در ضرورت افـزایش بـهره وری
بازارهای نوظهور که از جمعیت بالاتر و جوان تری برخوردارند، رشد خوبی را تجربه می کنند. در مقابل در ملت های ثروتمند جهان توسعه یافته، نرخ زادوولد پایین و نیروی کار مسن تحقق آنچه آدام اسمیت «افزایش طبیعی وفور» نامیده را مشکل خواهد ساخت.
بزرگ ترین نقطه امید در این کشورها برای ادامه حرکت موتور خلق ثروتشان اصلاح بهره وری است؛ یعنی تولید بیشتر با نیروی کار کمتر. در عین حال به صورت پارادوکس گونه ای اجرای درست این موضوع تنها راه ایجاد اشتغال پایا هم هست. برای مثال در ایالات متحده هر یک واحد رشد تولید ناخالص داخلی در نتیجه بهره وری به طور تاریخی خلق ۷۵۰۰۰۰شغل را در پی داشته است.
اما تنش اصلی در سطح سیاسی روی می دهد. سیاست های تشویقی که بهره وری را افزایش می دهد یا اجتناب از سیاست هایی که جلوی آن را می گیرد، کمک می کند تا یک تحول آرام شکل بگیرد.
اجرای غلط این سیاست ها – عدم توفیق در ایجاد یک درآمد حداقلی و افزایش اشتغال در کشورهای توسعه یافته باعث واکنش های شدید سیاسی خواهد شد و به شهروندان ملل ثروتمند ضرر وارد خواهد کرد.
ادامه مطلب
انتخاب برندگان، نجات بازندگان
سیاست های صنعتی دوباره مد شده اند. آیا دولت ها از شکست های پیشین درس گرفته اند؟
با شروع بحران اخیر جهانی در اواخر سال ۲۰۰۸ میلادی، مکانو، یک شرکت فرانسوی تولید کننده اسباب بازی های ادوات ساختمان سازی، دریافت که میزان فروش محصولاتش در دوره قبل از کریسمس کاهش یافته است.
بانک های حامی مکانو دچار نگرانی شدند و شرایط برای این شرکت ۱۰۳ ساله (که کار خود را در لیورپول انگلستان آغاز کرده بود) سخت شد. دولت پا به صحنه گذاشت. در جولای ۲۰۰۹، صندوق وجوه استراتژیک سرمایه گذاری (FSI) که در سال ۲۰۰۸ توسط نیکولاس سارکوزی، رییس جمهور فرانسه پایه گذاری شده بود، ۲/۲ میلیون یورو (۱/۳ میلیون دلار) را در این بنگاه سرمایه گذاری کرد. در یکی از برنامه های یک شبکه رادیویی تجاری این سوال مطرح شد که «آیا حالا باید تولید اسباب بازی را صنعتی استراتژیک برای فرانسه قلمداد کرد؟» گفته می شد که این بنگاه مشاغلی را به وجود خواهد آورد. مکانو در ماه فوریه اعلام کرد که مشاغل تولیدی خود را از چین به کالاییس که ادارات مرکزی این شرکت در آن واقع است، انتقال خواهد داد.
ادامه مطلب
بسته بندی های صادراتی ، فرصت یا تهدید
کشور ایران در حوزه اقتصاد مرحله زیست گذرانی را پشت سر نهاده و جهش ورود به مرحله صنعتی شدن (اقتصاد چند قطبی) را آغاز نموده که تواماً رفتار آنلاین اجتماع، مسائل جمعیت شناختی و روانشناختی را در بر می گیرد. بازاریابی جهانی شامل فرآیند تمرکز منابع و اهداف شرکتها روی فرصتها و نیازهای محیطی است . اگرچه اصول بازاریابی فراگیر است ولی بازارها و مشتریان متفاوتند به این معنی که هر کشور و هر شخصی منحصر به فرد و بیانگر این واقعیت که همیشه نمی توان تجربه یکسانی را در همه جوامع اقتصادی بکار برد و اینجاست که اصول سه گانه بازاریابی یعنی خلاقیت ، تمایز و نوآوری بیشتر از قبل احساس می گردد.بسیاری از بازاریابان بسته بندی( packaging ) را همراه با عناصر دیگر آمیخته بازاریابی یعنی قیمت ، کالا ، مکان و تبلیغات پیشبردی بعنوان پنجمین(p) می دانند.
بسته بندی مناسب انگیزه لازم برای تولید را به تولید کنندگان داده و تاحدودی آنان را در مقابل رقبای مقلد حفظ و در نهایت تنوع و حق انتخاب بیشتری را برای مشتری فراهم می نماید.بسته بندی به نوعی یک فرصت اشتغال و یک کمک کننده مهم جهت کارآیی مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و اثر بخشی صادرات بمنظور انتقال پیام به خریدار بشمار می رود .طراحی مناسب بسته بندی برای مصرف کننده راحتی و برای تولید کننده ارزش تبلیغاتی و سود را بدنبال دارد.
ادامه مطلب