درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2759162
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

کشاورزی محور توسعه یا استقلال

دکتر «لطفعلی عاقلی کهنه شهری» متولد سال ۱۳۵۰ از شهرستان سلماس است. وی دارای مدرک دکترای منابع طبیعی از دانشگاه تربیت مدرس است و هم اکنون عضو هیات علمی پژوهشکده اقتصاد این دانشگاه است. از وی تاکنون مقالات متعددی در نشریات تخصصی به چاپ رسیده است. علاوه بر این کتاب های «درآمدی بر برنامه ریزی اقتصادی» و «اقتصاد سلامت: کاربرد توابع تولید و هزینه» از آثار منتشر شده وی است. بنابراین گفت و گویی با وی درباره وضعیت اقتصاد کشاورزی انجام داده ایم که از نظرتان می گذرد:

▪ در حال حاضر کشاورزی محور استقلال محسوب می شود یا محور توسعه؟

ـ رویکرد دولت ها با یکدیگر فرق می کند. اگر در قالب برنامه های توسعه به این مساله نگاه کنیم و اگر اهمیت لازم به بخش کشاورزی داده شده باشد، با رویکرد و محوریت توسعه به کشاورزی نگاه شده است اما زمانی که از خودکفایی در تولید محصولات استراتژیکی مانند گندم صحبت می شود، رویکرد و محوریت استقلال بیشتر مورد توجه بوده است. ولی از نظر متدولوژیک، کشاورزی نه محور توسعه و نه محور استقلال است. چون این دو باید به موازات و همگام هم پیش بروند و از همدیگر جدا نیستند یعنی به نوعی تکمیل کننده همدیگر هستند.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:56 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

اقتصاد کشاورزی در جوامع روستایی

انسان پیش از آموختن کشاورزی و کشف فنون و ابزارهای مختلف, برای تامین نیازهای زندگی خود به کوچ و چندجانشینی می پرداخت. انسان ها برای تامین غذای موردنیاز خود و یافتن مکانی مناسب برای سکونت, به مکان های مناسب دارای منابع طبیعی (مرتع, آب, حیوانات) مهاجرت می نمودند. از زمانی که انسان کشاورزی را آموخت و توانست ابزارهای مورنیاز زندگی خود را بسازد به یکجانشینی روی آورد و روستاها متولد شدند. روستاها یا دهات, اولین مراکز اجتماعی زندگی نوین انسان محسوب می شوند.طبق تحقیقات باستان شناسان, قدیمی ترین دهکده های جهان که تاکنون بوسیله حفاران پیدا شده, در خاورمیانه واقع است. دو روستا در ”جارمو“ و ”تپه سربین“ واقع در ایران و عراق امروزی, نشان می دهد که یکجانشینی یا تشکیل اجتماعات روستایی, دست کم به ۱۰۰۰۰ سال پیش بر می گردد. با رشد و تکامل مراکز روستایی و ظهور کسب وکارهایی غیرازکشاورزی (تجارت, خدمات, حکومت ) شهرها بوجود آمدند. بخاطر تمرکز بالای جمعیت در مناطق شهری توام با رشد پرشتاب صنایع و خدمات, به سرعت شهرها توسعه پیدا کردند در حالیکه روستاها به کندی حرکت نمودند.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:56 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

جایگاه اقتصادی قارچ در اقتصاد نوین

تهیه و تأمین غذا عمد ه ترین دغدغه و اصلی ترین عامل تحرک و کوشش بشر از آغاز تاکنون بوده است و در واقع می توان پایه ریزی پیدایش بسیاری از علوم، فنون، ابزار و قوانین را جهت دست یابی به خوراک و تغذیه مناسب و آسان تر انسان ها دانست. جمعیت جهان با سرعت شگفت آوری رو به افزایش است، پیش بینی می شود برای تغذیه چنین جمعیتی باید تولید غذا ۵۰% میزان اصلی افزایش یابد. صنعت بسیار گسترده کشاورزی و فرآوری تولیدات کشاورزی به علت دارا بودن پتانسیل بالا در اشتغال زائی، کارآفرینی و افزایش تولید سرانه یکی از بخش های پرمزیت اقتصاد به شمار می رود. بنابراین هرچه زمینه برای رشد دانش و مهارت دانش آموختگان در زمینه های کشاورزی آشنائی با روش های نوین تکنولوژیکی و فن آوری جدید، معرفی محصولات باغی و زراعی متنوع، توجه به ایمنی زیستی و حفظ منابع موجود در طبیعت، فراهم آوردن تسهیلات و امکانات لازم جهت کارآفرینی و نهایتاً اشتغال فراهم گردد، کشور عزیزمان هرچه سریعتر به مرز خودکفائی و استقلال در زمینه تولید محصولات غذائی، تکنولوژی برتر و داشتن جامعه ای سالم با حفظ منابع طبیعی موجود در آن خواهد رسید.


ادامه مطلب


[ دوشنبه 29 فروردین 1390  ] [ 7:56 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >