Image result for ‫نماز‬‎

 

دکتر حمیدرضا بصیری، محقق و استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه گرایش به دین در کاهش آسیب های اجتماعی نقش آفرین است، گفت: اعتقادات، باورها و فرهنگ های هر جامعه نقش مهمی در کنترل آسیب های اجتماعی آن جامعه دارند. نقش این عوامل در جلوگیری از آسیب های اجتماعی و روانی به قدری است که قانون هم تا این اندازه نمی تواند اثرگذار باشد.

دکتر بصیری در ادامه مطالب فوق اظهار داشت: اسلام می فرماید" عمل صالح بدون ایمان و اعتقادات قلبی مورد قبول نیست". یعنی عمل صالح باید متکی به باور و اعتقاد قلبی باشد و این امر نشان دهنده اهمیت باور و اعتقاد در دین اسلام است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه باور و ایمان نقش مهمی در کنترل آسیب های اجتماعی و روانی دارند، تصریح کرد: اعتقادات و باورهایی که منشا الهی دارند عامل بسیار مهمي در کنترل آسیب های اجتماعی هستند زيرا اعتقادات دینی دارای خاستگاه حقیقی و الهی هستند،آسیب های واقعی را شناسایی و در به وجود نیامدن آنها بسیار موثر عمل می کنند.

این محقق یادآور شد: هر اندازه که در محیط خانوادگی، اجتماعی، اداری باورها و اعتقادات دینی عمیق تر باشند، ضریب دستیابی به سلامت اخلاقی، اجتماعی و حقوقی بالاتر است.

وی با بيان اينكه دو نکته در تقویت باورهای دینی مردم ضروری است، خاطر نشان كرد: يكي تقویت اعتقادات دینی مردم کار یک شب یا هزار شب نیست بلکه تا ظهور حضرت مهدی(عج) این عمل باید انجام شود. ديگري اين كه ایجاد اعتقاد و باور دینی در اذهان، منافاتی با ایجاد فعالیت های هم عرض کنترل آسیب های اجتماعی از قبیل وضع قوانین مناسب، تشویق و تنبیه ندارد.

دکتر بصیری افزود: باورها و اعتقادات دینی در ایجاد سلامت اجتماعی در درجه اول اهمیت قرار دارند امااين امر به این معنا نیست که در کنار آن از وسایل و امکانات دیگر کنترل اجتماعی استفاده نکنیم.

وی ماه مبارک رمضان را يكي از ماه هايي دانست كه در آن ميزان آسیب های اجتماعی كاهش پيدا مي كند وگفت: در ماه مبارک رمضان به دلیل فضای معنوی حاكم بر آن، جرایم فردی و اجتماعی به شدت کاهش پیدا می کند.