صنعت مظلوم
صنعت در کشور ما نیازمند توسعه قانون، اصلاح ساختاری اقتصاد، اصلاح نظام بانکی، بهبود سیاست های وارداتی و فرهنگ سازی است.
چنانکه امروز به کشورهای مختلف جهان نظرافکنیم، ملاحظه می کنیم که پیشرفته ترین کشوها از جمله ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا، کشورهایی هستند که از لحاظ صنعت، پیشرفت های چشم گیری دارند. تشکیل بلوک ۸ کشور صنعتی که شامل آمریکا، روسیه، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و سایر کشورهای عضو می باشد نیز به منظور حفظ پیشرفت ها و منافع آنان و اتخاذ تدابیری در جهت پایداری موقعیت این کشورها در جهان تشکیل گردیده است.
بر این روال دولت ها بر آنند که سیاست هایی اتخاذ نمایند که راه صنعتی شدن را هموار سازد و در جهت پیشرفت و تعالی گام بردارد، چراکه با صنعتی شدن کشور زمینه های بسیاری از جمله سرمایه گذاری، افزایش سود ناخالص ملی، ترقی و تعالی اشتغال و رفع بیکاری هموار خواهد شد. کشور ما ایران، در زمره کشورهایی است که دوران کشاورزی را پیموده و در جهت صنعتی شدن گام بر می دارد.
ادامه مطلب
مشکلات وراهکارهای توسعه بومی سازی در صنایع کشور
«مشکلات و راه کارهای پیشنهادی توسعه بومی سازی در صنایع کشور»
چرا تا کنون بومی سازی (داخلی سازی )قطعات و تجهیزات مورد نیاز در صنایع و به خصوص صنعت نفت رشد مناسبی نداشته است ؟
بومی سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و دیگر صنایع وابسته به صنعت انرژی موضوعی است که سالها از طرح آن می گذرد. لیکن به نظرمی رسد این بحث بنا به دلایلی تا کنون به نتایج قابل قبولی دست پیدا نکرده است.
علی رغم اینکه هم اکنون بسیاری از قطعات و تجهیزات مورد نیاز از داخل تأمین می شود اما هنوز پایه و اساس و مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت قسمت اعظم این تجهیزات از خارج تأمین می شود. دلایلی که باعث شده است بومی سازی پس از گذشت ۳۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی نتایج کاملا روشنی نداشته باشد شاید مواردی از قبیل آنچه در ذیل می آید باشد که در این صورت نیاز به تکمیل و توجه اندیشمندان و صاحب نظران اقتصادی دارد تا با ارائه راهکارهای اساسی و قابل انجام در طی یک دوره معین، یکبار برای همیشه مشکل تولید داخلی قطعات مورد نیاز در کلیه صنایع رفع و تأمین همه نیاز ها توسط شرکتهای داخلی صورت پذیرد.
ادامه مطلب
صنعت، پیشقراول توسعه اقتصادی
با توجه به اینکه در سال های اخیر در زمینه رشد و توسعه صنعت بسیار شنیده ایم بایستی بیش از قبل بر روی این مساله تمرکز صورت بگیرد تا سهم بخش صنعت در بودجه های سالانه و برنامه های میان مدت ۵ ساله پررنگتر شده و با توسعه این بخش بتوان در مسیر هدف کاهش وابستگی بودجه ای به نفت حرکت کرد.
با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر این که صنعت پیش قراول توسعه هر کشوری است و این که امسال نیز به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف در نظر گرفته شده است، باید سهم صنعت را از عواید حاصل از این صرفه جویی به صورت کامل مشخص کرد تا به صورتی هدفدار به این بخش نگریست.
رشد و توسعه اقتصادی هرکشوری در گرو رشد وتوسعه صنعتی آن است زیرا زمینه بارورسازی اقتصادی سایر بخش های فعال در جامعه را از طریق افزایش توان مادی انسان ها و افزایش تولید و بهره وری سایر بخش نیز فراهم می کند.
ادامه مطلب