اسم من نیشکر است
من دارای انواع و اقسام هستم. اثر ضد سم دارم. برای مبارزه با ضعف، از من استفاده ببرید. خوردن مغز نوع خیزران من، پیشرفت سرطان را متوقف میکند. ضماد سوخته نوعی دیگر از من برای باد سرخ مفید است. و اگر برگ نورسته آن را در آب خیسانده بنوشید، از خونریزی سینه جلوگیری میکند...
فارسی من نیشکر و عربی آن قصب السکر است و در دنیای گیاهان، نباتات قند دار مثل انگور و خرما زیاد است، ولی هیچکدام مقام من و چغندر را در تهیه قند ندارند. من تا قرن نوزدهم که استخراج قند از چغندر کشف شد، یگانه منبع تهیه قند و شکر بودم. من انواع و اقسام سفید و سرخ دارم. برای استخراج قند از من، معمولاً ساقهی مرا از نقطه مجاور زمین قطع کرده و آن را تکه تکه نموده تحت فشار، شیره آن را گرفته و پس از تصفیه آن را غلیظ کرده میگذارند تا شکر آن متبلور شود.
از پساب آن که در حقیقت ملاس من میباشد، پس از تخمیر مشروباتی به نام رم و تافیا درست میکنند. عدهای گیاه مرا بخیل و خود خواه دانسته و معتقدند من در هر کجا کاشته شوم، تمام اراضی مجاور را تصرف کرده و به هیچ گیاهی اجازه رشد و نمو در جوار خود نمیدهم، در نتیجه کشاورزان و ساکنان محل دچار کمبود مواد غذایی شده از بین میروند. این اتهام روزی به من زده میشد که سود جویان به کشت من مبادرت کرده و برای بدست آوردن محصول بیشتر، از کشت غلات و سبزیجات، جلوگیری کرده و تمام اراضی را به کشت من اختصاص داده بودند.
نی من برخلاف نیهای دیگر توپر بوده و بعضی از انواع من نرم و شیرین و لطیف بوده و جرم کمتر داشته و قابل خوردن است.
با شکر و شیره من علاوه بر ساختن انواع شیرینی و شیرین کردن غذاها و نوشابهها، داروها را نیز شیرین کرده و در مداوای بیماران از شکر و قند استفاده میشود و مخصوصاً شربتها و پاستیلهایی که برای درمان انواع سینه درد و ضد سرفه ساخته میشوند، به آنها شکر فراوانی میزنند.
شکر ضد سم نیز بوده و پاد زهر املاح سرب و مس میباشد و چنانچه با ترکیبات سیانور مخلوط شود، اثر این سهم مهلک را خنثی میکند و به همین دلیل بود که وقتی سیانور را شیرینی زده و به راسپوتین خوراندند، سم در بدن او اثر نکرد و عدهای آن را به معجزه و کرامت او نسبت دادند. شکر، معده را نرم میکند و رطوبات آنها را از بین میبرد. زود جذب بدن شده و باعث تقویت سریع میگردد. بادشکن بوده و مقوی شهوت است. در مواقع ضعف مفرط هیچ دارویی چون شکر اثر آنی ندارد. مکیدن نبات و آب نبات، جهت تسکین سرفه و از بین بردن سختی سینه سودمند بوده و با آب گرم جهت گرفتگی صدا که در اثر سرماخوردگی باشد مفید است.
نوشیدن آب تازه نیشکر، سینه، گلو و معده را نرم میکند و بعد از هضم غذا باعث نرمی شکم شده، ثقل را از بین میبرد. ولی بلافاصله بعد از غذا نوشیدن آن خوب نبوده، تولید بلغم و نفخ و قراقر میکند.
علاوه بر شکر در روی نی من، یک ماده مومی وجود دارد که در کارخانهها آن را استخراج کرده و به جای موم مصرف میکنند. سرمه کردن این موم جهت جلای چشم مفید است.
نوشته شده توسط ( newsvaolds ) در چهارشنبه 30 اردیبهشت 1394
سلامـ .... ... ..
