درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2759383
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

تاملی بر اثرات جهانی شدن در کشاورزی ـ بخش ١

امروزه موضوع جهانی شدن و تجارت جهانی از اهمیت بسیاری در جهان برخوردار است و شاید می توان اظهار داشت تمام کشورهای جهان به نحوی با پدیده ی جهانی شدن در ارتباط هستند و از مزایای و معایب آن بهره می برند، با توجه به پیشرفت علوم و تکنولوژی و از بین رفتن مرزهای ارتباطی کشورها به نحوی درگیر تعاملاتی خواسته و ناخواسته شده اند و گویا نمی توان از جهانی شدن فاصله گرفت، کشور ما نیز خواهان پیوسن به تجارت جهانی ست، با توجه به آن که شما دارای تجربه ی پیوستن به سازمان تجارت جهانی(WTO) را دارید و از فعالان بخش کشاورزی نیز هستید، وضعیت کشورها را پس از عضویت چگونه مشاهده کردید؟

● تجارت جهانی World Trade Organization

▪ دکتراُنوراتی:

شاید بتوان آغاز جهانی شدن را پیش از پیدایی سازمان تجارت جهانی، یعنی اوایل دهه ی۸۰ میلادی و با اجرای سیاست های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول دانست، این مجموعه ی سیاستی که از آن به عنوان (structural adjustment programmes) یا برنامه های تنظیم ساختاری یاد می شود برای کشورهای جهان سوم و در حال توسعه تدوین و هم چنین تحمیل شد، سازمان تجارت جهانی نیز در همین راستا به منظور پیشبرد اهداف و سیاست های در پیش گفته شده تاسیس شد.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:56 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

تحلیل اقتصادی منابع طبیعی

منابع طبیعی سیاره زمین محدود هستند، به این معنی که اگر به طور پیوسته از آنها استفاده کنیم نهایتا به پایان خواهند رسید. این مشاهده بنیادین را نمی توان انکار کرد. اما شیوه ای دیگر برای نگاه به این مساله وجود دارد که با ارزیابی رفاه افراد ارتباط بیشتری دارد.

منابع طبیعی پایان پذیر و غیرقابل بازتولید، در صورتی که بر حسب نقش بالقوه شان در رفاه آتی اندازه گیری شوند، می توانند عملا هر ساله افزایش یابند و شاید هیچ گاه به مرز اتمام نزدیک نشود. اما این امر چگونه امکان پذیر است؟ پاسخ این پرسش در این نکته نهفته است که همان پیشرفت های تکنولوژیکی که به رشد فوق العاده استانداردهای زندگی از زمان انقلاب صنعتی تا به حال منجر شده اند، به طور پیوسته مقدار موثر منابع طبیعی را گسترش می دهند.

نوآوری به رشد بهره وری منابع طبیعی (مثلا به کاهش مصرف بنزین اتومبیل ها) منجر شده است. این پدیده همچنین میزان بازیافت منابع را بالا برده و از هدرروی در استخراج و فرآوری آنها می کاهد. نوآوری علاوه بر اینها بر تولید بالقوه منابع طبیعی (مثل ذخایر زغال سنگی که هنوز در زیرزمین قرار دارد) تاثیر می گذارد.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

جایگاه بخش کشاورزی در اقتصاد ملی

کشاورزی به عنوان کهن ترین فعالیت تولیدی، مهمترین فعالیت اقتصادی همه کشورهای جهان از سالیان گذشته تاکنون است. امروزه نیز بخش کشاورزی در بسیاری از کشورهای درحال توسعه بخش غالب اقتصاد ملی به شمارمی رود، به طوری که رشد و توسعه اقتصادی این کشورها ارتباط بسیار تنگاتنگی با توسعه کلی بخش کشاورزی آنها دارد و به عبارتی دیگر توسعه کشاورزی در چارچوب توسعه ملی کشور مورد بحث قرار می گیرد.

متأسفانه بسیاری از کشورهای کمتر توسعه یافته به منظور ایجاد رشد سریع اقتصادی، به بخش کشاورزی توجه لازم و کافی را نکرده و تا جایی که امکان دارد تصمیم به صنعتی شدن سریع دارند. ضرورت صنعتی شدن بخش های اساسی و پایه در این کشورها قابل توجیه است، اما این مسأله که صنعت پایه و اساسی نمی تواند بدون مبنا و پایه ای، ساخته و توسعه یابد، کمتر از سوی این کشورها مورد توجه قرار می گیرد.

گفتنی است، در کشورهای پیشرفته سرمایه داری، گذار از اقتصاد سنتی به اقتصاد پولی با پیشرفت فنی و تکنیکی و بالا رفتن بهره وری بخش کشاورزی همراه بوده است. بدین ترتیب هم قسمتی از نیروی کار کشاورزی، آزاد و به بخش صنعت گسیل شده اند و هم اینکه به وجود آمدن مازاد کشاورزی، زمینه صنعتی شدن را فراهم آورده است.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >