آمار جهانی تولید و مصرف محصولات کشاورزی
تولید جهانی گندم در پایان جولای ۲۰۰۶ با افزایش دو میلیون تنی نسبت به دو ماه گذشته٬ به مرز ۵۸۹ میلیون تن رسید.
● گندم
وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرد : تولید جهانی گندم در پایان جولای ۲۰۰۶٬ با رشد دو میلیون تنی نسبت به دو ماه قبل٬ به ۵۸۹ میلیون تن رسید. افزایش تولید کانادا و آرژانتین فراتر از کاهش تولید برزیل است و کاهش تولید برزیل تاثیر چندانی در این روند صعودی ندارد. تولید در آرژانتین رشد یک میلیون تنی را نشان می دهد. کانادا نیز اعلام کرد تولید گندم این ماه افزایش یک میلیون تنی داشته است. و این درحالی است که سرمازدگی در برزیل تنها منجر به کاهش تولید به میزان ۰.۳ شد.
ذخائر جهانی گندم در پایان جولای سال جاری نیز با افزایش دو میلیون تنی به ۱۲۱ تن رسید. بیشترین افزایش در ذخائر کانادا و آمریکا مشاهده می شود. فروش و مصرف جهانی نیز قدری افزایش داشته٬ اما افزایش حجم ذخائر بیشتر از حجم فروش است. صادرات آمریکا با کاهش و صادرات آرژانتین با افزایش روبرو شده است.
ادامه مطلب
اقتصاد تریاک
سربازان ناتو همه ساله شاهد رشد و نمو و شکوفه دادن گیاه خشخاش در استان هلمند افغانستان هستند، اما تلاش چندانی برای مقابله با کشت خشخاش نمی کنند، زیرا آنها بیشتر نگران جنگجویان و مبارزان طالبان هستند.
اما اقتصاد تریاک و شورشیان طالبان از یکدیگر جدا نبوده و کاملا در هم آمیخته اند، زیرا مواد مخدر منابع مالی مورد نیاز طالبان را تأمین می کند. در سال های اخیر نیز این مشکل در هیچ جایی به اندازه استان هلمند حاد نشده است. به گزارش اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل )UNODC(، میزان رشد تولید تریاک در استان هلمند از تمام مناطق و بخش های دیگر افغانستان بیشتر بوده است. این در حالی است که سطح زمین های زیر کشت تریاک و کوکایین در جهان کاهش یافته و با اقدامات دولت ها ۲۶ درصد از تولید هرویین و ۴۲ درصد از تولید کوکایین جهان کاسته شده است، هرچند تولید جهانی آمفتامین و مواد مشابه ثابت مانده است.
ادامه مطلب
مصرف انرژی در کشاورزی پایدار
کشاورزی به عنوان مهمترین روش تأمین غذای انسان، ساختمان و عمل اکوسیستم های طبیعی را به شدت تغییر داده است. بهره برداری انسان از منابع طبیعی همواره به صورت یک جانبه و بی رویه بوده و بهره برداری از این منابع بدون رعایت جنبه های حفاظتی آن و تنها براساس تأمین منافع کوتاه مدت انجام می گیرد. رشد فزاینده جمعیت و بحران کمبود غذا، سبب بهره برداری بیش از اندازه از منابع طبیعی و در نتیجه برهم خوردن توازن بیولوژیکی بودهاست. مصرف بی رویه مواد شیمیائی نیز در کشاورزی، سبب بروز مشکلات زیست محیطی گوناگونی شده است. کشاورزی پایدار (Sustainable Agriculture) به مدیریت صحیح منابع کشاورزی اطلاق می گردد که در جهت رفع نیازهای درحال تغییر بشر به کار برده شود و در عین حال منابع طبیعی و نیز کیفیت محیط زیست را حفظ کرده و حتی بهبود بخشد. کشاورزی پایدار سودمند و مستمر، متکی بر حفظ منابع طبیعی است. این شیوه کشاورزی، اقتصادی ترین و در عین حال سودمندترین نحوه استفاده از انرژی و تبدیل آن به محصولات کشاورزی، بدون تخریب حاصل خیزی خاک و کیفیت محیط زیست می باشد.
این روش کشاورزی، دیدگاهی ورای اقتصاد تولید صرف را دارد. به طوری که در آن همبستگی بین اقتصاد تولید، ثبات اکولوژیک و حفظ محیط زیست به صورتی جامع در نظر گرفته می شود.
ادامه مطلب