند برای ما خطر آفرین شوند؟ و بسیاری از سوالات پیرامون حریم خصوصی شما در هنگام استفاده از موتورهای جستجو. که در این ترفند بررسی میشوند.

اشاره:
پایگاه داده عظیم گوگل در اثر جستجوهای کاربران خود به یک معدن طلا برای پلیس یا وکلای کنجکاو تبدیل ‌شده ‌است. ولی هنوز این مسئله به زمان نیاز دارد. درگیری حقوقی اخیر گوگل با سازمان قضایی ایالات متحده نه تنها بر این موضوع تاکید دارد که موتورهای جستجو چه اطلاعاتی را درمورد ما ثبت می‌کنند، بلکه نشانگر نقص‌های قانونی ‌است که هدفش حفاظت از حریم خصوصی آنلاین افراد است. تنها زمان می‌خواهد تا دیگر وکلا نیز متوجه شوند که تمامی تاریخچه جستجوی یک شخص قابل دسترسی است، و آنگاه برگه‌های احضاریه به‌ سرعت پخش می‌شوند. این امر می‌تواند در شکایت‌های شهروندان یا محاکمه‌های جنایی صورت بگیرد. از لحاظ قانونی چنین آزادی عملی به فراهم‌کنندگان ایمیل مبتنی بر وب داده نشده است. اما از آنجا که قانون حریم خصوصی ارتباطات الکترونیکی مصوب سال 1986، موتورهای جستجو را پوشش نمی‌دهند، کاربران آن‌ها از چنین سطحی از حریم خصوصی برخوردار نیستند. این قانون در زمان شبکه CompuServe و سیستم‌های BBC تصویب شده بود. \"پل اهم\"، یک وکیل دپارتمان قضایی و مدرس قوانین جرایم رایانه‌‌ای در دانشگاه کلورادو می‌گوید: \"در آن زمان، فراهم‌کنندگان شرکت‌هایی بسیار متفاوت از آنچه اکنون هستند، بودند.\" دو راه‌حل وجود دارد که توضیح آن‌ها ساده است. اما احتمال وقوع آن‌ها وجود ندارد. نخست، موتورهای جستجو می‌توانند به‌صورت داوطلبانه، یا بر طبق قانون، تاریخچه جستجوهای کاربران را پس از چند ماه حذف کنند؛ مگر آن‌که کاربر با آن مخالفت کند. دوم، قانونی تصویب شود که تصریح کند موتورهای جستجو، که به‌عنوان دریچه‌ای به اینترنت عمل می‌کنند، کاملاً محافظت شده هستند. CNET News.com تحقیقی روی گوگل، مایکروسافت، یاهو و AOL برای آشنایی با خط مشی‌های حریم امنیتی آنان انجام داده و آن‌ را به‌صورت پرسش و پاسخ در آورده است که در ادامه آن‌ها را از نظر می‌گذرانیم.

● آیا گوگل عبارات جستجوی افراد را صرف‌نظر از این‌که آنان Login کرده باشند یا نه، جمع آوری و ثبت‌می‌کند؟
بله. گوگل تایید کرده‌است که نتایج جستجو را جمع آوری می‌کند ومعنای این کار آن است که این شرکت با دستور دادگاه می‌تواند آن‌ها را فاش کند. این‌که آیا گوگل کار دیگری هم با این اطلاعات می‌کند، یا خیر موضوع دیگری است.
با توجه به احضاریه اخیر دادگاه به گوگل، این امرمحتمل است که پلیس یا حتی وکلا در موارد مختلف از گوگل، مایکروسافت، یاهو، AOL، و سایر موتورهای جستجو بخواهند تاریخچه جستجوی افراد را در اختیار آنان قرار دهند. (برای کسب اطلا‌ع از دادگاه گوگل می‌توانید به گزارشی با همین عنوان در شماره 62 ماهنامه شبکه مراجعه کنید).







نوشته شده توسط ( newsvaolds ) در پنج شنبه 27 فروردین 1394 

نظرات ، 0