درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2759347
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

واژگان اقتصاد آب

● اصطلاحات اقتصادی در بخش آب

▪ حق النظاره: ( Abstraction charge )
برای تأمین هزینه های خدمات مدیریت در مورد آب های زیرزمینی و سطحی که توسط بخش خصوصی استحصال گردیده، حق النظاره وضع می شود. این مبلغ بایستی حداقل بتواند هزینه هایی که دولت برای ایفای نقش مدیریت منابع آب انجام می دهد را تأمین کند. در بیشتر کشورها، کشاورزان از پرداخت این هزینه ها معاف می باشند.
▪ حق اشتراک یا آبونمان:( Admission charge/ subscription/ abonnement )
آبونمان واژه فرانسوی است و به معنای پول اشتراک می باشد. حق اشتراک آب، هزینه ای است که بابت حق استفاده از آب شرکت های آب منطقه ای از مشترکین دریافت می شود و شامل بخش ثابت تعرفه بوده و برای پوشش هزینه های سرمایه گذاری در تأسیسات وضع می شود.
▪ کارآیی تخصیصی:( Allocative efficiency)
نشان دهنده توانایی بنگاه برای استفاده از ترکیب بهینه عوامل تولید، با توجه به قیمت آن هاست. تعیین الگوی کشت بهینه در استفاده کارآ از عوامل تولید از جمله آب، مثالی از این نوع کارایی است.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:57 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

پنج گره بخش کشاورزی

اینک که با لطف مجریان و ناظران محترم انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی، بنده و کثیری از متخصصان و علاقه مندان به نظام و توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان ایران به اتهام عدم التزام به اسلام از ورود به قوه مقننه محروم شده ایم، حیفم آمد برخی مسائل بخش کشاورزی را با دوستان و همکارانی که به مجلس راه یافته اند در میان نگذارم. مشکلاتی که متاسفانه طی این سه ساله اخیر به وجود آمده یا بیشتر شده است. با توجه به ارتقای نسبی کمیسیون کشاورزی به لحاظ تخصصی و نیز اشتراک زبان بیشتر با اعضای محترم آن، نکاتی را به اختصار و به شرح ذیل به استحضارشان می رسانم. امیدوارم با عنایت به این نکات شاهد اثرات و نتایجی باشم.

الف) حوزه تقنینی؛

۱) اصلاح قانون نظام مهندسی؛ هر چند تصویب این قانون بعد از ۶۰ سال انتظار توسط دولت و مجلس اصلاحات، یکی از دستاوردهای مهم بخش کشاورزی محسوب می شود ولی متاسفانه از ضعف های مهمی همچون حضور پرتعداد اعضای انتصابی (دولتی) در شورای مرکزی و استان ها و مخصوصاً عدم الزام استفاده از دانش آموختگان کشاورزی به عنوان مدیر فنی در واحدهای تولیدی بخش رنج می برد. بدیهی است که در صورت حل این مشکل علاوه بر حل مساله بیکاری کثیری از فارغ التحصیلان، بهره وری در بخش نیز به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:57 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد و کشاورزی

بررسی شرایط و اوضاع اقتصادی ایران در دهه منتهی به سال ۵۷ و مقایسه آن با سه دهه پس از انقلاب گویای بسیاری از حقایق است .

بی تردید دستیابی به عمق و گستره آثار و برکات انقلاب اسلامی در کشور عزیزمان زمانی بیش از پیش ممکن می شود که به مقایسه ای بین شرایط کشور قبل و بعد از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ دست بزنیم تا گوشه ای از دستاوردها و برکات انقلاب اسلامی را درک کنیم . واقعیت این است که در این راستا بررسی شرایط و اوضاع اقتصادی ایران در دهه منتهی به سال ۵۷ و مقایسه آن با سه دهه پس از انقلاب گویای بسیاری از حقایق است .

بررسی ها نشان می دهد رژیم پهلوی در دهه ۴۰ شمسی (دهه ۶۰ میلادی ) با استراتژی نادرست خود که تحت عنوان اصلاحات ارضی از آن یاد می شد , باعث بیمار شدن اقتصاد ایران شده بود.نشانه های این بیماری را در عرصه های مختلف اقتصاد می توانستیم به وضوح مشاهده کنیم .

شمایی از شرایط اقتصادی کشور پیش از انقلاب اسلامی

برنامه های عمرانی رژیم شاه , بر صنایع وابسته بویژه صنایع مربوط به کالاهای مصرفی اتکا داشت و نتیجه آن عدم توازنی فزاینده بین بخش کشاورزی و بخشهای دیگر اقتصادی بود


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:57 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >