درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2761483
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

مقصد یارانه ها در بخش کشاورزی

با حرکت اقتصاد ایران به سمت پیوستن به سازمان تجارت جهانی، از جمله الزاماتی که برای اقتصاد ایران ایجاد خواهد شد اصلاح نظام پرداخت یارانهها بخصوص یارانه های تولیدی است که باعث اخلال در قیمتها شده، بویژه بر روی تجارت محصولات کشاورزی اثرگذار خواهد بود.

سیاست تأمین و توزیع نهاده های کشاورزی از نخستین سیاست های حمایتی دولت در بخش کشاورزی است. هم اکنون بیش از ۹۰ درصد یارانه بخش کشاورزی مختص یارانه نهاده ها و عوامل تولید است. چرا که تأمین و تدارک نهاده­ها و عوامل تولید بر تقویت کمی و کیفی تولیدات مؤثر است.

اگرچه پس از انقلاب حجم سالانه یارانههای پرداختی رشد کرده، اما سهم این یارانهها به عنوان یارانههای تولید در مقابل یارانههای مصرفی روند نزولی طی کرده است. به طوری که همچنان سهم کشاورزی از یارانه اختصاصی نسبت به سایر بخشهای اقتصادی کمتر از ۱۵ درصد است.

در بخش هدفمند کردن یارانههای کشاورزی همانند هدفمند کردن دیگر یارانه ها در اقتصاد کشور، مهمترین مشکل نبود راهکارهای لازم برای شناسایی گروه های هدف و تخصیص بهینه منابع یارانهای است.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:30 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

چگونه از واردکننده به صادر کننده گندم تبدیل شدیم خودکفایی،نقطه عطف رشد بخش کشاورزی

جمهوری اسلامی ایران از لحاظ تولیدات محصولات دامی، زراعی و باغی در ده رتبه نخست جهان قرار دارد و این مهم پس از سالهای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با تلاش برنامه ریزان، پژوهشگران و کشاورزان محقق شد.

در این میان خودکفایی در تولید گندم در سال ۱۳۸۳ نقطه عطفی در روند توسعه بخش کشاورزی بود زیرا در این سال پژوهشگران کشورمان با بهره گیری از دانش بومی موفق شدند با تولید ۱۴ میلیون تن گندم ایران را در تولید این محصول راهبردی به خودکفایی برسانند.

براساس آمارهای موجود میزان تولید گندم در سال های نخست پس از پیروزی حدود ۴میلیون تن بود؛ این رقم در سال ۱۳۷۹ به هشت میلیون تن رسید که برای تامین نیاز داخل ۶میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن وارد می شد.

تا پیش از خودکفایی در سال ۸۳، نیم قرن جزو بزرگترین واردکنندگان گندم بود؛ در همین باره محمدرضا اسکندری وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش قیمت جهانی گندم گفت: خودکفایی در تولید گندم سبب شد سالانه از خروج ۳میلیارد دلار ارز برای واردات این محصول به کشور جلوگیری شود.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:30 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

مقابله با انحصار و رانت خواری طرح جامع خشکسالی و تقویت تشکل های کشاورزی

 بحث خشکسالی در کشور امسال وارد مرحله جدیدی شده که بخش کشاورزی را مورد تهدید جدی قرار داده و این در حالی است که هنوز لایحه مقابله با خشکسالی در مجلس است و تصویب نهایی آن شاید زمان بر باشد برای مقابله با این پدیده چه برنامه هایی دارید؟

ـ از ۴۰ سال گذشته و براساس آمارهای هواشناسی با خشکسالی روبرو بوده ایم. برنامه ای نیز از گذشته در چارچوب مقابله با این پدیده نداشته ایم. اما از سال ۶۹ به این طرف تنها دولتی که بحث خشکسالی را مدنظر قرار داده دولت نهم بوده است. از ۴۰ سال خشکسالی فقط ۲ سال آن به دولت نهم برمی گردد سایر وزرا باید پاسخ دهند که در این مدت چرا به فکر نبودند؟

ـ ضریب بهره وری آب در کشور ما حدود ۴۰درصد است و میانگین آن در دنیا ۶۵ درصد است. سالانه ۸۶ میلیارد مترمکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد که با توجه به برنامه بهینه سازی مصرف آب از ۳۶ میلیارد مترمکعب آن استفاده مفید می شود از ۸۶ میلیارد مترمکعب آب کشاورزی کشور ۴۵ میلیارد آن از طریق چاه ها، ۱۸ میلیارد مترمکعب از چشمه ها، ۸میلیارد مترمکعب قنات و مابقی از طریق سدها تأمین می شود.»


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:30 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >