درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2755670
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

نقش صنایع دستی در اقتصاد ایران

صنایع دستی ایران، به عنوان صنعتی مستقل و بومی، شاخص ترین هنر کاربردی ایران و یکی از سه قطب برتر صنایع دستی جهان، ریشه های عمیق و استوار در فرهنگ غنی و بارور ایران اسلامی داشته است

به طور کلی نقش صنایع دستی در اقتصاد ایران عبارت است از: کمک به توسعه اقتصادی، ایجاد شغل، سرمایه گذاری اندک و بهره وری بالا.

رشد اقتصادی و دستیابی به هدف های مختلف آن امروزه سرلوحه برنامه و فعالیت های بسیاری از دولت ها به ویژه در کشورهای در حال توسعه است. این دولت ها در برنامه های توسعه اقتصادی خود هدف های عمده ای را در زمینه های مختلف اقتصاد، اجتماع، سیاست و ... دنبال می کنند.

در بخش اقتصاد، عمده هدف های دولت ها متوجه افزایش تولید و درآمد ملی(رشد اقتصادی)، رسیدن به اشتغال کامل و کاهش نرخ بیکاری، ثبات قیمت ها و کاهش نرخ تورم به منظور حفظ قدرت خرید پول ملی، توسعه صادرات و افزایش درآمدهای ارزی به منظور تأمین نیازهای ارزی کشور و تسهیل در اجرای برنامه های توسعه و بالاخره توزیع بهتر و عادلانه تر درآمدها برای برقراری عدالت اقتصادی در جامعه است.


ادامه مطلب


[ شنبه 31 اردیبهشت 1390  ] [ 6:50 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

نقش و کارکردهای صنایع دستی در امور اقتصادی و اجتماعی

بدون شک یکی از افتخارات هر ملت و کشوری، صنایع بومی و دستی آن کشور است. چرا که این صنعت و به عبارتی این هنر – صنعت بی بدیل و بی رقیب حاصل ذوق و هنر، سلیقه، ابتکار و خلاقیت هنرمندان و صنعتگران عزیزی است که صبورانه آداب، سنن و رسوم و در یک کلام پیام فرهنگی نسل ها را در محصولات تولیدی شان متجلی کرده و از آن پاسداری می نماید.

ویژگی های ارزنده دیگری که در این گونه صنایع موجودند از قبیل ( ملی، غیر وابسته، قابلیت ایجاد و توسعه در کلیه مناطق شهری ، روستایی و عشایری، عدم نیاز به کارشناسان خارجی ، دسترسی آسان به مواد اولیه وابزار کار مختصر و ارزان، ارزش افزوده بالا، عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد، بستر ساز صنعت گردشگری، عدم آثار مخرب زیست محیطی، ایجاد درآمد مکمل، قدرت اشتغال زایی و .. مسئولین و دست اندر کاران را داشته تا با عزمی جدی زمینه رشد و اعتلای این صنعت را آماده نمایند.

از این جمله زیبا میتوان پی به راز ماندگاری صنایع دستی برد در واقع صنایع دستی اصلی ترین سند هویت تاریخی ملت هاست چرا که بخشی از میراث فرهنگی ماست. نسل امروزی ما بایدبداند که از چه پشتوانه فنی ، تکنیکی و هنری برخوردار بوده است تا به راحتی خود را در هجمه فرهنگی غربیها نبازد و دل به ارزش های بیهوده آنان نبندد و اسیر پدیده از خود بیگانگی یا الیناسیون نگردد.


ادامه مطلب


[ شنبه 31 اردیبهشت 1390  ] [ 6:50 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

معادن، ذخایری پایدار برای ثبات اقتصاد كشور

موقعیت كشور ایران از لحاظ زمین شناسی اقتصادی در كمربندچین خورده بزرگ مدیترانه، هیمالیا و اندونزی به گونه ای است كه شاهد تنوع بسیارزیادی ازحیث مواد معدنی است.

تاكنون بالغ بر ۶۳ ‬نمونه مواد معدنی درایران شناخته شده وبه بهره برداری رسیده، از این نظر، كشورمان دارای ذخایر عظیم و ارزشمند و تاحدودی منحصر به فرد كانی هاست.

پتانسیل مواد معدنی فلزی همچون سنگ آهن، مس، سرب، روی، كرومیت و بسیاری دیگر از این گروه، شرایط بسیار مطلوبی را برای سرمایه گذاری در بخش فولاد، مس، سرب و روی و فروآلیاژها ایجاد كرده است.

براساس مطالعات استراتژی صنعتی كشور، "صنایع وابسته به منابع طبیعی" حدود ‪۴۳ ‬درصد از ارزش افزوده صنعت كشور را تشكیل می دهد.

توان رقابت پذیری صنایع وابسته به منابع معدنی كشور در واقع پیشتاز استفاده از فرصت های افزایش صادرات و جذب سرمایه گذاری خارجی نیز هست.


ادامه مطلب


[ شنبه 31 اردیبهشت 1390  ] [ 10:15 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 44 :. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >