اقتصاد و کیفیت سیمان سفید
شرکت Holcim Slovensko یکی از اعضاء گروه هولسیم و بزرگترین تولیدکننده سیمان، بتن آماده و پرکننده ها در اسلواک به شمار می رود. این کارخانه سیمان که در منطقه Rohoznik در فاصله حدود ۶۰ کیلومتری شمال شهر Bratislava واقع شده، با دو کوره سیمان و حال کار است. در طول سال های ۲۰۰۵ ۲۰۰۳، شرکت هولسیم توانست خط تولید سیمان خاکستری را در منطقه Rohoznik نوسازی نموده و با تجهیزات Hotdisc که در جهان دومین دستگاهی است که از سوخت های جایگزینی استفاده نموده، تولید را در مرکز و شرق اروپا به سمت Technological benchmarking سوق داد.
● اقتصاد، بازار و کیفیت سیمان سفید
عوامل کلیدی موفق در تولید سیمان سفید عبارتند از انتخاب مناسب، کنترل سوخت و مواد خام، نیروی انسانی و چند ترفند فنی که در جهت حفظ کیفیت تحت تکنولوژی مذکور کنترل می گردد.
کارخانه Rohoznik طی سال های اخیر توانسته است تیمی کلیدی متشکل از افراد زبده و کارآمد را ایجاد و از وجود منابع قابل اعتماد مواد خام اطمینان یابد. بر همین اساس توانست با موفقیت به دنیای سوخت های جایگزینی نفوذ نموده و اقتصاد و بازار تولید سیمان سفید را در دست بگیرد.
ادامه مطلب
رقابت پذیری، ضرورت صنعت سیمان در عرصهٔ اقتصاد جهانی
عضویت در سازمان تجارت جهانی (WTO) به عنوان یکی از نمادهای جهانی شدن کسب و کار، در داخل کشور، همانند بسیاری از کشورها، موافقان و مخالفان زیادی دارد. تقریباً همه روزه با مراجعه به روزنامه ها، مجلات و نشریات مختلف و سایت های اطلاع رسانی، اخبار متفاوتی را پیرامون عوارض، مزایا و معایب پیوستن یا نپیوستن به سازمان تجارت جهانی مشاهده می کنیم. گروهی جهانی شدن را مایه امیدوار و زمینه ای برای رشد و توسعه و گروهی دیگر آن را پدیده ای خطرناک می دانند و آن را با نگرانی و بیم و خصومت می نگرند. عده ای نیز، راه میانه در پیش گرفته و آن از منظر فرصت و تهدید ارزیابی می کنند. هر چند نقد، بررسی و تحلیل پیرامون نوع ارتباط با سازمان تجارت جهانی از منظرهای فوق امری ضروری و لازم به شمار می آید، اما واقعیت آن است که فارغ از تمامی دیدگاه ها، ما با پدیده جهانی شدن در عرصه اقتصاد، سیاست، فرهنگ و ... روبه رو هستیم. جهانی شدن به عنوان یک فرآیند طبیعی و غیرقابل برگشت قلمداد می شود و بشر در مسیر تکامل و رشد، خواسته یا ناخواسته به سمت آن پیش می رود.
علی رغم دیدگاه های متفاوت با نیم نگاهی به تاریخچه پر فراز و نشیب جهانی شدن، در می یابیم که مجالی دیگر برای ابراز موافقت یا مخالفت با این پدیده باقی نمانده است و فرصت پیش رو بایستی صرف آن شود تا چگونه از این موج گسترده و فراگیر، طرفی در خور بربندیم و تهدید آن را به فرصتی برای رشد و توسعه کشورمان تبدیل نمائیم.
ادامه مطلب
اقتصاد اورانیوم در ایران و جهان
اورانیوم یکی از مهمترین و شاید عجیب ترین عنصر طبیعی دنیا است که از لحاظ استراتژیک و اقتصادی در دنیای امروزی نقش مهمی را بازی می کند. از این عنصر به عنوان مواد اولیه جهت تهیه سوخت هسته ای برای تمام رآکتورهای اتمی دنیا استفاده می شود. با توجه به در حال کاربودن فراتر از ۴۲۰ رآکتور اتمی دنیا و همچنین رآکتورهای اتمی مورد استفاده در کشتی ها و زیردریایی ها می توان به مقدار مصرف این عنصر ویژه پی برد.
در دنیای امروز تجارت اورانیوم و فرآورده های آن بسیار سودآور است و شرکت های مختلف چندملیتی در این زمینه فعالیت می کنند. کشورهایی در دنیا وجود دارند که فقط دارای معادن اورانیوم هستند ولی از نظر صنعتی هیچ کاری روی آن انجام نمی دهند و فقط فروشنده خام این فرآورده ها به شرکت ها و کشورهای دیگر هستند مانند نامیبیا و یکسری از کشورهای آفریقایی. تعدادی هم دارای معادن اورانیوم بوده و در حال توسعه و بالا بردن تکنولوژی خود جهت استفاده از این سنگ معدن به عنوان سوخت در نیروگاه های اتمی هستند.
ادامه مطلب