نگاهی به جدول اقتصاد گردشگری
شورای جهانی سفر و گردشگری ( WTO) در آخرین گزارشهای خود مربوط به بررسی اثرات اقتصادی توریسم در 181 کشور جهان از جمله ایران تا سال 2020 وضعیت نامطلوبی را برای آینده گردشگری ایران پیشبینی می کند.
پایان سال که میرسد همه به فکر محاسبه و ارزیابی فعالیتهای انجام شده و نشده می افتند. گرچه این روزها هنوز تا پایان سال هجری شمسی سه ماه مانده اما سازمانهای جهانی که با تقویم میلادی پیش می روند آمارهای خود را معمولا در پایان دیماه نهایی و منتشر میکنند. نگاهی به آمارهای جهانی درباره وضعیت گردشگری ایران و جهان، نشان می دهد که در این صنعت در کجا ایستادهایم و تا نقطه مطلوب چقدر فاصله داریم.
کشورهای پیشرفته به خوبی نیاز به سفر در آدمی را درک کردهاند و با تبلیغات گسترده برای افزایش جذب گردشگر به هر دری میزنند تا تحولی شگرف، پایدار و با ثبات در اقتصاد خود ایجاد کنند. از آنجایی که انسانها سفر را منجی خود در تنگناهای یکنواخت زندگی میدانند و میل سفر به دوردستها و ماجراجویی آرزویی است که برای بشر انتهایی ندارد، در نتیجه پدیده توریسم میتواند یکی از منابع نامحدود و پولساز برای کشورها باشد.
ادامه مطلب
بررسی های اقتصادی به کمک وزنه و خط کش
نام این رشته علمی به حد کافی عجیب و غریب به نظر می رسد و اهداف پژوهشی آن از مسیرهای کاملا پاخورده علم اقتصاد منحرف شده است. علم انسان سنجی (Anthropometrics)، با استفاده از وزنه و نوار متر به پژوهش اقتصادی می پردازد.
از سوابق تاریخی موجود درباره قد و وزن مردم، درباره شرایط اقتصادی که آنها زندگی می کردند نتیجه گیری می کند. این به ویژه زمانی مفید است که توسعه اقتصادی و کیفیت زندگی را در اعصاری جست وجو می کنیم که هیچ داده اقتصادی قابل استفاده ای وجود ندارد. با این حال، حتی برای عصر کنونی ما، اهل فن انسان سنجی می توانند سرنخ های کلیدی از دید خود پیدا کنند.میانگین قد مردم می تواند مقیاسی قابل اتکا برای کیفیت تغذیه در بچگی و اینکه چقدر از بیماری رنج برده اند، باشد.
افرادی که تغذیه نامناسب داشته یا گاه و بی گاه بیمار می شوند نمی توانند از توانش ژنتیک خود به طور کامل بهره ببرند. جان کوملوس انسان سنج آمریکایی که در مونیخ تاریخ اقتصادی تدریس می کند، می گوید: «قد و هیکل افراد در بین جوامع، سنجه مفیدی برای تعیین بهزیستی بیولوژیک است و استنتاج هایی درباره کمبودهای اجتماعی به ما می دهد.»
ادامه مطلب
راهی تازه برای نبرد با فساد اقتصادی
مشاور ارشد اقتصادی دولت هند خواهان آن است که برخی انواع رشوه دهی قانونی شوند.
زمانی که صحبت از فساد می شود، تصویر معاملات مبهم و اسرار آمیز میان گروه های لابی زن، شرکت ها و مقامات کلاهبردار و دغل باز دولتی به ذهن می آید، اما فساد غالبا پیش پا افتاده تر است، چون مقامات حتی برای ارائه خدمات عمومی عادی نیز رشوه می خواهند. ارقامی که موسسه نظر سنجی گالوپ ارائه کرده، نشان می دهد که این نوع فساد تا چه اندازه ریشه دوانده است.
اقتصاد دانان اعتقاد دارند که این رشوه گیری های در مقیاس کوچک، آسیب های بزرگی را به همراه می آورند. اخاذی رسمی، اعتماد را از میان می برد. چنان که مسوولان در کشور هایی مانند یونان در می یابند، اگر افراد اعتماد چندانی به درست کاری خود مقامات مالیاتی نداشته باشند، مبارزه با فرار مالیاتی سخت خواهد شد.
وب سایتی هندی به آدرس ipaidabribe.com که تابستان گذشته از سوی فعالان ضد فساد پایه گذاری شد، نشان می دهد که مقامات می توانند تا چه اندازه مال دوست و آز مند باشند. این سایت بیش از ۸۵۰۰ نمونه از رشوه دهی را ثبت کرده که روی هم رفته به مبلغی نزدیک به ۳۷۵ میلیون روپیه (۴/۸ میلیون دلار) سر می کشند.
ادامه مطلب