بسيارى از مردم همواره به دنبال محصولات و طرح هاى جديد و مدرن هستند و از خريد وسايل و مدل هاى نو و مدرن لذت مى برند. برخى ديگر به جمع آورى وسايل و لوازم قديمى علاقه مند هستند و حاضر به جايگزين كردن آن ها با محصولات جديد نيستند. در بسيارى از موارد نيز اين وسايل قديمى از عزيزانى مانند مادربزرگ و پدربزرگ به يادگار مانده اند و علاوه بر جذابيت ظاهرى براى ما ارزش مضاعف دارند. اغلب اينگونه وسايل را تنها به عنوان لوازم دكورى مورد استفاده قرار مى دهيم، اما گاه مى توان با روش هاى بسيار ساده آن ها را به وسايل كاربردى تبديل كرد كه ضمن زيبايى بخشيدن به فضا با كاربرد جديدشان نيز مورد استفاده قرار گيرند. ظروف چينى، اتوهاى ذغالى و چراغ هاى نفتى قديمى جزء محبوب ترين اين لوازم هستند كه مى توان از آنها به اشكال مختلف استفاده كرد. ظروف چينى را ممكن است به عنوان ديواركوب روى ديوار نصب كنيم. اتوهاى ذغالى را مى توان به عنوان ظرف براى «پات پورى» يا چيدن گل هاى خشك و مصنوعى مورد استفاده قرار داد و چراغ هاى نفتى را مى توان به آباژورهاى برقى متفاوت و زيبا تبديل كرد. تبديل چراغ نفتى يا «لامپا» به چراغ برقى مى تواند دوباره از آن منبع نور زيبايى بسازد كه به تامين نفت نيازمند نيست و بو و دود چراغ نفتى را نيز ندارد. در تصوير يك چراغ نفتى مربوط به قرن نوزدهم را ملاحظه مى كنيد كه با افزودن يك كلاهك كوچك به آن به آباژور زيبا و ظرفى تبديل شده است. براى آماده كردن يك چراغ نفتى براى كار با سيستم برق ابتدا قطعه فلزى بالاى آن را كه حامل فتيله است و به صورت پيچى در بالاى چراغ بسته مى شود، باز كنيد. داخل چراغ را با مايع ظرفشويى و آب گرم خوب بشوييد تا اثرى از نفت در آن باقى نماند. .
قطعه فلزى حامل فتيله را به يك فروشگاه لوستر و آباژور ببريد و بخواهيد يك سرپيچ لامپ هم اندازه با آن به شما بدهد. اگر قطعه حامل فتيله چراغ نفتى شما گم شده است، كافى است خود چراغ را ببريد و يا اندازه قطر دهانه خالى چراغ را اندازه بگيريد. همچنين به سيم، كليد و دوشاخه نياز خواهيد داشت. سرپيچ لامپ، كليد و دوشاخه را به سيم متصل كنيد. اندازه سيم را متناسب با فاصله محل قرارگيرى چراغ با پريز برق در نظر بگيريد. سرپيچ را در جاى قطعه فلزى حامل فتيله به چراغ پيچ كنيد.حال كه چراغ شما با برق كار مى كند، مى توانيد از حباب اصلى آن استفاده كنيد و با انتخاب يك لامپ شمعى آن را روشن نماييد.
اين روزها لامپ هاى شمعى به شكل شعله شمع نيز در بازار موجود است، مى توانيد يكى از اين لامپ ها را روى چراغتان نصب كنيد و حباب شيشه اى آن را در جاى خود قرار دهيد و يا چنانچه حباب چراغ شكسته است و نمى توانيد حبابى مناسب آن بيابيد، مى توانيد كلاهك آباژورى در اندازه و فرم متناسب با آن تهيه كنيد و به جاى حباب مورد استفاده قرار دهيد. كلاهك هاى ساده با پارچه هاى كتانى و درشت بافت براى نصب روى چنين چراغ هايى مناسب هستند. براى چراغ هاى شيشه اى رنگى يا چراغ هايى كه روى محفظه شيشه اى آن ها كنده كارى هاى ظريف وجود دارد، ممكن است از كلاهك هايى با پارچه هاى ظريف تر استفاده كنيد تا هماهنگى بيشترى با پايه چراغ داشته باشند