داستان های بحارالانوار ، نوری در ظلمت
پیغمبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) لشگری را به جنگ قومی فرستاد، فرمانده سپاه، زید بن حارثه بود. لشگر فاتحانه برگشت، نزدیک مدینه که رسیدند، رسول خدا با اصحاب به استقبالشان آمد.
نگاه زید بن حارثه که به پیامبر افتاد از شتر پیاده شد، جلو آمد و دست و پای پیغمبر را بوسید. پس از آن عبدالله بن رواحه و آنگاه قیس بن عاصم دست و پای پیغمبر را بوسیدند. سپس سپاه اسلام در مقابل آن حضرت صف کشیده و درود و صلوات گفتند.
آنگاه حضرت فرمود:
جبرئیل آنچه را که در این جنگ اتفاق افتاده، برایم خبر داده است. اکنون شما برای برادران مسلمان خود بازگو کنید و من تصدیق کنم.
گفتند: یا رسول! ما که به دشمن نزدیک شدیم به ما خبر دادند آنها هزار نفر سرباز مسلح دارند و نمیدانستیم سه هزار نفر نیز در شهر سنگر گرفتهاند. و ما دو هزار نفر بودیم. سربازان دشمن به شهر خود بازگشتند، گفتیم شکست هزار نفر سرباز کاری ندارد، شب را استراحت کنیم، فردا تارو مارشان مینماییم. لذا همه سربازان ما در بیرون شهر به خواب رفتند، جز ما چهار نفر (فرماندهان) بیدار بودیم:
1- زیدبن حارثه در گوشهای مشغول نماز و قرائت قرآن بود.
2- عبدالله بن رواحه در جانب دیگر نماز میخواند و قرآن تلاوت مینمود.
3- قیس بن عاصم در گوشهی دیگر مشغول قرائت قرآن و نماز بود.
4- قتاده بن ثعبان نیز در طرف دیگر قرآن تلاوت میکرد و نماز میخواند.
ناگهان در نیمه شب، سپاه چهار هزار نفری بر ما حمله کردند ما در تاریکی محض، زیر ضربات سنگین تیر و شمشیر و نیزه دشمن قرار گرفتیم و سمت و سوی حمله آنها را نمیدانستیم، چون به منطقه نا آگاه بودیم لذا کاملاً در دام دشمن افتادیم.
در همین غوغای سهمگین جنگ، یک مرتبه دیدیم، نوری همانند قطعهای آتش، از دهان قیس بن / آشکار شد.
و نوری مثل ستاره درخشان، از دهان قتاده بن ثعبان درخشید.
و نوری مانند ماه شب چهارده، از دهان عبدالله بن رواحه روشن شد.
و نوری هم مثل خورشید تابناک، از دهان زید بن حارثه پرتو افکند.
این چهار نور میدان جنگ را همانند روز، روشن نمود. و عجیب اینکه صحنه جنگ برای ما روشن و برای دشمن تاریک گشت، ما آنها را کاملاً میدیدیم و آنان ما را نمیدیدند. آنها را محاصره کردیم عدهای را کشتیم و عدهای را اسیر نمودیم.
یا رسول الله! چیزی شگفتانگیزتر از نورهایی که از دهان این چهار نفر پرتو افکن بود، ندیدهایم، از یک طرف میدان جنگ را برای ما روشن کرد و از سوی دیگر بر دشمن تاریک ساخت.
نوشته شده توسط ( newsvaolds ) در سه شنبه 29 اردیبهشت 1394
سلامـ .... ... ..
