یک رژیم صحیح و درست را در ماه مبارک رمضان توضیح بدهید
سوال – یک رژیم صحیح و درست را در ماه مبارک رمضان توضیح بدهید .
پاسخ – ما باید حساب نوجوانان را از والدین جدا کنیم زیرا آنها در حال رشد هستند و یک نیاز ویژه دارند . چون نیاز نوجوانان بالا هست اصولا انتظار می رود که در وعده ی افطار و سحری بگونه ای غذا بخورند که نیازهای رشد آنها تامین بشود . افطار بهتر است که با مایعات گرم ، شیر ، سوپ و آش شروع بشود و اگر نوجوان تمایل دارد که بلافاصله یک وعده ی غذایی کامل بخورد که معمولا هم این طورهست ، ما باید به او شام بدهیم تا غذای کاملی را بخورد و نیازهایش تامین بشود . در مورد بالغین رفتاری که انتخاب می شود ، باید متفاوت باشد . انسان وقتی روزه را باز می کند بطور معمول ولع دارد و ممکن است که باعث پرخوری بشود . پس بهتر است در موقع باز کردن افطار از مایعات گرم مثل شیر ، چای ،آش ، سوپ ، نان ، پنیر و مغز گردو به تعداد دو عدد بخورند . بیشتر افرادی که این مواد را مصرف بکنند نیازی به شام پیدا نمی کنند . نیم ساعت اول افطار انسان ولع دارد و ممکن است که باعث پرخوری انسان بشود . حتی اگر قرار است که دو ساعت بعد هم شامی خورده بشود این مواد جلوی ولع انسان را می گیرد و مقدار کمتری غذا خورده می شود. چون در افطار ما موادی از قبیل ذولبیا بامیه ، حلوا ، شله زرد ، خرما و آش می خوریم مقداری پرخوری می کنیم . بعضی از این مواد غذایی مثل مایعات گرم و خرما بعنوان یک شیرینی هم بخشی از ویتامین ها را دارد و هم نمک هایی را که ما در این هوای گرم از دست می دهیم تامین می کند و یک شیرینی خوب برای ماه رمضان است و قندش هم طبیعی است اما وقتی ما به سراغ ذولبیا وبامیه و... می رویم افراط و پرخوری می شود. ذولبیا فشرده از چربی و قند است و انرژی فوق العاده بالایی دارد و یک شیرینی ایده آل برای ماه مبارک رمضان نیست . گویی که ما طبق سنت می بینیم که در این ماه در خانواده ها از این شیرینی استفاده می شود . پس اگر ما می خواهیم وزن مان را کنترل بکنیم ، باید درد مصرف شیرینی ها و موادچرب و پر سس خود داری کنیم . سعی کنیم که گوشت را آب پر ،بخار پز و بصورت کباب غیر از کوبیده مصرف کنیم . سالاد بدون سس بخوریم و همراه با آب لیمو و آب غوره بخوریم که این در رفع عطش هم موثر است بخاطر پتاسیم و نمک هایی که با خودش دارد . پس سبزی خوردن ، سبزی آب پز ،کدو و نخودفرنگی مفید است . اگر ما می خواهیم وزن مان را کنترل بکنیم باید بخشی از معده مان را با سالاد بدون سس ، سبزی آب پز ، سبزی خوردن پر کنیم و مقدار برنج و نان و انواع شیرینی را محدود کنیم . البته بر اساس شرایط جسمانی انتخاب اینها می تواند متفاوت باشد. بهترین شیرینی استفاده از خرما است .
سوال – بعضی ها بعد از ماه مبارک رمضان بخاطر پرخوری دچار بیماریهایی می شوند که فکر می کنند بخاطر ماه مبارک رمضان است .راهنمایی بفرمایید .
پاسخ – ما در بررسی هایی که بطورعلمی انجام داده ایم بطور معمول اغلب افراد نه تنها دچار کاهش وزن نمی شوند بلکه افزایش وزن پیدا می کنند و چربی شان بالا می رود . اگر فردی دیابتی بوده قند خونش بالا رفته است .اینها بخاطر بدخوری ، عدم تعادل در خوردن و رفتارهای ناصحیح در خوردن است . ما بخاطر ضعف فرهنگی که داریم وقتی در ماه مبارک به میهمانی می رویم چند نوع غذا می بینیم . اگر شما میهمان دارید ومی خواهید افطار و شام بدهید ، نان و پنیر را در افطار بدهید و برای شام یک نوع غذا آماده بکنید. وقتی شما چند نوع غذا در سرمیز می گذارید ، همه هوس می کنند که از هر کدام که رنگ و لعاب خاص خودش را دارد کمی بخورند و سر جمع خورده زیاد می شود. دیگر اینکه وقتی ما بیست تا میهمان داریم و می خواهیم چهار نوع غذا بپزیم ، چهار تا بیست نفر غذا می پزیم . این رفتار اشتباه است . بعد در طول یک هفته ی بعد ، خانواده باید غذای مانده را بخورند . این واقعا اعتدال نیست . در ماهی که خدا به ما سفارش کرده که اعتدال داشته باشید این نوع رفتار اشتباه است . وقتی شما چند نوع غذا در سفره می بینید و حدود شانزده ساعت غذا نخورده باشید ( علم می گوید که در هست ساعت همه چیزی که ما خورده ایم هضم می شود و چیزی در معده نمی ماند ) و گرسنه هستید طبیعتا باعث پرخوری می شود. اگر ما یک نوع غذا در مهمانی هایمان بگذاریم باعث پرخوری نمی شود.
نوشته شده توسط ( newsvaolds ) در شنبه 9 خرداد 1394
سلامـ .... ... ..
