درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2759342
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

توسعه پایدار در کشاورزی

”آیا نظام کشاورزی کشور پایدار است و روندی که ما در آن پیش می رویم منجر به بهبود وضعیت می شود؟“ این پرسش، موضوع بحث نشست گروه جامعه شناسی روستایی در روز یازدهم اسفندماه سال ۸۳ بود. ”دکتر غلامعلی نجفی“ سخنران این نشست، در بحث خود به بسط مفهومی این پرسش، ابعاد مختلف آن و بررسی وضعیت فعلی نظام کشاورزی کشور در این زمینه پرداخت.

وی در بیان مفهوم توسعه پایدار، به تعریف OECD در این باره اشاره کرد و گفت: ” بر مبنای این تعریف، توسعه پایدار تلفیق اهداف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی برای حداکثرسازی رفاه نسل فعلی، بدون به خطر انداختن توانایی های نسل آینده می باشد. علاوه بر این بنابر تعریف یونسکو و سازمان ملل، پایداری به معنای حفظ وضعیت موجود یک سیستم و یا بهبود آن در آینده است“.

او همچنین در بسط مفهوم کشاورزی پایدار، به تعریفی اشاره کرد که در آن مدیریت و حفاظت از منابع پایه و هدایت دگرگونی های تکنولوژیک و نهادین، در راستایی که متضمن تأمین نیازهای مستمر نسل آینده باشد، مورد توجه قرار می گیرد.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:30 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

کشاورزی؛ مصون از حذف یارانه ها

طرح اصلاحات اقتصادی که بخشی از آن به هدفمند کردن یارانه ها برمی گردد، در چند ماه اخیر موجی از نگرانی را در برخی بخش های جامعه ایجاد کرده است. متاسفانه اطلاع رسانی ضعیف دولت در این حوزه موجب شده است تا به رغم آنکه هشت محور عمده برای اصلاحات اقتصادی از سوی دولت مشخص شده و هدفمند کردن یارانه ها نیز بر اساس آنچه اسناد پشتیبان این طرح نشان می دهند، عمدتا در خصوص یارانه حامل های انرژی است، بسیاری از مدیریت های کلان کشور عنوان می کنند که این اصلاحات و حذف یارانه ها در بخش های زیر نظر آنها نیز اعمال می شود.

به عنوان مثال وزارت ارتباطات که همواره تعرفه های بالای خدمات این سازمان مورد اعتراض مردم بوده است، اعلام کرده یارانه ها را از خدمات خود حذف می کند. در این میان یکی از مهم ترین بخش هایی که اعلام کرده است اقدام به اصلاحات یارانه ای در زیرمجموعه خود می کند، بخش کشاورزی است. در حال حاضر بخش کشاورزی عمده ترین مصرف کننده انرژی در کشور است که با هدفمند کردن یارانه ها مشخص نیست تکلیف یارانه های این بخش که نقش بسیار مهمی در قیمت محصولات کشاورزی دارد، چه می شود. از سوی دیگر، دولت در خصوص یارانه های انرژی در حال حاضر پول واقعی پرداخت نمی کند و بنابراین نمی توان انتظار داشت با هدفمند شدن یارانه ها مابه التفاوت قیمت انرژی به صورت آزاد و نرخ یارانه ای آن به کشاورزان پرداخت شود.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:30 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

جایگاه بخش کشاورزی در برنامه چهارم توسعه

آیا واقعاً می توان یک هدف را در بخش کشاورزی تعریف کرد که اهداف دیگر را تحت تأثیر قرار دهد؟“ و این سئوال در ابتدای تهیه و تدوین برنامه چهارم ذهن برنامه ریزان را به خود مشغول کرده بود.

او یادآور شد: اقتصاد ایران طی ۲۳ سال گذشته فراز و نشیب های زیادی داشته و متوسط رشد آن ۷/۲% بوده است. این در حالی است که تولید متوسط ما ۵/۱% بوده و در نتیجه شاخص درآمد هر فرد ایرانی ۲/۱% کاهش یافته است. در شرایطی که در همین مدت تحولات نیمه دوم قرن بیستم و آغاز قرن بیست و یکم سبب شد شاخص اقتصادی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه بهبود چشمگیری یابد.

فرهمند ادامه داد: با تلاش هایی که طی این دو دهه در ایران انجام شد، این انتظار وجود داشت که برنامه چهارم تا حدی سیستم را بهبود بخشد. با این هدف، اساسی ترین مفهوم و اصلی که در فرآیند تدوین برنامه چهارم، به عنوان مستندات اول آمده است، تعامل فعال با اقتصاد جهانی است.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:30 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >