در سوره توبه بعد از معرّفى كفّار و مشركین و نقشههاى آنها مىفرماید: «فان تابوا واقاموا الصلوة و اتوا الزكاة فاخوانكم فى الدین»(75) لكن اگر توبه كردند و نماز به پا داشتند و زكوة مال خود را پرداختند برادران دینى شما هستند.
در این آیه یكى از شرطهاى برادر ایمانى شدن، اقامه نماز معرّفى شده است.
75) توبه، 11.
:: ادامه مطلب
قرآن مىفرماید: «المال والبنون زینة الحیاة الدنیا»(73) مال وفرزند زینت دنیاست. در جاى دیگر مىفرماید: «خذوا زینتكم عندكلّ مسجد»(74) هرگاه به مسجد مىروید با خودتان زینت هم ببرید.
از جمع این دو آیه مىفهمیم كه هم فرزندان خود را با مسجد آشنا كنیم و هم مقدارى پول همراه خود ببریم تا اگر فقیرى تقاضا كرد، كمكش كنیم. البتّه پوشیدن لباس تمیز، استعمال بوى خوش و داشتن وقار و آرامش و انتخاب امام جماعت لایق نیز مىتوانند مصداق زینت باشند.
73) كهف، 46.
:: ادامه مطلب
در آیه 102 سوره نساء مىخوانیم: اى پیامبر! هرگاه در میان رزمندگان بودى نماز به پا دار، ولى چون دشمن مسلّح در برابر شماست، اوّلاً همه به تو اقتدا نكنند. ثانیاً كسانى كه اقتدا مىكنند مسلّح باشند وركعت دوّم را براى خودشان سریع تمام كرده وبروند جاى دسته دیگر وآن دسته دیگر در ركعت دوّم به تو اقتدا كنند كه هم جماعت تعطیل نشود و هم از دشمن غفلت نشود و هم میان سربازان اسلام تبعیض صورت نگیرد. مسلمانان باید در تعویض شیفت و جابهجا شدن نیروها چنان سریع عمل كنند كه به ركعت دوّم برسند ضمناً باید سربازان قبل از نماز با وضو باشند و احكام نماز در حال جنگ را بدانند و اینكه در صحنه جنگ، دو ركعتى است.
این آیه قابل تبدیل به یك فیلمنامه بسیار زیباست، كه در آن اهمیّت نماز جماعت و سرعت كار و عدالت و رفع تبعیض و توجّه به خدا همراه با غفلت نكردن از دشمن مطرح است.
:: ادامه مطلب
در سوره شورى كه صفات مؤمنین را مىشمرد مىفرماید: «واقاموا الصلوة و امرهم شُورى بینهم» كار آنان بر اساس مشورت است و اقامه نماز مى كنند.
از این آیه معلوم مىشود در مجلس مشورتى در هر ردهاى كه هستند باید نسبت به اقامه نماز حساس باشند. اگر مشورت مهم است نماز مهمتر است. اگر براى شركت در مجلس شورا و انتخابات، این همه بودجه و سرمایه گذارى صرف پر كردن صندوقهاى رأى مىشود باید براى پر كردن مسجد هم كمى سوز و تلاش باشد.
:: ادامه مطلب
قرآن كریم در كنار اقامه نماز مىفرماید: «انا لا نضیع اجر المصلحین»(72) ما پاداش اصلاح طلبان را ضایع نمى كنیم.
معلوم مىشود نماز اگر درست برگزار شود واحكام و شرایط ظاهرى وباطنى آن مراعات شود، جامعه به طرف صلاح مىرود. نمازگزار در واقع یك نفر مصلح است.
عبادت با گوشهگیرى نیست، بلكه با اصلاح جامعه است و نمازگزاران باید مفاسد را از جامعه بردارند.
72) اعراف، 170.
:: ادامه مطلب
در روایات مى خوانیم: اگر انسان تمام عمرش را به نماز مشغول باشد، آن هم در كنار كعبه در شهر مقدّس مكّه، ولى رهبرى الهى را نپذیرد نمازش قبول نیست.
مشكل امروز مسلمانان آن است كه نماز مىخوانند ولى رهبرانشان افراد ترسو و وابسته و دست نشانده و بدون ملاكهاى الهىاند. با زبان از خداوند راه مستقیم مىخواهند، ولى در عمل بیراهه مىروند.
:: ادامه مطلب
تعاون و محبّتى كه میان مسجدىهاست میان دیگران نیست.
در نظام زندگى مسجدىها همین كه یك نفر دو سه روز نیامد احوالش را مىپرسند. اگر مریض است عیادتش مىروند، اگر مشكلى دارد حل مىكنند، مسجدىها احساس غربت نمىكنند. كسى كه هیچ فرزند وبرادرى نداشته باشد ولى سروكارش با مسجد باشد احساس مىكند همه مردم برادر و فرزندش هستند. بارها دیده شده یك مسجدىِ ساده كه از دنیا مىرود مجالس او پر رونق، مغازهها براى او بسته و تشییع جنازه او شلوغ و با شكوه است.
اینها نشانه پیوند قلبى و محبّتى است كه در خانه خداوند با مؤمنین ایجاد مىشود.
یك مسجدى در خود یك دلگرمى احساس مىكند، مردم را در غم و شادى خود شریك مىداند و هرگز این عواطف گرم از دوستان مسجدى را نمىتوان با چیزى مقایسه كرد.
:: ادامه مطلب
|
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2908356
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396