گرانی پنهانی
«ما بی تقصیریم.» افزایش قیمت نان هرچند که از سوی تمامی مدیران اقتصادی دولت تکذیب شده است ولی گزارش های میدانی از سطح شهر نمایان می سازد که اصلی ترین دلهره دولت نهم به وقوع پیوسته و برخلاف انتظار آنان بهای نان در تهران و چند شهرستان بزرگ کشور روندی صعودی را پیش گرفته است. ۲ سال پیش رئیس اتحادیه صنفی نانوایان تهران به جرم درخواست برای تغییر قیمت نان تا آستانه برکناری و حتی مقابله انتظامی پیش رفت. اتحادیه نانوایان تهران پس از افزایش هزینه های جاری به صورت رسمی درخواستی را در هیات عالی نظارت براصناف مطرح کرد تا براساس آن بهای نان قدری افزایش یابد. مسعود میرکاظمی و معاونان او نیز در جلسه فوق پای برگه افزایش قیمت نان را امضا کردند. اما انتشار این خبر همزمان شد با موضع گیری های شدید سیاسی در مورد رشد بهای اصلی ترین غذایی طبقه متوسط و فرودست ایرانی. اوضاع به حدی وخیم شده بود که حتی استانداری تهران نیز قدم به میدان گذاشت و هرگونه افزایش قیمت را با برخوردهای انتظامی پاسخ داد.
ادامه مطلب
نقش کارآفرینی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور
ساختار اقتصادی دنیای امروز با گذشته به طور اساسی تفاوت دارد. شاخص های سخت افزاری و دارایی های مشهود که دیروز در جایگاه یک بنگاه اقتصادی نقش تعیین کننده داشت جای خود را به نوآوری، ابداع، خلق محصولات جدید و دارایی های نرم افزاری داده است.
تولید علم و دانش، بهره گیری ازدانش و گسترش آن در سطح جامعه در تمام زمینه های اجتماعی توانمندی و قدرت ایجاد می نماید. کشورهایی که بخش قابل ملاحظه ای از تولید علم و دانش را به خود اختصاص داده اند، از نظر صنعتی توسعه یافته و ازتوان اقتصادی و سیاسی بالایی برخوردارند. بدیهی است تولید علم و دانش جز از راه تحقیق حاصل نمی گردد.
رابطه سرمایه گذاری درامر تحقیقات وتولید علم و رابطه تولید علم با توان اقتصادی و سیاسی کشور ها یک رابطه مستقیم است.
ادامه مطلب
پایان عصر صنعتی
سرگذشت طولانی «عصر صنعتی شدن»، به پایان خود نزدیک می شود. این عصر، دورانی استثنایی در تاریخ جهان محسوب می شود که مشخصه ی اصلی آن، «سرعت» و «قدرت» بود. زمین را زیرورو کردیم تا نور خورشید ذخیره شده برای میلیون ها سال را در قالب زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی کشف کنیم. منابعی به ظاهر پایان نیافتنی از انرژی که ابتدا توسط «موتور بخار» و سپس در «الکترو دینامو» به کار گرفته شد تا بدین وسیله انتقال پیشرفت مادی تسریع شود. تصور و تلقی ما از مکان و زمان تغییر یافت. میلیون ها نفر در سراسر جهان در خانه های روستایی و زمین های اجدادی خود آواره و مجبور شدند ادامه ی زندگی خود را در بخش های محصور و تودرتوی جدید شهری سپری کنند و کار جدیدشان را در کارخانه های کم نور و دفاتر کاری شلوغ بیابند که چنین فضاهایی با فصول تغییریافتنی و شیوه ها و رسوم قدیمی زندگی کشاورزی سال ها فاصله داشت.
خطوط راه آهن در سراسر قاره ها کشیده شد و به سرعت تیرها و سیم های تلفن و تلگراف برافراشته و در کنار آن کیلومترها جاده سنگفرش ساخته شد که نتیجه ی آن تغییر تصور ما از زمان و فاصله بوده است. برادران «رایت» از بال برای پرواز بهره بردند و چند سال بعد بود که «هنری فورد» بر آن شد تا برای هر خانواده ی آمریکایی اتومبیلی با سوخت بنزین و بر طبق استانداردهای لازم فراهم آورد.
ادامه مطلب