بورس نظام تعاونی و زایش بخش خصوصی موفق
دکتر محمدتقی وزیری، استاد تمام دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، رئیس مرکز مدیریت کالیفرنیا، رئیس سازمان تحلیلگران بورس کالیفرنیا، نیویورک و پاریس. صاحب ۴۵ مقاله و ۳ کتاب درسی دانشگاهی. مشتاق مولانا و حافظ و صاحب یک کتاب شعر چاپ شده به زبان فارسی به نام «در گلستانه».
«۶ سال پیش برای اولین بار به ایران آمدم. یک طرح پیشنهادی دادم که برای تجدید ساختار بورس مورداستفاده قرار گیرد؛ چون سیستم عامل بورس قدیمی بود، امکان معامله الکترونیک وجود نداشت و به شکل بازار حراج عمل می کرد، کارگزاران بورس، گواهینامه حرفه ای نداشتند ومهمتر از همه، بورس دستخوش تغییرات سیاسی و لحظه ای زمان بود.
ادامه مطلب
بخش خصوصی و اقتصاد ایرانی
سیاست های اقتصادی دولت را از ابعاد گوناگونی می توان مورد تحلیل قرار داد. دولت نهم و مجلس هفتم در دوران خصوصی سازی اقتصادی شاید کمتر از آنچه انتظار می رفت فعالیت های زیربنایی و موثر انجام دادند. دولت به صورت مدام اعلام می کرد که قصد همراهی با خصوصی سازی را داشته است ولی در عمل رفتاری صورت داد که چندان با گفتار آنان هماهنگ نبود. بدنه اجرایی دولت برای خصوصی سازی و اجرایی اصل ۴۴ هیچ آمادگی از خود نشان نداده است و دولت نیز برنامه مشخصی برای اجرای این هدف نداشته است. عرضه شکست خورده سهام دو شرکت دولتی در بورس نیز نمونه یی از اقداماتی بود که انجام شد ولی به سرانجام نیکویی نرسید.
ادامه مطلب
مسیر نادرست توسعه گرایی با طرح های عمرانی
وقتی از بسیاری از مردم سوال شود که توسعه چیست و چه معنایی را به ذهن متبادر می کند،
غالبا این تصور در ذهن نقش می بندد که توسعه یافتگی به معنی ایجاد ساختمان های بلند و قشنگ، آسمان خراش ها، مراکز خرید و فروش، کارخانجات معظم و اتوماتیک، بنادر فعال و مسائلی از این دست است. جالب اینجا است که این تصور از توسعه منحصر به توده مردم نیست؛ بلکه در ادوار مختلف سیاست گذاری اقتصادی ایران این تصور در ذهن و ضمیر تصمیم گیران نیز قرار داشته و به طور غیرمستقیم نوع سیاست گذاری آنها را تحت تاثیر خود قرار داده است. پیامد طبیعی این تصور درمورد توسعه تاکید بر اجرای هر چه بیشتر پروژه های عمرانی در جای جای ایران است.
ادامه مطلب