بحران اقتصادی غرب؛ تهدیدها و فرصت های پیش روی صنعت کشور
در مورد بحران اقتصادی بوجود آمده در جهان و تاثیر آن بر صنعت ایران نظرات بسیاری عنوان شده است. شناسایی علل بروز بحران، بررسی راهکارهای خروج از آن و رویکرد و اقدامات صنعت کشور در مقابل بحران از جمله موضوعات اساسی هستند که به تفصیل می تواند مورد مداقه و بررسی صاحبنظران قرار گیرد. در این نوشتار دیدگاه های آقای مهندس شهرام فداکار نماینده مدیر عامل شرکت ساپکو در حوزه خودکفایی پک صفر که تجربه بیش از دو دهه مدیریت میانی و ارشد در شرکت های خودروسازی را در کارنامه خود دارد، ارائه شده است.
● شروع بحران
به طور خلاصه کمبود تقاضا نسبت به عرضه باعث رکود در بخش مسکن شد. کاهش فروش از یک سو و عدم پرداخت وام توسط بانک باعت شد تا بخش های مختلف صنعتی با کسری شدید نقدینگی مواجه شده به سرعت به سوی ورشکستگی بروند. رکود باعث بیکاری و کمبود نقدینگی شد. بیکاری و کمبود نقدینگی باعث کاهش قدرت خرید و کاهش قدرت خرید باعث کاهش تقاضا در سایر بخش های صنعت شد و این روند بصورت سینوسی به همه بخش های صنعتی در امریکا سرایت کرد که متاسفانه این سیکل همچنان ادامه دارد. کاهش تقاضا و رکود در بازار بزرگ امریکا باعث شد تا موج این بحران اروپا و سپس آسیا را در برگیرد.
ادامه مطلب
زنجیره تأمین مروری بر صنعت و نمای آماری آن
بهره وری یکی از دیرپاترین مفاهیم در محاسبه هزینه های تعداد بر نیروی کار یک کارخانه است. همچنان که رقابت جهانی تر می شود؛ نوآوری و خلاقیت نیز از سطح بنگاه بنگاه به سطح زنجیره تأمین زنجیره تأمین جابجا می شود. افزایش مزیت رقابتی تنها در صورتی حاصل می شود که تمامی بازیگران زنجیره تأمین کاملاً با یکدیگر هماهنگ باشند. مدیریت زنجیره تأمین (SCM) در برگیرنده تمامی برنامه ریزی ها و مدیریت فعالیت هایی است که در تدارک, تأمین, تبدیل و هماهنگی های لجستیکی می باشد. از این منظر, مدیریت زنجیره تأمین شامل همکاری و هماهنگی با شرکای زنجیره نیز که می توانند تأمین کنندگان, واسطه ها, ارائه دهندگان خدمات شخص ثالث و مشتریان باشند خواهد بود. در واقع مدیریت زنجیره تأمین, وظیفه یکپارچه سازی عرضه و تقاضا را در داخل و میان شرکت ها را بر عهده دارد. مدیریت لجستیک بخشی از SCM که وظیفه اصلی آن برنامه ریزی, اجرا وکنترل جریان مستقیم و معکوس مواد , کالاها و اطلاعات مرتبط و ذخیره سازی آنها به گونه ای کارا و اثر بخش میان نقطه مبدأ و نقطه مصرف به منظور برآوردن الزامات مشتری می باشد.
ادامه مطلب
وضعیت صنعت چوب و مبلمان ایران
صنعت چوب و مبلمان کشورمان در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار کارگاه کوچک و بزرگ تولیدی را به خود اختصاص داده و از جمله صنایعی است که از گستردگی زیادی با امکانات بالفعل و بالقوه برخوردار است، اما مبلمان در ایران عمدتا توسط واحدهای صنفی تولید می شود و واحدهای صنعتی به تعداد به مراتب کمتری در این عرصه حضور دارند.
در حال حاضر طبق گزارش مرکز آمار ایران حدود ۲۲۶ واحد تولید صنعتی مبلمان با اشتغال حدود ۱۰ هزار نفر در کشور وجود دارد . همچنین بر اساس گزارشات اتحادیه دوردگران تعداد ۴۶۷۰۰ واحد رسمی در زمینه صنایع چوب مشغول فعالیت بوده که تعداد ۱۱۷ هزار نفر در این کارگاه ها مشغول فعالیت می باشند
به رغم وجود پتانسیل های زیادی که در زمینه صادرات مبلمان و مصنوعات چوبی وجود دارد صادرات این کالاها از ایران چندان چشمگیر نیست.
ادامه مطلب