توسعه اقتصادی چیست؟
از سالیان بسیار دور، با افزایش سطح دانش و فهم بشر، کیفیت و وضعیت زندگی او همواره در حال بهبود و ارتقا بوده است. بعد از انقلاب
فرهنگی اجتماعی اروپا (رنسانس) و متعاقب آن انقلاب صنعتی، موج پیشرفت های شتابان کشورهای غربی آغاز شد.
تنها کشور آسیایی که تا حدی با جریان رشد قرن های نوزده و اوایل قرن بیستم میلادی غرب همراه گردید کشور ژاپن بود. بعد از رنسانس که انقلابی فکری در اروپا رخ داد، پتانسیل های فراوان این ملل، شکوفا و متجلی شد اما متاسفانه در همین دوران، کشورهای شرقی روند روبه رشدی را تجربه نکرده و بعضا سیری نزولی طی کردند. البته بعضا حرکت های مقطعی و موردی در این کشورها صورت گرفت اما از آنجایی که با کلیت جامعه و فرهنگ عمومی تناسب کافی را نداشت و مورد حمایت واقع نشد، به سرعت منحل شد.
ادامه مطلب
ضرر اقتصادی
صندوق توسعه ملل متحد با انتشار گزارش «سرمایه گذاری بر زنان و دختران» اعلام کرد: مشارکت نداشتن زنان در زمینه های اقتصادی می تواند برای جوامع زیان هایی داشته باشد، برای مثال برآورد کمیسیون اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل، منطقه آسیا و اقیانوس آرام در نتیجه محدودیت های زنان برای دسترسی به امکانات اشتغال سالانه ۴۲ تا ۴۷ میلیارد دلار متضرر می شوند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، بر اساس این گزارش و طبق برآوردهای بانک جهانی ۶۴ درصد از ۸۶۷ میلیون بزرگسالی که امروز نمی توانند بخوانند، زن هستند و اکثر حدود ۱۱۳ میلیون کودک شش تا ۱۱ ساله ای که به مدرسه نمی روند و نیز ۶۰ درصد جوانانی که در مدرسه حضور نمی یابند، دختر هستند.
ادامه مطلب
فراوانی ها و کمبودها در مسیر توسعه
اصطلاحات «توسعه نیافتگی» و «فقیر poor» برای کشورها به صورت مترادف به کار می رود. کشور توسعه نیافته کشوری است که هیچ نشانه توسعه نیافتگی در آن مشاهده نگردد. کشورهای «در حال توسعه و کمتر توسعه یافته» (به صورت مترادف) کشورهایی هستند که پتانسیل توسعه در آنها وجود دارد لیکن یا از آن استفاده نشده و یا این که به طور بهینه مورد استفاده قرار نگرفته است. بدین ترتیب کشورهایی مانند هند، پاکستان، اوگاندا، برزیل، آرژانتین، ایران و ترکیه جزو کشورهای در حال توسعه هستند.
علی رغم ساختار متفاوت کشورهای مختلف در حال توسعه، که به آنها «کشورهای جهان سوم» نیز گفته می شود، می توان ویژگی های عمومی و مشترکی را در بین این کشورها ملاحظه نمود؛
ادامه مطلب