مصایب امام علی ، خوش بود مدح از زبان دشمنان
شعبی میگفت: از خطیبان بنیامیه میشنیدم علی (ع) را بر فراز منبرها سب میکرده و بد میگفتند و همان وقت احساس میکردم که گویا بازوی آن حضرت را گرفته و به جانب آسمانها بالا میبرند و نیز از آنان میشنیدم که اجداد خود را در منابر میستایند و میپنداشتم که گویا از مرداری توصیف میکنند.
ولید بن عبدالملک به فرزندان خود میگفت: یادگارهای من! تا میتوانید دست از دین برندارید زیرا بنایی را که دین پایه گذاری نماید، دنیا نمیتواند آن را منهدم و ویران سازد و برعکس بنایی که به دست دنیا بنیان شود دین آن را ویران میسازد.
بسیاری از اوقات از یاران و کسان خود میشنیدم که از علی (ع) نکوهش مینمودند و فضایل او را زیر پا گذارده و مردم را به کینه او وا میداشتند در عین حال تمام زحمات آنان بی نتیجه میماند و روز به روز مکانت او در دلها جا بگیرند، برخلاف انتظار از دلها میافتادند و از موقعیتشان میکاست. آری خوش بود مدح از زبان دشمنان. و در این که فضایل امیرالمؤمنین (ع) را پنهان میداشته و دانشمندان را از نشر آنها جلوگیری میکردهاند حرفی نیست و هیچ خردمندی شک و شبههای ندارد و به قدری در این باره پافشاری کرده و جدیت به خرج میدادند که اگر کسی میخواست روایتی از علی (ع) نقل کند نمیتوانست آن روایت را به نام و نسب از آن جناب یاد نماید و ناچار میگفت مردی از اصحاب پیغمبر یا مردی از قریش چنین خبری نقل کرده و برخی میگفتند ابوزینب چنین مطلبی فرموده.
عکرمه حدیث وفات پیغمبر (ص) را از گفته عایشه چنین روایت کرده که نامبرده در ضمن حکایت به او گفت: رسول خدا (ص) هنگامی که با حال بیماری خواست از خانه به مسجد برود بر دو نفر از خاندان خود که یکی فضل بن عباس بود تکیه کرده بود. او که خدا نفرین پیغمبر (ص) را بر او روا سازد از شخصی دیگر نام نبرد.
عکرمه گوید: هنگامی که این قصه را از قول عایشه برای عبداللّه عباس نقل کردم، گفت: آیا آن مرد دیگر را میشناسی؟ گفتم: نه؟ عایشه از او نام نبرد. گفت: آن مرد علی بن ابی طالب بود و عایشه با آن که میتوانست از وی به نیکی یاد کند لیکن کینه دیرین او را بر این داشت که از وی نام نبرد.
و حاکمان ستمگر هرگاه میفهمیدند کسی از علی (ع) به نیکی یاد میکند او را با تازیانه میزدند و بلکه برای عبرت دیگران سر او را جدا میکردند و مردم را به بیزاری جستن از او وادار مینمودند و بالاخره عادت بر این است که شخصی بدین پایه دشمن داشته باشد نبایستی از او نیکی باقی بماند تا چه رسد که فضایل و مناقب او زبانزد خاص و عام بوده و دلیل بر حق بودن او اقامه شود و چنان چه نوشتیم مناقب او همه جا منتشر شده و خاصه و عامه و دوست و دشمن از آنها نام میبرند و از این جا معلوم میشود که رویه علی (ع) به طور عادی نبوده و معجزه آشکاری است.(222)
نوشته شده توسط ( newsvaolds ) در دوشنبه 14 اردیبهشت 1394
سلامـ .... ... ..
