اسم من کاهو است

از رقت خون جلوگیری می‏کنم. از سفید شدن مو و ریختن آن ممانعت می‏نمایم. محرک اشتها هستم. رنگ چهره را باز می‏کنم و بهترین دارو برای امراضی هستم که ریشه عصبی دارند. زیاده روی در مصرف من ایجاد مسمومیت می‏کند. برای بی خوابی مفیدم...
گرتو را خون رقیق است و کشی رنج و عذاب - هیچ دارو اثرش بیشتر از کاهو نیست
دعا کنید که هیچگاه سفره شما خالی از کاهو نباشد. فارسی من کاهو است، به من کوک هم می‏گویند. عربی من خس است و ترکان خاس گویند. من انواع و اقسام بیابانی و بستانی دارم و در اثر تربیت و پرورش، نژادهای مختلفی از من بوجود آمده است. چندین نوع کاسنی و کلم را نیز به شکل من در آورده به صورت سالاد مصرف می‏نمایند. من دارای انواع پیچ، بهاره، تابستانه، پاییزه و زمستانی هستم، بطوری که در تمام فصول سال، بازار اروپا از انواع من خالی نیست و در ایران نیز نژادهای متعددی از من به بازار می‏آید.
انواع من دارای ویتامینهای آ و ب بوده و سرشار از ویتامین ث می‏باشد و به همین جهت ضد رقت خون بوده و سازنده خون صالح می‏باشم و این گفته امام هشتم (ع) دارای اهمیت است که به شیعیان خود توصیه فرمودند که تا می‏توانید کاهو بخورید... چه کاهو رقت خون را از بین برده و بهتر از سایر سبزیها خون را تصفیه می‏نماید. این کلام امام از آن جهت حائز اهمیت است که بیش از هزار سال قبل از کشف ویتامین ث بیان شده است. انواع من سرشار از املاح آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، ید، روی، سدیم و مس می‏باشد. و بعلت داشتن مس است که خوردن آن خارش دهانه‏های رحم را از بین برده و از ترشحات بیرنگ زنانه جلوگیری می‏نماید.
به علت داشتن املاح فراوان مخصوصاً منگنز و روی، خوردن آن از سفید شدن مو جلوگیری می‏نماید و مانع ریزش مو می‏گردد.
من اشتها را تحریک می‏کنم و چنانکه قبل از غذا مرا با کمی سرکه و ادویه مناسب میل نمایید، غدد دستگاه گوارش را تحریک کرده و باعث ترشح عصیره معدی شده و در نتیجه به هضم غذایی که بعداً خورده شود کمک فراوان می‏نمایم. مخصوصاً اگر مرا خوب جویده و با آب بذاق دهان مخلوط کرده و فرو برند. روی همین اصل است که غذا شناسان توصیه می‏کنند که همیشه سالاد کاهو را قبل از غذا باید خورد و یا همراه غذا و در اینجا من به شما سفارش می‏کنم که هیچگاه بعد از غذا سالاد ناهو میل ننمایید، چه این یکی از بدترین روش مصرف غذایی است و ایجاد ناراحتیهای معدی می‏نماید.
من خنک بوده و تشنگی را تسکین می‏دهم. رنگ و قیافه را باز می‏نمایم، یرقان را معالجه می‏کنم و مجرای طحال را باز می‏نمایم. من مسکن اعصاب بوده، اضطراب و تشویق و دلهره را از بین می‏برم، و بهترین دارو برای امراضی هستم که ریشه عصبی دارند.
در تمام اعضای بدن من از قبیل برگ، ساقه، و ریشه یک شیرا به جریان دارد که چون گیاه من به تخم بنشیند، این شیرابه زیادتر می‏شود و مقدار آن در انواع بیابانی من بیشتر از انواع بستانی است. اگر ساقه مرا تیغ زده و یا آن را قطع نمایند و این شیرابه را گرفته در حرارت آفتاب خشک نمایند ماده‏ای به دست می‏آید که به افیون کاهو معروف است.
در داروسازی جدید به این افیون لاکتوکاریم می‏گویند. دارای چندین عامل دارویی، کمی کائوچو و قندی شبیه قند شیر خشت است و در آن مقدار قابل ملاحظه‏ای ویتامین ای ملاحظه می‏شود و به همین جهت است که برای مغز مفید بوده و سهوت را متعادل می‏سازد و از احتلام و شهوت زیاد جلوگیری میکند و این خاصیت کم و بیش در کاهو وجود دارد.
زیاده روی در خوردن آن ایجاد مسمومیت کرده و در دستگاه، تنفس تولید ضعف می‏نماید و سر انجام باعث خفقان، سر گیجه، فلج قلب و احساس صدا در گوش می‏شود، برای جلوگیری از تحریکات عصبی و تسکین درد قاعدگی بهترین مسکن است. در بیماریهای اطفال مخصوصاً سرفه و برنشیت اطفال، سودمند می‏باشد.
این خواص در من از زمان جالینوس شناخته شده و آن حکیم که خود مبتلا به بی خوابی بوده است با خوردن کاهو معالجه شده است.
من مسکن فشار خون و درمان یبوست صفرا وی و سودایی و بر طرف کننده التهابات و تشنگی و دافع خماری بوده و مانع مستی می‏شوم، کمی خواب‏آور و ملین بوده و پیشاب آور می‏باشم. این خاصیت در نشسته من بیش از شسته من است، ولی چون کاهو را بیشتر با کود حیوانی تقویت می‏کنند، خوردن نشسته آن به هیچوجه صلاح نیست. خوردن برگ من جهت رفع خارش، جذام، جنون، یرقان، درد پستان و تبهای گرم و زخم مثانه و مجاری بول و برانگیختن اشتها سودمند می‏باشد. من درد معده را تسکین می‏دهم، من مواد قندی و چربی زیاد ندارم و خوردن من کسی را چاق نمی‏کند و پخته من غذاییت بیشتری دارد. مرا برای معالجه درد سینه و زیاد شدن شیر تجویز کرده‏اند. زیاده روی در خوردن من شهوت را کم می‏کند و برای مبتلایان به تنگ نفس خوب نیست. سوخته من جهت التیام جراحات به کار می‏رود، عصاره برگ و ساقه من که در دارو سازی به نام تریداس معروف است، یکی از مواد خواب آور و مسکن بوده، و ضرر سایر مواد مخدر را ندارد و چنانکه از کاهوی بیابانی گرفته شود، خواص دارویی آن بیشتر بوده و تمام منافع کاهو را به حد زیاد دارد. مالیدن آن بر سر مانع ریزش مو بوده و گذاشتن آن بر محل نیش حشرات، پادزهر سموم آنها می‏باشد.
ضماد پخته من با کمی روغن زیتون، برای معالجه باد سرخ، دمل، کورک و ورم چشم نافع است. بذر من به مقدار یک قاشق قهوه خوری، برای معالجه تنگ نفس و سینه پهلو و نزله مفید بوده، خواب آور و مسکن است و خوردن آن برای قطع احتلام و ضعیف نمودن و متعادل ساختن شهوت به کار می‏رود. آب برگ من دارای همان خواص بذر من می‏باشد.







نوشته شده توسط ( newsvaolds ) در چهارشنبه 30 اردیبهشت 1394 

نظرات ، 0