درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2761703
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

این «ایزو» که می گویند؛ یعنی چه؟

وقتی قصد دارید یک ماده غذایی بسته بندی شده بخرید به چه چیزی توجه می کنید: قیمت؟ تاریخ مصرف؟ یا مهر استاندارد؟ بسیاری از در برای خرید مواد غذایی دقت زیادی نمی کنند و برعکس، بعضی دیگر با دقت تمام، اطلاعاتی را که روی بسته بندی درج شده، می خوانند....

این اطلاعات اغلب به صورت نوشته و گاهی هم به شکل جداول یا علایم خاصی روی بسته بندی ها درج می شود. این علامت ها که روز به روز تعدادشان بیشتر می شود ظاهری موجه و قابل اعتماد به مواد غذایی می دهند. اما شاید بد نباشد بدانید که بیشتر بودن تعداد این علایم الزاما به معنای بهتر بودن محصول نیست. جالب تر اینکه برخی از این علایم هیچ اطلاعاتی در مورد خود محصول به شما نمی دهند و تنها اطلاعاتی در مورد استانداردهای مدیریت کارخانه سازنده ارائه می دهند.

در میان همه اطلاعاتی که روی بسته بندی مواد غذایی ذکر می شود، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درج تعدادی از آنها را الزامی کرده است. این اطلاعات شامل نام و آدرس موسسه سازنده، نام محصول، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزن یا حجم محصول، شماره سری ساخت، مواد تشکیل دهنده، تاریخ تولید و انقضا، شرایط نگهداری و عبارت ساخت ایران است.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 6:59 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

ضرورت آزاد سازی برای موفقیت خصوصی سازی در ایران

خصوصی سازی، یکی از راهبردهای اعمال و اجرای سیاست های کلی اصل۴۴ قانون اساسی در راستای دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله نظام جمهوری اسلامی می باشد.

خصوصی سازی موفق در واقع یکی از شروط موفقیت کشور در دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله نظام است. هدف اصلی خصوصی سازی، ارتقای کارآیی اقتصادی شرکت های دولتی است و خصوصی سازی در صورتی موفق خواهد بود که بتواند به این هدف اساسی دست یابد. مساله اساسی این است که موفقیت در خصوصی سازی تحت چارچوب سیاست های کلی اصل۴۴ قانون اساسی، وابسته به تامین دو شرط اصلی در سطوح خرد و کلان اقتصاد است.
الزامات خصوصی سازی موفق از یک طرف، آزادسازی اقتصادی جهت ارتقای کارآیی در سطح کلان و از طرف دیگر، انتقال مدیریت از بخش دولتی به بخش خصوصی جهت ارتقای کارآیی در سطح خرد اقتصاد می باشد. تامین بهتر این شروط و الزامات در سطوح خرد و کلان، می تواند تضمینی برای موفقیت بیشتر خصوصی سازی در دستیابی به اهدافش باشد. مساله مهم دیگر این است که مادامی که شرط آزادسازی اقتصادی در سطح کلان فراهم نشده باشد، عدم کارآیی در سطح خرد اقتصادی، هم در شرکت های دولتی و هم در شرکت ها و بنگاه های خصوصی در شکل ها و درجات متفاوت بروز خواهد نمود.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 6:59 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

داستان یک صنعت ضدسلامت

نام کریستف کلمب با قاره آمریکا گره خورده است. کشف قاره آمریکا سرنوشت ساکنان زمین را به کلی تغییر داد. اما در عالم پزشکی نام این کاشف اسپانیایی نه با افتخار، که همراه با تاسف، فاجعه ای جهانی را به یاد می آورد؛ فاجعه ای که سالانه دست کم ۵ میلیون نفر از ساکنان زمین را به کام مرگ می کشاند....

کریستف کلمب هنگام ورود به کوبای امروزی با بومیانی مواجه شد که برگ های گیاه توتون را در چپق هایی به نام «تاباکو» می گذاشتند و پس از آتش زدن دود آن را به ریه های خود می کشیدند. او هنگام بازگشت مقداری از دانه و برگ های این گیاه جادویی را به اسپانیا برد و به این ترتیب قصه غم انگیز دخانیات در دنیای معاصر آغاز شد. استفاده از توتون در آغاز ورودش به اروپا بیشتر جنبه علمی و تحقیقاتی داشت. چنان که در سال ۱۵۶۰ میلادی (آن نیکوت) سفیر فرانسه در پرتغال کتابی درباره خواص تخدیری توتون منتشر کرد. عنوانی که بعد از آن ماده موثره سیگار باقی ماند و به نیکوتین معروف شد. تا قرن هجدهم استفاده از سیگار چندان در میان عامه مردم رواج نداشت اما از نیمه قرن نوزدهم کارگاه های کوچک سیگارسازی به کارخانه های بزرگ تولید محصولات دخانی تبدیل شدند.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 6:59 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >