براثر چه علل و عواملی گوش خارجی دچار خارش می شود

سوال – براثر چه علل و عواملی گوش خارجی دچار خارش می شود؟
پاسخ – عوامل متعددی می توانند باعث ایجاد خارش شوند ، که یکی از آنها عفونت گوش خارجی است . که ما تقریباً فصل آن را پشت سر گذاشته ایم . عفونت و التهاب گوش خارجی که ما اصطلاحاً به آن گوش شناگر می گوییم شیوع آن چهار در هزار است . هشتاد درصد در فصل تابستان و در نواحی گرم و مرطوب دیده می شود . اولین عاملی که باعث ایجاد التهاب گوش خارجی می شود آب است . رفت و آمد زیاد آب در داخل گوش می تواند پارگی های کوچکی در پوست کانال گوش ایجاد کند . و زمینه را برای ایجاد عفونت مستعد کند . دوم اینکه مقاومت پوست کانال را در مقابل عفونت کم می کند . سوم اینکه آب باعث خارج شدن مواد مترشحه از گوش شده وزمینه را برای ایجاد عفونت مستعد می کند . دومین عامل مساعد کننده برای عفونت گوش ، سرومن یا ترشح زیاد است . وقتی که ترشح بیش از حد در گوش جمع شود باعث جذب آب می شود . و مانع از خروج آب از گوش شده ، در نتیجه زمینه را برای عفونت مستعد می کند . پس هم ترشح کم و هم ترشح زیاد زمینه را برای ایجاد عفونت گوش خارجی مستعد می کند . گاهی گوش برخی از افراد به طور طبیعی و مادر زادی، کانال تنگی دارد . در نتیجه مانع از خروج ترشح از گوش می شود . این کانال تنگ باعث می شود که آبی که وارد گوش شده نتواند از آن خارج شود. این تنگی کانال می تواند به صورت مادرزادی و یا اکتسابی بوجود بیاید . یعنی اگر فرد دچار تومورهای خوش خیمی در گوش شده باشد زمینه را برای ایجاد عفونت گوش خارجی مستعد می کند . اگر به هر علتی گوش فرد خارش داشته باشد و با ابزارهای مختلفی این خارش را برطرف کند ، می تواند باعث عفونت گوش شود . گوش ما نیاز به تهویه داشته و نیاز دارد که هوا وارد گوش ما بشود . اگر به طور طولانی و مزمن گوش ما بسته باشد و از سمعک به طور طولانی مدت استفاده کنیم ممکن است زمینه را برای ایجاد عفونت مستعد کند . همینطور یک سری بیماری های سیستمیک که در بدن وجود داشته باشد . مریض هایی که دچار دیابت بوده و بیماری قند دارند ، افرادی که دچار نقص ایمنی هستند و یا دچار کم خونی هستند نیز بیشتر از افراد معمولی دچار عفونت گوش خارجی می شوند . باید توجه کنیم که در ابتدای عفونت گوش خارجی است که ما دچار خارش گوش می شویم . علامت مهم عفونت گوش خارجی ، خارش نیست. بلکه درد ، کاهش شنوایی و ترشح از گوش خارجی است . برای درمان ،باید فاکتورهایی را که باعث ایجاد عفونت شده اند حذف کنیم . در ضمن برای درمان نیاز به آنتی بیوتیک ، مسکن و همینطور به تمیز کردن موضعی است .
سوال – گوش داخلی من خیلی درد دارد به طوری که به غدد لنفاوی من می زند . غده ی لنفاوی سمت چپ من که درد می کند بزرگتر از سمت راست است . گوش خارجی من مشکلی ندارد.
پاسخ – معمولاً بیماری های گوش داخلی همراه با درد نیست . شاید منظور ایشان بیماری گوش میانی باشد .نکته ی بعدی اینکه معمولاً عفونت های گوش دردهای مزمن ایجاد نمی کند . یعنی اگر یک نفر یک درد مزمن در ناحیه ی گوش یا سر و گردن خود دارد، اغلب نشان از یک عفونت در گوش میانی ندارد . این عفونت ها همراه با دردهای حاد خود را نشان می دهند و بعد از یک تا دوهفته با درمان های دارویی برطرف می شوند . معمولاً عفونت های مزمن گوش میانی ایجاد درد نمی کند . بخاطر همین هم است که اغلب بیمار دیر به پزشک مراجعه می کند . اگر فردی که دارای عفونت گوش میانی است با درد به پزشک مراجعه کند متأسفانه دچار عوارض شده است . این مسئله دیگر با درمان دارویی برطرف نشده و نیاز به اقدامات جراحی دارد . اما باید به این نکته توجه کرد که پنجاه درصد از علت گوش دردها در خود گوش نیست . یعنی علت درد در جای دیگری است اما در گوش حس می شود . بنابراین بیماری که با گوش درد به پزشک مراجعه می کند در پنجاه درصد از موارد علت درد در خود گوش است و در پنجاه درصد بقیه ممکن است که علت در سینوس ها ، در بینی ، در دندان ها و در مفاصل فکی و گیجگاهی و یا آرتوروز گردن باشد . به این خاطر که تمام اعضاء موجود در سر و گردن ما اعصاب مشترکی دارند می توانند درد خود را به گوش منتشر کنند . بنابراین ایشان نیاز به معاینه کامل دارد . اما اگر دارای درد مزمن هستند مطمئن باشند که علت درد در گوش نیست .







نوشته شده توسط ( newsvaolds ) در دوشنبه 4 خرداد 1394 

نظرات ، 0