چشم انداز صنعت تعمیر کشتی در کشور
نیاز فراوان داخلی و بازار گسترده منطقه، توجه به امر تجهیز یاردهای تعمیرات شناور در کشور را به امری ضروری تبدیل کرده و با هدف پاسخگوئی به همین نیاز سرمایه گذاری های زیادی به ویژه در بندرعباس و در کارخانه کشتی سازی ایزوایکو با هدف جذب بازار تعمیر شناورهای عبوری انجام گرفته است.
با این وجود نتایج مطلوب و در خور توجهی از این سرمایه گذاری ها حاصل نگردیده و امروزه شاهدیم که حتی کشتی های ناوگان کشتیرانی داخلی کماکان جهت انجام تعمیرات به یاردهای خارجی از جمله کشورهای عربی مراجعه می کنند.
سرفصل های ذیل از طریق ارگان های دریائی کشور به عنوان اهداف بلندمدت دریائی در سال ۱۴۰۰ معرفی گردیده که بخش مورد مطالعه صرفاً مربوط به تأمین ناوگان مورد نیاز بوده است.
▪ ایجاد ظرفیت ۶۶/۱ تن ظرفیت به ازاء هر نفر جمعیت
ادامه مطلب
الگوهای توسعه صنعتی
ارزیابی عملکرد توسعه صنعتی در مناطق مختلف جهان این نتیجه را آشکار می کند که مناطقی از جهان به طور چشمگیری موفق تر از دیگران عمل کرده و به سطوح بالاتری از متوسط جهانی دست پیدا کرده اند.
در دهه ۸۰ میلادی، سهم بخش صنعت در تولید ناخالص داخلی در هنگ کنگ به ۲۲ درصد، در مکزیک به ۲۵ درصد، در تایوان به ۳۹ درصد و در کره، آرژانتین، برزیل، مکزیک و سنگاپور به ۳۱ درصد رسید. در حالی که در همین ایام این سهم در ایالات متحده ۲۰ درصد و در ژاپن ۲۹ درصد بوده است. به طور کلی دو منطقه آمریکای لاتین و آسیای شرقی، از دیدگاه توسعه صنعتی تقریباً در سطوح یکسانی قرار گرفته اند و عضوکشورهای با درآمد بالاتر از متوسط جهانی به حساب می آیند. به عبارت دیگر مصداق یک اقتصاد اخیراً صنعتی شده را تداعی می کنند که رشد سریع و پایدار اقتصادی در آنها بر اساس افزایش سریع سهم بخش صنعت در تولیــد، اشتـغال و صادرات رخ داده و بر پایه مشتــرکات پویایی بوده است. به رغم این کارکرد مثبت و مشترک، مناطق مذکور دارای تفاوت های عمده ای در ترکیب جمعیت، وسعت و منطقه جغرافیایی، میزان برخورداری از مواهب طبیعی، ارزش های فرهنگی، نظام های سیاسی و ساختار اجتماعی می باشند.
ادامه مطلب
چالش های صنعت داروسازی
معتقدیم سرانه سلامت باید افزایش یابد، اما به نظر می رسد با وجود تمام گفتارها و تلاش هایی که در این زمینه صورت گرفته، نوع نگاه صاحب منصبان هنوز تغییری پیدا نکرده است. بودجه ای که برای سلامت در نظر گرفته می شود باید به دو بخش تقسیم شود: بودجه ای که مستقیما به این کار اختصاص می یابد و بودجه ای که غیر مستقیم، سلامت را حمایت می کند. این بخش باید در بین دیگر وزارتخانه ها تقسیم شود تا در مجموع بتواند سرانه سلامت را ارتقا دهد. هم اکنون حدود ۳۰ درصد سرانه مربوط به دارو است. به نظر می رسد این سهم باید افزایش یابد؛ به عبارت دیگر دو افزایش در سرانه دارو باید لحاظ شود: اول افزایش کلی سرانه سلامت که به تبع سرانه دارو را افزایش می دهد و دوم سهم دارو از این سرانه. یکی از امتیازات متعدد این طرح، کمک معنوی و مادی به بحث کاهش یا حذف یارانه است؛ به عبارتی عدم توازن ایجاد شده به دلیل حذف یارانه، این گونه تنظیم می شود.
ادامه مطلب