درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2761567
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

بخش کشاورزی و فرصتهای پیش روی اقتصاد ایران

برخی از نظریه پردازان دهه ۴۰ و قبل از آن که مدّعی تسلّط بر دانش توسعه نیز بودند ، بدون شناخت کافی و توجه به زیرساختهای اقتصادی کشور و روابط کار و تولید حاکم بر جامعه ایران و مسائل اجتماعی که با همه ی شئون اقتصاد کشور نیز رابطه تنگاتنگ دارد ، مرتب میگفتند و تبلیغ میکردند که : (( ایران یک کشور کشاورزی نیست و باید صنعتی شود )) ! و بدین ترتیب وانمود میکردند که با صنعتی شدن و شهرنشین شدن جمعیّت روستائی جامعه و بی توجهی به بخش کشاورزی و میلیونها نفر ساکنان روستاها ، کشور روبه مدرنیته و تجدد به پیش خواهد رفت ! . این تئوری سازی ها با وقوع اصلاحات ننگین اراضی در سال ۱۳۴۲ شکل جدّی تری به خود گرفت و نتیجه ی کار هم این شد که روستاها فقیر تر و روزبروز از سکنه خالی تر شدند و جمعیت شهر نشین بیشتر گردید و از طرفی نیز این روستائیان شهر نشین شده ، نه تخصص کافی برای کار در صنعت را داشتند و نه صنعت وارداتی آنروز که حلقه های مفقوده ی فراوانی را با خود بهمراه داشت توان جذب این جمعیت جویای کار را در خود میدید . در نتیجه قشر بسیار بزرگی از جمعیّت کشور که در روستاها به تولید محصولات زراعی اشتغال داشتند و مولّد بودند ، در کمال تاسف ناچار شدند برای گذران زندگی خود در شهرها بدنبال مشاغلی بعضا پست و غیر مولّد بگردند و در حقیقت از این رهگذر ، بخش بزرگی از جمعیّت تولید کننده ی کشور به مرور زمان تبدیل به مصرف کنندگان محض شدند


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

دغدغه های بخش کشاورزی

شاید بتوان گفت اولین امنیتی که باید به صورت زیربنایی برای هر کشوری توسط دولتمردان آن به وجود آید یا حفظ شود، امنیت غذایی است که همین موضوع بر اهمیت و جایگاه کشاورزی و تولیدکنندگان این بخش در سایر کشورها و از جمله کشور عزیزمان تاکید می کند. به عبارت دیگر از قدیم الایام به علت اقلیم متنوع، بخش کشاورزی بخش پایه ای و اساسی در کشورمان بوده; چراکه علاوه بر تولید پاک، ضرورت تامین امنیت غذایی نیز در این بخش وجود داشته است. اما مثل این که این بخش در ایران بسیار به معنای واقعی مظلوم واقع شده و به خصوص در چند سال اخیر دوران بحرانی را پشت سرمی گذراند; که این موضوع نمی تواند هیچ علتی جز عدم برنامه ریزی صحیح توسط مسوولین مربوطه داشته باشد. چراکه در عرض کمتر از چند سال از صادرکننده برخی اقلام عمده و استراتژیک کشاورزی مانند گندم به واردکننده آن تبدیل شده و در برخی موارد دیگر نیز سهم فروشمان را در بازارها گوناگون یکی پس از دیگری از دست داده ایم.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

تولید براساس نیاز زمان

دانش الگوی مصرف و استاندارد کشاورزی در کشور وجود ندارد چرا که اگر وجود داشت کشور در مصرف موادغذایی در تعادل و کشاورزی در زمینه های مختلف خودکفا بود. عدم خودکفایی کشاورزی در زمینه های مختلف و فقر غذایی در کشور معلول عدم وجود دانش الگوی مصرف و استاندارد کشاورزی در کشور است.

لذا برای آنکه الگوی مصرف و استاندارد کشاورزی شناخته شود، باید برای آن معیار و سنجش داشت. معیار سنجش هرچیزی رفع نیاز مردم براساس علم و اسلام، به زمان است. لذا معیار سنجش الگوی مصرف و استاندارد کشاورزی باید براساس آن باشد. هرچیزی که در کشور تولید می شود باید براساس نیاز مردم و براساس علم و اسلام به زمان باشد تا آن الگو و یا استاندارد قلمداد شود. دراین راستا الگوی مصرف و استاندارد کشاورزی معرفی شده است اجرای آن موجب تعادل در زندگی مردم و خودکفایی کشاورزی در زمینه های مختلف می شود.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >