درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2759164
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

مکانیزاسیون کشاورزی ، عاملی اساسی وتاثیرگذار برتولید وصادرات محصولات کشاورزی

افزایش تولید محصولات کشاورزی درواحد سطح وبهبود کیفیت محصولات وجلب اعتماد بازار، فقط درسایه مجهز شدن به وسایل وامکانات پیشرفته وبه موازات آن تقویت مدیریت ها امکان پذیر است ، بویژه آنکه افزایش تولید درواحد سطح به مفهوم تولید انبوه وکاهش قیمت تمام شده است. بهمین خاطر کاربرد فن آوری های نوین می تواند ضمن افزایش تولید محصولات کشاورزی درواحد سطح ، موجب کاهش هزینه های تولید ومتعاقب آن منجر به کاهش قیمت تمام شده این محصولات باارزش گردد، چرا که ، پائین بودن قیمت تمام شده محصولات کشاورزی ، ضمن آنکه رضایتمندی کامل کشاورزان ونیز مردم جامعه را فراهم می نماید ، بازارمطمئن ومناسبی را برای صادرات این محصولات کشاورزی ایجاد می نماید، که ازاین طریق می توان ازخروج مقادیرزیادی ارز ازکشور، که جهت تهیه این محصولات بکارمیرود، جلوگیری نمود

اما آنچه که بایستی مورد نظر باشد ، این است که هنوز درجهت مکانیزاسیون کشاورزی ، اقدامات جدی صورت نگرفته و هنوز شیوه کاشت ، داشت وبرداشت درکشاورزی به شکل سنتی می باشد. که درروش سنتی بعلت( عدم استفاده ازامکانات پیشرفته ونوین ) ، ضمن کاهش تولیددرواحد سطح ، سبب افزایش قیمت تمام شده این محصولات کشاورزی گردیده است.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 30 فروردین 1390  ] [ 1:08 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

کشاورزی و رشد اقتصادی

با نگاهی به تاریخ توسعه در کشورهای پیشرفته، شاهد گسترش صنعت با تلاش کشاورزان هستیم. از یک سو کشاورزی منبع پرداخت هزینه های صنعتی شدن بود و از سوی دیگر این گروه حجم بزرگی از طبقه مصرف کننده محصولات صنعتی را تشکیل می دادند.

در بسیاری از مواقع سرمایه گذاری در تجهیزات و صنایع کشاورزی و اصلاح بذر به مراتب از همان میزان سرمایه گذاری برای تاسیس یک واحد صنعتی، بر درآمدهای ملی و تحقق رشد شاخص ها تاثیر بیشتری دارد. شاید توسعه کشاورزی به اندازه پیشرفت های صنعتی به چشم نیاید اما در پاره یی از مناطق می تواند اصلی ترین روش برای به دست آوردن توسعه پایدار باشد. بین توسعه صنعتی و توسعه کشاورزی مغایرتی را نمی توان مشاهده کرد، چرا که هر یک از آنها می تواند (و باید) متکی به دیگری باشد.

افزایش تولیدات محصولات کشاورزی یکی از عوامل لازم برای صنعتی شدن است. در حقیقت اگر تغییرات اساسی در کشاورزی به وقوع نپیوندد و روش های نو مورد استفاده قرار نگیرد، برنامه های صنعتی شدن، از جهت فقدان بازار و اینکه اکثریت مردم قدرت خرید محصولات صنعتی را ندارند، به بن بست خواهد رسید.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 30 فروردین 1390  ] [ 1:08 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

تاثیرگذاری صنایع تبدیلی درتوسعه اقتصاد کشاورزی

● آیا صنایع تبدیلی درتوسعه اقتصاد کشاورزی تاثیر گذار است؟

به عقیده کارشناسان وصاحبنظران ، کشاورزی بعنوان محورتوسعه اقتصادی ایران ( که معادل یک چهارم تولید ناخالص ملی ، یک سوم نیروی اشتغال وهمجنین تامین چهارپنجم نیاز غذائی کشوررا بعهده دارد) بعلت شیوه کاشت سنتی و عدم بکارگیری مکانیزاسیون کشاورزی (که منجربه افزایش هزینه های تولید ونیزقیمت تمام شده محصولات تولیدی گردیده) وادامه فعالیت کشاورزی را ازنظراقتصادی غیرقابل توجیه نموده که این عوامل زمینه ترک روستا نشینان ازمحل زنگی آنها را( بجهت پیدا کردن شغل وحرفه مناسب فراهم نموده است) . صاحبنظران که اقدام عاجل وفوری مکانیزاسیون کشاورزی را درشرایط کنونی (بعلت نامناسب بودن زمینهای کشاورزی به دلیل کوچک بودن وسعت زمینهای مزروعی) امری محال و غیرممکن می دانند ، ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی را مناسب ترین راهکار برای جلوگیری ازمهاجرت بی رویه روستانشینان به شهرها و ممانعت ازنابودی هرچه سریعتر کشاورزی ایران، پیشنهاد می نمایند.

قبل ازاینکه میزان اثرگذاری صنایع تبدیلی درتوسعه کشاورزی مورد بررسی قرارگیرد، لازم است اضافه شود ، صنایع تبدیلی دربخش کشاورزی به صنایعی گفته می شود که با زیرمجموعه این بخش ارتباط مستقیم دارد وبعبارت بهتر ، این صنایع ، فرآیندتولید مواد کشاورزی را کامل کرده وآنهارا بصورت بهینه آماده ورود به بازار مصرف می سازد.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 30 فروردین 1390  ] [ 1:08 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >