خورردن و آشامیدن در نگاه دین بهره گیری از نعمت الهی در مسیر بندگی خداست ، از همین رو در آموزه های دینی برای این رفتار توصیه هایی امده است
برخی از آداب غذا خوردن
حلال خواری: در حدیث معراج آمده است : ای احمد ! اگر خوردن و آشامیدنت پاک باشد در حفظ و حمایت من هستی .
رسول خدا (ص) می فرماید : هر کس غذای حلال بخورد ، فرشته ای بالای سرش بایستد و برایش آمرزش بخواهد تا از خوردن فارغ شود .
شست و شوی دستان : رسول خدا (ص) می فرماید : شست و شوی دست پیش از خوردن غذا فقر را دور می کند و پس از غذا غم را بزداید و دیده را بهبود بخشد . امام صادق(ع) می فرماید : شست و شوی دستان پیش از غذا و پس از آن روزی را می افزاید .
گفتن بسم الله : رسول خدا (ص) می فرماید : با جماعت بخورید و بسم الله الرحمن الرحیم بگویید تا برکت غذا زیاد شود .
امام کاظم (ع) می فرماید در هنگام نوشیدن بسم الله و پس از آن الحمد الله الرب العالمین بگویید .
سپاس گزاری : رسول خدا می فرماید :پاداش کسی که می خورد و سپاس آن را می گزارد همانند کسی است که برای خدا روزه می گیرد .
راه نرفتن : امام صادق (ع) می فرماید : در حال راه رفتن غذا نخورید مگر از روی ناچاری .
نایستادن : انس گوید : رسول خدا (ص) از ایستاده آشامیدن نهی فرمود. پرسیدم : ایستاده غذا خوردن چه حکمی دارد ؟ فرمود : خوردن بد تر است .
ندمیدن : رسول خدا می فرماید : در خوردنی و آشامیدنی فوت نکنید ؛ (غا به قدری گرم باشد که با فوت خنک شود ) . این کار در حضور دیگری ناپسند است ، زیرا ممکن است که وی آن را نپسندد .
نخوابیدن: رسول خدا (ص) می فرماید : در حالی که بر شکم خوابیده اید غذا نخورید .
داغ نبودن غذا : پیامبر اکرم (ص) می فرماید : از غذای داغ بپرهیزید ، زیرا برکت را می برد و غذای سرد بخورید ، چراکه هم گواراست و هم برکتش بیش تر است .
با طهارت بودن : امیر مؤمنان(ع) می فرماید : رسول خدا (ص) زا غذا خوردن هنگام جنابت نهی فرمود .
به فرموده علی (ع) غذا خوردن در حال جنابت فقر می آورد .
توجه به مُصلِح غذایی : امام صادق (ع) می فرماید : هرگاه پنیر و گردو با هم خورده شوند ، در هر یک شفایی است ؛ ولی اگر جداگانه خورده شوند در هر یک دردی است .
رعایت غذای متناسب : امام رضا (ع) می فرماید : به اندازه ای غذا بخور که متناسب بدنت باشد
رعایت غذا و میوه در هر فصل : امام رضا علیه السلام می فرماید : به اندازه توان خود در تایستان غذای با طبع سرد و در زمستان غذای با طبع گرم و در دو فصل دیگر غذای معتدل بخور .
به پشت خوابیدن پس از غذا : امام صادق(ع) می فرماید : کمی به پشت دراز کشیدن پس از سیری بدن را فربه ، غذا را گوارا و درد را ریشه کن می کند . امام رضا (ع) نیز می فرماید :هرگاه غذا خوردی {کمی} به پشت دراز بکش و پای راست خود را روی پای چپ خود قرار بده .
خداوند متعال در ابتدای آفرینش هر انسان میزان مصرف گوشت ، سبزی و مواد غذایی دیگری را تعیین کرده است. اگر بخواهیم بیشتر از سهم خود در جوانی و نوجوانی بخوریم برایمان چیزی در پیری و بزرگسالی باقی نمی ماند یا خداوند مرضی را برای ما فرو می فرستد و یا روزی خود را قطع می کند ؛ مثال : ما در جوانی قند زیاد خورده ایم و مبتلا به دیابت شده ایم و اگر زیاد تر بخوریم مرگ ما فرا می رسد و یا نمک زیاد خورده ایم و در پیری مبتلا به فشار خون می شویم.
نوشته شده توسط علي عبد اللهي
| عريضه ها 0 |
ادامه مطلب

جمعه 22 آبان 1394 ساعت 2:31 PM