درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2761695
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

خصوصی سازی شرکت های آب و برق؛ چالش ها و فرصت ها

● بررسی تطبیقی شیوه های گوناگون خصوصی سازی در صنعت آب و برق

یکی از مهم ترین راهبردهای دولت ها برای افزایش کارآیی بخش های مختلف اقتصادی، حمایت از تقویت بخش خصوصی و گام برداشتن در مسیر خصوصی سازی است.

الزام در کاهش یارانه های دولتی در بخش خدمات عمومی همچون آب و برق؛ توجه به استراتژی های افزایش راندمان، کاهش هزینه ها و جذب سرمایه های بخش خصوصی را جدی تر ساخته است و در نتیجه کاربرد پارادایم خصوصی سازی به شدت افزایش یافته و تحلیل موانع، روش ها، مراحل و الگوهای خصوصی سازی به موضوع روز مباحث اقتصاد و مدیریت کشورمان تبدیل شده است.

با نگاهی به تجارب کشورهای دیگر درمی یابیم که اولین تلاش سازمان یافته برای واگذاری شرکت های دولتی در شیلی و در دوره اصلاحات اقتصادی پینوشه در دهه ۱۹۷۰ روی داد. اما بزرگ ترین و مشهورترین تلاش از این دست، طی سال های دهه ۱۹۸۰ در بریتانیا و توسط دولت مارگارت تاچر صورت پذیرفت. تاچر توانست خصوصی سازی را به لحاظ سیاسی متداول کند.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 7:24 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

سال به سال: دریغ از پارسال

سال ۸۸ سالی سخت برای صنعت کشور، مخصوصاً صنعت بخش خصوصی بود. واردات رسمی و غیر رسمی کالاهای صنعتی، مشکل تحریم ها و نیاز به نقدینگی بیشتر در صنایع برای خریدهای ارزی مواد اولیه و قطعات از طریق صرافی ها به جای گشایش اعتبار بانکی که معمولاً با درصدی از مجموع خرید انجام می گرفت

بالا بودن هزینه های تولید به علت تورم داخلی و دلایل بسیار دیگر سبب شدند تا صنعت کشور با رکود تولید مواجه شود. چالشی که چند ماه قبل با مطالعه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن که نشان می داد صنعت تنها از چهل درصد ظرفیت اسمی خود استفاده می کند با وزارت صنایع و معادن که منکر این رقم بود، درنهایت باعث شد وزیر صنایع و معادن در جلسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن قبول کند صنعت کشور دچار بحران است که این خود نشان از بی توجهی دولت نسبت به بهبود وضع صنایع داخلی داشت.

در مهر ماه ۸۸ وزارت صنایع و معادن، گزارشی را منتشر ساخت که در آن وضع صنایع کشور در سال ۸۷ مورد بررسی قرار گرفته بود. این مطالعه نشان می دهد صدور جواز تأسیس که تمایل به سرمایه گذاری صنعتی را نشان می دهد نسبت به سال ۸۶ تا ۴۶ درصد کاهش یافته است. مسلماً در سال ۸۸ این کاهش به نحو بارزتری ادامه داشته و باید منتظر انتشار آمارهای آن بود. اخذ جواز تأسیس که کم تشریفات ترین اقدام یک سرمایه گذار برای ورود به صحنه تولید است، حتی از سال ۸۳، کمتر شده است.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 7:24 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

صنعت دریایی یا جزیره نیمه مرده

با هزینه بسیار زیاد، صرف وقت ده ها سال و قانون سازی های پی درپی، همایش کاری های مداوم، فیلم سازهای تبلیغاتی سراپا سیاسی و دمِ انتخاباتی، انجمن و مجله و گفتگو و انواع مصاحبه های عبوس و صادقانه و شوخ و با دریایی از کارهای حاشیه ای یک جزیره ی بزرگ از سیمان و آهن و نخاله و کشتی های به گل فرو مانده ساخته شده است که نامش صنایع دریایی و کشتی سازی ایران است. همه ی دست اندرکاران ستادی و عرشه ای و بندری خیال می کنند این جزیره مرده نهنگ جادویی است که قرار است مدام بچه کند و بر روی دریا شناور سازد تا آنها هم بروند و کالا از این بندر به آن بندر کنند و زنبیل زنبیل درّ و صدف و مرجان و مروارید و کیسه کیسه دلار جمع کنند و بیاورند. کار ما هم شده است هر از چندی به بهانه ای و دلیلی و بنا به خواست هیئت کارشناسی رفتن به سراغ آن جزیره ی نخاله ی اسفنجی و دست به سر و گوشش کشیدن و آمدن و گفتن که بابا آن غول مرده هنوز خواب است و اصلاً قرار نیست بیدار شود و بچه زاید.

رییس جمهور در خرداد ۱۳۸۸ پیش از انتخاباتی که تنها انتخابات جهان است که بحث درباره درستی اش جرم سنگین به حساب می آید، در جلوی دوربین شمقدری (خوب تلفظ کنید و س را چ و اَ را آ نخوانید) که فیلم تبلیغاتی او را می ساخت در جلسه ای هیئت دولت در هرمزگان با عصبانیت و صدای بلند می گفت "چرا این دو کشتی هنوز تمام نشده" و باز بلندتر به طعنه می گفت "لابد در این مدت فعالیت داشته اید آن هم در این دوساعتی که وزیر صنایع و مسئولان برای بازدید آمده بودند".


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 7:24 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >