درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2761572
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

اصیل، پایدار و بالقوه

نبود پیش نیازهای لازم در بخش کشاورزی، مانع بزرگی در مسیر تأثیر دیگر عوامل اقتصادی بر این بخش است. اما این تأثیرتا کجا ادامه خواهد داشت؟

بخش کشاورزی ایران با در اختیار داشتن سهم ۰۳/۱۳ درصد از محصول ناخالص داخلی، ۹/۲۱ درصد سهم اشتغال و حجم مناسبی از تولید انحصاری برخی محصولات از نمره متوسطی در جهان برخوردار است.

شرایط مساعد اقلیمی و جغرافیایی ایران، کشور ما را از حیث پتانسیل های تولید محصولات کشاورزی در سطح ایده آلی قرار داده است. با همه این تفاسیر، کشور ما نتوانسته در حد اهداف و برنامه های داخلی خود نیز خوش بدرخشد.

کمبود منابع مالی و سرمایه ای از مهمترین چالش های جدّی فراروی بخش کشاورزی است. در عین حال، ضعف زیرساخت ها در این بخش به دلیل اختصاص اندک نقدینگی و منابع اندک در اختیار کشاورزان، عاملی مضاعف در عدم بروز و ظهور قابلیت های بخش کشاورزی کشور است. تجهیز ناموفق امکانات تولید، عدم دسترسی کشاورزان به منابع تولید از قبیل کود شیمیایی، امکانات مکانیزه تولید، راه مناسب، سوخت و آب به علاوه ضعف در ارایه برخی خدمات اجتماعی و رفاهی مورد نیاز کشاورزان از جمله مشکلات حاکم بر بخش کشاورزی هستند.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

رشد اقتصادی پایین، تولید بیش از اندازه؟!

تولید به هنگام یا جی آی تی "JIT" به معنای تولید محصول مورد نیاز در زمان مناسب و به تعداد مناسب است. در این حالت، هر چیز دیگری مودا محسوب می شود. JIT در دهه۱۹۵۰ توسط تویوتا، برای حل مشکلات پیچیده ای که در قالب موارد زیر برشمرده شده اند، معرفی شد:

۱ وجود تقاضای كم برای محصولات متنوع در بازارهای پراكنده.

۲ وجود رقابت فشرده.

۳ قیمتهای ثابت یا رو به کاهش.

۴ تغییرات سریع تکنولوژی.

۵ هزینه بالای سرمایه.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

بایدها و نبایدها در کشاورزی ایران

لازمه دست یابی به رشد اقتصادی مطلوب، رعایت قواعد مسلم بازی است. بایدها و نبایدها را جدّی بگیریم.

بخش کشاورزی ایران به دلیل اهمیت فوق العاده ای که نسبت به بسیاری از بخش های اقتصادی دارد، نیازمند اتخاذ راهکارهای متکی بر اندوخته های جهانی است و در این راستا با نگاهی به سوابق و تجربیات جهانی و داخلی موجود در این زمینه، لازم است تا نگاهی نو به بحث کشاورزی داشت.

در این راستا کارشناسان ماهنامه «اقتصاد ایران» با مشارکت کارشناسان و صاحب نظران امر کشاورزی، نسبت به تهیه مانیفست بخش کشاورزی اقدام نموده اند. مانیفست مذکور با تلاش جهت ارایه راهکارهای نوین در بخش کشاورزی و با امید بکارگیری در عرصه اقتصاد کشاورزی کشور ارایه می شود.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >