تاریخچه استاندارد
اندازهٔ معمول هر چیز را که بر پایه قرارداد، سنت یا تصمیم سازمانی مبنا و پیمانه اندازه گیری درنظر گرفته شده را استاندارد می گویند.[۱]
استاندارد عبارت است از نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجارب بشری، که بصورت قواعد، مقررات و نظامهایی به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل ارتباطات، توسعه صنعت، صرفه جویی در اقتصاد ملی، حفظ سلامت و ایمنی عمومی، گسترش مبادلات بازرگانی داخلی و خارجی و ... به کار می رود.
اندیشه تشکیل سازمان بین المللی استاندارد در چهاردهم اکتبر سال ۱۹۴۶ بین رؤسای بیست و پنج کشور در لندن شکل گرفت. مقر این سازمان در ژنو می باشد.
مجمع عمومی سازمان بین المللی استاندارد در سال ۱۹۶۱، مقرر داشت که از سال ۱۹۷۰، چهاردهم اکتبر به نام روز جهانی استاندارد تعیین و نامگذاری شود. این امر با استقبال سازمان ملل مواجه شد تا اهمیت و ارزش فراون استاندارد برای جهانیان آشکار گردد.
ادامه مطلب
راه ها و چاه ها
صنعت داروسازی همانند سایر صنایع تولیدی کشور، تابع شرایط خاصی است که تأمین هریک از این شرایط، می تواند تأثیر بسزایی بر امر تولید و صادرات برجای بگذارد. هرچند طی سال ها تولید و صادرات محصولات دارویی، مشکلات فراوانی در مسیر توسعه این صنعت وجود داشته، اما توجه جدّی به مشکلات و ارایه راهکارهای مفید می تواند منجر به پر شدن شکاف های موجود شود.
سطح کیفیت محصولات دارویی به عوامل مهمی همچون مواد اولیه مؤثر و کمکی، نوع و بسته بندی و برخورداری از تکنولوژی روز بستگی دارد.
قیمت کالا هم فاکتور تعیین کننده دیگری است که با توجه به الزام کارخانه های تولید دارو در ایران به تولید محصولات با حداقل قیمت، تأثیرات سویی بر کیفیت تولید برجای می گذارد. علاوه بر آن، نتیجه افزایش قیمت مواد اولیه، بیشتر شرکت های داروسازی را وادار کرده به دنبال مواد اولیه ارزان تر باشند. در سال گذشته ۴۳ درصد از پول مردم صرف خرید داروهای وارداتی شد، در حالی که قیمت داروهای وارداتی ۱۶ برابر قیمت تولیدات داخلی است و لزوماً تمامی داروهای وارداتی از بهترین کمپانی های دارویی وارد نمی شوند.
ادامه مطلب
امنیت دارویی ایران
با آن که صنعت دارویی ایران در سال های اخیر در بین کشورهای آسیایی رشد قابل ملاحظه ای داشته و هم اکنون جزو ۵ کشور اول تولیدکننده دارو در آسیا است، اما کمتر از ۳/۰ درصد بازار داروی جهان را در اختیار دارد.
قبل از انقلاب، عمده تولیدات دارویی کشور در دست کمپانی های خارجی بود و از کل داروی مصرفی کشور، فقط حدود ۳۵ درصد توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین می شد، اما طی دوران بعد از انقلاب از نظر عددی، حدود ۹۵ درصد داروهای مورد نیاز با استانداردهای بین المللی پذیرفته شده مانند USP و BP تهیه و در اختیار مردم قرار گرفته است.
در ایران حدود هزار و ۶۵۰ قلم دارو در فهرست تولیدات دارویی وجود دارد که همه آنها داروهایی هستند که رسماً در کشورهای پیشرفته دنیا مورد تأیید سازمان های بین المللی قرار گرفته و در همه جای دنیا از آنها استفاده می شود.
ادامه مطلب