گزارش 8 اقتصاددان جهان از موفقیت ایران
هشت اقتصاددان صندوق بینالمللی پول،رشد اقتصادی بالا، افزایش ذخایر ارزی و صادرات غیر نفتی، كاهش بدهی خارجی،آغاز اجرای اصل 44، سیاست كاهش تبعیض، كاهش بیكاری و نرخ سود، افزایش اعتبارات بخش خصوصی و ارزش سهام بورس، خصوصی سازی، توسعه بنگاههای كوچك، تلاش برای حذف یارانه سوخت، ثبات نرخ ریسك سرمایه و مبارزه با پولشویی را 15 عملكرد مثبت دولت نهم ارزیابی كردند.
به گزارش فارس صندوق بین المللی پول اخیراً در گزارشی كارشناسی و علمی به تحلیل عملكرد و ارزیابی خود از اقتصاد ایران در دولت نهم پرداخت و ضمن نقد كارشناسی عملكرد اقتصادی دولت و اشاره به موفقیتهای دولت نهم در حوزه اقتصاد به ارائه راه حلهای خود برای حل مشكلات ساختاری اقتصاد ایران پرداخت.
این گزارش توسط گروهی از اقتصاددانان صندوق بین المللی پول به نامهای "دای تاتا"، "بوناتو"، "زیتك"، "مولا فتینی"، "فرهان"، "جهان یكتا" تهیه شد و "لورنزو پرز" و "اسكات براون" دو كارشناس ارشد صندوق بین المللی پول این گزارش را تصویب و تأیید كردند.
ادامه مطلب
دیدگاه امام (ره) نسبت به اقتصاد چگونه بود؟
برای شناخت دیدگاه هر فردی باید به بررسی خاستگاه اندیشه وی پرداخت. بی شک حضرت امام خمینی به عنوان پاسدار ارزش های اسلامی در همه جوانب اداره جامعه و از جمله اقتصاد به دنبال پایه ریزی نظام اقتصاد اسلامی بوده اند.
نظام اقتصادی اسلام دارای سمت و سو و اهداف مادی و معنوی معینی است که می توان آنها را به شرح زیر طبقه بندی کرد:
1- هدایت مردم به سمت اخلاق کریمه و ارزشهای معنوی.
2- استقرار عدالت اجتماعی و اقتصادی در جامعه.
3- رشد استعدادها و شکوفایی قدرت ابتکار و خلاقیت انسانها.
4- ریشه کن کردن فقر در جامعه.
5 - اولویت دادن به منافع و مصالح مستضعفان و محرومان و رسیدگی خاص به آنها.
6- برآوردن نیازهای اقتصادی مشروع و معقول مردم.
7- رشد و شکوفایی اقتصادی و بارور کردن تجارت، صنعت و کشاورزی و. . .
8 - ایجاد رفاه، آسایش و امنیت اقتصادی برای عموم افراد جامعه.
9- پرهیز از وابستگی اقتصادی به بیگانه و نفی سلطه اجانب بر اقتصاد کشور.
10- گسترش مشارکت عمومی مردم بویژه مستضعفان و محرومان در اقتصاد.
ادامه مطلب
اقتصادی که مال ماست
اقتصاد اسلامی عبارتی است که حتما به گوشتان خورده است. شاید وقتی این عبارت را شنیده اید به این فکر افتاده اید که بحث های اقتصادی روز دنیا در چه نسبتی با دین قرار دارند یا چرا باید مسئله ای به نام اقتصاد اسلامی مطرح شود.
برای بررسی هر پدیده ای به دو ویژگی هستی و چیستی آن پدیده می پردازند.هر چند بررسی موضوع مهمی مثل اقتصاد اسلامی به زمان و مطالعه بسیاری احتیاج دارد اما در حد توان و به کمک آن چه تا به حال آموخته ام این دو ویژگی را توضیح می دهم.
برای جواب به سئوال اول، باید راجع به نوعی خاصی از تقسیم بندی علوم اقتصادی توضیح مختصری عرض کنم.یکی از تقسیم بندی ها در حوزه روش شناسی تقسیم گزاره های اقتصادی به دو دسته ی گزاره های اثباتی و هنجاری است؛ در واقع حوزه ای که در این دو رویکرد مورد توجه قرار می گیرد متفاوت است. در یک تعریف ساده می توان گفت که:
گزاره های اثباتی به آن چه هست توجه می کنند و گزاره های هنجاری به آن چه باید باشد می پردازند به عبارت دیگر گزاره های اثباتی قضاوت های واقعی را در بر می گیرند و در گزاره های هنجاری به قضاوت های ارزشی می پردازند.
ادامه مطلب