قرآن کریم و احادیث، انسان ها را به تفکر فرا خوانده اند در قرآن ، اندیشیدن از او صاف خرد مندان به شمار آمده است .
رسول خدا (ص)می فرماید : ای ابن مسعود! هرگاه خواستی کاری کنی از روی خرد و دانش باشد و از کار بدون تدبر و دانش بپرهیز، چراکه خدای جلیل در سوگند های خود می فرماید: مانند آن زن دنباشید که بافته اش را پس از آنکه محکم می کرد از هم می گسست و رشته رشته می کرد .
همچنین می فرماید : دو رکعت نماز سَبُکِبا تدبر از نماز در تمام شب بهتر است ؛ و باز می فرماید : نشانه خردمند این است که هرگاه خواست سخن بگوید تدبر می کند . اگر مفید بودذ سخن می گوید و سود می برد و اگر زیانبار بودخاموش می شود و در امان و سلامت می ماند .
امیر مؤمنان می فرماید : آگاه باشید ! عبادتی که در آن تفکر نباشد سودی ندارد؛
همچنین آن حضرت در وصیت به محمد بن حنفیه می فرماید : هرکس در کار ها بدون توجه به فرجام آن وارد می شود خود را در معرض رخداد های زشتو ناپسند قرار می دهد و تدبیر پیش از عمل تو را از پشیمانی ایمنی می بخشد .
حضرت محمد (صلی الله علیه و آله ) می فرماید : خدای متعالی دوست دارد هر یک از شما وقتی کاری می کند آن کار را محکم و استوار سازد .
امیر مؤمنان می فرمایند (علیه السلام ) می فرماید : استواری زندگی به برنامه ریزی نیکو و سنجه آن دور اندیشی نیکوست .
آمام صادق (علیه السلام ) می فرماید : سه چیز افراد را از رسیدن به مقامات عالی باز می دارد : کوتاهی همت، کم تدبیری {چاره جویی} و ناتوانی در اندیشه ؛
رسول خدا (ص) در احادیثی می فرماید : من متکلفان را دوست ندارم . مهمانت را به چیزی وادار مکن که برای او دشوار باشد . خودت را برای مهمان به سختی نینداز .
امیر مؤمنان می فرمایند : خرد مرد با شش چیز سنجیده می شود : معاشرت ، داد و ستد ، دستیابی به مقام ، بر کناری از مقام ، توانگری و تهی دستی.
نوشته شده توسط علي عبد اللهي
| عريضه ها 0 |
ادامه مطلب

جمعه 22 آبان 1394 ساعت 2:04 PM