یاد ما براى خدا سودى ندارد، ولى یاد او از ما، لطفش را نصیب ما مىفرماید، لغزش ما را مىبخشد، دعاى ما را مىپذیرد، مشكل ما را حل مىكند، لطف او براى ما بىنهایت ارزش دارد. پس در نماز كه یاد خدا مىكنیم، كالاى پرارزشى را گرفتهایم.
44) بقره، 152.
:: ادامه مطلب
به خصوص زنان خوب است به هر نحو خود را براى نماز بیارایند، به این معنا كه زیورهایى گرچه ساده و اندك هنگام نماز با خود داشته باشند.
:: ادامه مطلب
همان گونه كه براى انجام نماز، طهارت ظاهرى، در قالب وضو و غسل و تیمم، شرط است، قبول و پذیرفته شدن نماز نیز، به طهارت باطنى نیاز دارد.
بارها قرآن به پاكى دل اشاره كرده است. گاهى مىفرماید: تنها قلب سلیم به درگاه خداوند راه دارد. قلبى است كه در آن شك و شرك وجود نداشته باشد.
به هر حال، نماز نیز همانند قرآن كریم ظاهرى دارد و باطنى و آنچه ما انجام مىدهیم اگر درست باشد ظاهر نماز است كه باید سكّوى پرواز به باطن آن باشد.
نمازى بر اساس معرفت و عشق.
نمازى برخاسته از اخلاص و محبّت.
نمازى با حال خشوع.
نمازى دور از غرور و عُجب و ریا.
نمازى سازنده و محرّك.
نمازى از قلبى بىهوى و بىمرض.
نمازى كه پرتوى از آن را فهمیدیم و نوشتیم و گفتیم، ولى لیاقت خواندن یك ركعت آن را نویسنده در تمام عمرش پیدا نكرده است.
:: ادامه مطلب
كسى كه دیگرى را دوست دارد سخن گفتن با او را هم دوست دارد. آنها كه با زبان، مدّعى خداخواهى و خدادوستىاند، ولى علاقهاى به نماز ندارند در ادّعاى خود صداقت ندارند. نماز ملاك و میزان مقدار تعهّدى است كه انسان در اظهارات خود دارد. به همین دلیل نماز منافق همچون سایر اعمالش همراه با صداقت نیست.
:: ادامه مطلب
پس از انبیا گروهى جانشین آنها شدند كه نماز را ضایع كردند و از شهوات پیروى نمودند.
این آیه، ابتدا ضایع شدن نماز را مطرح كرده و سپس در دام شهوات قرار گرفتن را. چون نماز ریسمان ارتباط با خداست، همین كه پاره شد، افتادن در وادى تباهى حتمى است، همچون گسستن بند تسبیح، كه همه دانهها در اثر آن پخش و گم مىشوند.
43) مریم، 59.
:: ادامه مطلب
«ولولا دفع اللَّه الناس بعضهم ببعض لهدّمت صوامع و بیع و صلوات و مساجد یذكر فیها اسم اللَّه» اگر مؤمنان دست به اسلحه نبرند و جلو مفسدین را با قدرت و جنگ نگیرند، تمام نمازخانهها و عبادتگاههاى یهودیان و مسیحیان و مسلمانان خراب مىشود.
صَوامع، جمع صُومعه، به مكان عبادت در بیرون شهر (دِیر) گفته مىشود كه براى زُهّاد ساخته مىشد. بِیَع جمع بیعة، محل عبادت نصارى است كه همان كلیسا و كِنیسه است.
صلوات، جمع صلوة، محل عبادت یهودیان است كه بعضى آن را معرّب ثلوثا در زبان عبرى دانستهاند و مسجد محل عبادت مسلمین است.
به هر حال باید به قیمت خون دادن، از مكان نماز و عبادات حفاظت كرد.
:: ادامه مطلب
رابطه نماز و توحید بسیار نزدیك است، توحید ما را به سوى نماز مىكشاند و نماز روح توحید ما را زنده مىكند. نماز با تكبیر آغاز مىشود و در هر ركعت بعد از پایان سوره، قبل و بعد از ركوع و هر سجده و در پایان هر نماز، مستحب است اللّه اكبر بگوئیم. در ذكر ركوع و سجود، سبحان اللّه مىگوئیم و در ركعت سوم وچهارم «لااله الا اللَّه» مىگوئیم كه همه مایه صیقلدادن روح توحید و جلوه دادن روح ایمان است.
42) طه، 14.
:: ادامه مطلب
|
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2909460
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396