درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2761608
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

اصلاح نظام بازار محصولات کشاورزی ـ بخش اول

دولت ها در کشورهای مختلف با اهداف گوناگون در بازار محصولات کشاورزی دخالت می کنند و به تعبیری اقدام به تنظیم بازار می کنند. برقراری تعادل در بازار محصولات، حمایت از مصرف کنندگان و یا تولید کنندگان و مواردی از این دست می تواند هدف این سیاست ها باشند.

براساس یکی از ارزیابی های انجام گرفته توسط بانک جهانی که حدود ۸۰ کشور را پوشش داده است، تنها دولت نیوزیلند به طور موثر در بازارهای محصولات کشاورزی خود دخالت نمی کند. کشورهایی نظیر آمریکا، اعضای اتحادیه اروپا و ژاپن هنوز به شدت از بخش کشاورزی حمایت می کنند و برای این کار بودجه نسبتا بالایی را منظور می کنند. میزان این حمایت در اروپا بیش از آمریکا، اما کمتر از ژاپن است.

در ایران نیز با توجه به گسترش شهرنشینی در دهه های اخیر و گذار کشاورزی از وضعیت سنتی به مرحله نوین و در نتیجه با افزایش سهم محصولات عرضه شده به بازار مصرف از کل محصولات تولیدی این موضوع اهمیت فزاینده ای یافته است. در حال حاضر شکوه اصلی کشاورزان درباره ی چگونگی عرضه محصولات تولیدی آنان در بازار مصرف، پایین بودن سهم دریافتی آن ها از قیمتی است که مصرف کننده پرداخت می کند، بیشتر کشاورزان و کارشناسان این امر را ناشی از نقایص موجود در ساختار بازار محصولات کشاورزی می دانند؛


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:57 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

ضایعات بخش کشاورزی یا هدر دادن برکات خداوندی؟

درست یادم هست که در زمان کودکی مادرمکرّمه ام ، روزی خرده نان هایی را که من در حین مصرف آن بر زمین ریخته بودم ؛ با حوصله ؛ سلام و صلوه جمع کرده و با احترام خاصی در ظرفی نهاده و جلوی مرغ و ماکیان حیاط ریخته بود و درهمان جا به من یادآوری کرد که نان برکت خداست ، تو نباید تحت هیچ شرایطی به آن بی احترامی کنی ؛ نباید طوری مصرف کنی که خرده ریزه آن به زمین بریزد.

او به من گفته بود : " اگر چنین کنی ؛ کفران نعمت خداوندی کردی و... لذا روزی خواهد رسید که آن رزّاق حکیم در اجل مقرره ، در رزق و روزیت ؛ ضیق و تنگدستی نازل خواهد کرد! " ما هم از آن تاریخ به بعد به نان به طور خاص و به دیگر محصولات کشاورزی ، به طورعام ، به دیده تکریم می نگریستیم، تا ...

آن که امروزه روز؛ دیدیم و هستند افرادی که فرهنگ امثال گذشتگان مان را فرهنگی کهنه و قدیمی ؛ و عمل به آن را تنها به اقتضای آن شرائط روا می دانستند ! غافل از آن که زیربنای فرهنگ اصلح ؛ عقل و خرد و میانه روی است و به همین اقتضا عناصر بسیار قابل ملاحظه ای از همان فرهنگ دیرین را لزوما برای تعالی جمعی و فردی ؛ در جنبه های مختلف اقتصادی و اجتماعی ، باید پاس داشت و هماره متذکر شد.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:57 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

شناسایی و رفع موانع اصلی توسعه بخش کشاورزی

اولین و اساسی ترین مانع و آفت توسعه بخش کشاورزی و سایر بخش ها دروغ است. ما معتقد نیستیم که هدف وسیله را توجیه می کند. چون هدف مقدس است، پس از دروغ استفاده شود قبح دروغ گویی چنان از بین رفته که در جلسات عزا برخی مطالبی که در رابطه با سالار شهیدان گفته می شود دروغ بودنش بین است مثل آن که گفته می شود عدد کسانی که با امام حسین(ع) جنگیدند ششصد هزار نفر سواره و یک میلیون پیاده بودند و یا در جلسات ستاد حوادث غیرمترقبه به خاطر افزایش دریافت اعتبار متوسل به آمار و ارقام متورم و غیرواقعی می گردد. داده ی غلط پردازش غلط را به دنبال خواهد داشت و تمامی برنامه ریزی هایی که بر پایه آمار غیرواقعی بنا گردد، با شکست مواجه می گردد.

«سنگ اول چون نهاد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج» که این هم خود دروغی بیش نیست، چون دیوار کج یک و نیم متر بالا نرفته سرنگون می گردد؛ پس دروغ زدایی اولین گام در جهت توسعه تمامی بخش ها خصوصا بخش کشاورزی خواهد شد. آمار و ارقام دریافتی از کشاورزان در زمان دریافت نهاده های کشاورزی و یا تسهیلات و یا غرامت بیمه بسیار متفاوت با زمان دریافت عوارض خواهد بود.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:57 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >