| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
40 » نماز ، یك معامله پُر سود
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 
 خداوند مى ‏فرماید: «فاذكرونى اَذكركم»(44) شما مرا یاد كنید من هم شما را یاد مى‏كنم.
 یاد ما براى خدا سودى ندارد، ولى یاد او از ما، لطفش را نصیب ما مى‏فرماید، لغزش ما را مى‏بخشد، دعاى ما را مى‏پذیرد، مشكل ما را حل مى‏كند، لطف او براى ما بى‏نهایت ارزش دارد. پس در نماز كه یاد خدا مى‏كنیم، كالاى پرارزشى را گرفته‏ایم.

 44) بقره، 152.

 



:: ادامه مطلب
39 » نماز و نیّت
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 
 علاوه بر حضور قلب و خشوع در نماز كه سفارش اسلام و از علامات مؤمن است و اهمیّت آن تا آنجاست كه اگر نمازى با توجّه خوانده نشود قبول نمى‏شود و از نماز همان مقدارى مورد قبول است كه با حضور قلب باشد، ولى با این همه اسلام سفارش كرده كه نماز با بهترین لباس از نظر پاكى و نو بودن، همراه با عطر و وقار و آرامش انجام گیرد، تا جائى كه بعضى به امام سجاد علیه السلام كه به سوى مسجد مى‏رفت، گفتند: گویا منزل عروس مى‏روى! امام فرمود: ملاقات با خالق زیبائى‏ها دارم.
 به خصوص زنان خوب است به هر نحو خود را براى نماز بیارایند، به این معنا كه زیورهایى گرچه ساده و اندك هنگام نماز با خود داشته باشند.


:: ادامه مطلب
37 » طهارت و سلامت قلب
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 

 همان گونه كه براى انجام نماز، طهارت ظاهرى، در قالب وضو و غسل و تیمم، شرط است، قبول و پذیرفته شدن نماز نیز، به طهارت باطنى نیاز دارد.
 بارها قرآن به پاكى دل اشاره كرده است. گاهى مى‏فرماید: تنها قلب سلیم به درگاه خداوند راه دارد. قلبى است كه در آن شك و شرك وجود نداشته باشد.
 به هر حال، نماز نیز همانند قرآن كریم ظاهرى دارد و باطنى و آنچه ما انجام مى‏دهیم اگر درست باشد ظاهر نماز است كه باید سكّوى پرواز به باطن آن باشد.
 نمازى بر اساس معرفت و عشق.
 نمازى برخاسته از اخلاص و محبّت.
 نمازى با حال خشوع.
 نمازى دور از غرور و عُجب و ریا.
 نمازى سازنده و محرّك.
 نمازى از قلبى بى‏هوى و بى‏مرض.
 نمازى كه پرتوى از آن را فهمیدیم و نوشتیم و گفتیم، ولى لیاقت خواندن یك ركعت آن را نویسنده در تمام عمرش پیدا نكرده است.



:: ادامه مطلب
38 » نماز و صداقت
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 

كسى كه دیگرى را دوست دارد سخن گفتن با او را هم دوست دارد. آنها كه با زبان، مدّعى خداخواهى و خدادوستى‏اند، ولى علاقه‏اى به نماز ندارند در ادّعاى خود صداقت ندارند. نماز ملاك و میزان مقدار تعهّدى است كه انسان در اظهارات خود دارد. به همین دلیل نماز منافق همچون سایر اعمالش همراه با صداقت نیست.



:: ادامه مطلب
35 » بریدن از نماز ، زمینه گرایش به مفاسد
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 
«فخلف من‏بعدهم خلف اضاعوا الصلوة واتّبعوا الشهوات»(43)
 پس از انبیا گروهى جانشین آنها شدند كه نماز را ضایع كردند و از شهوات پیروى نمودند.
 این آیه، ابتدا ضایع شدن نماز را مطرح كرده و سپس در دام شهوات قرار گرفتن را. چون نماز ریسمان ارتباط با خداست، همین كه پاره شد، افتادن در وادى تباهى حتمى است، همچون گسستن بند تسبیح، كه همه دانه‏ها در اثر آن پخش و گم مى‏شوند.

 43) مریم، 59.

 



:: ادامه مطلب
36 » جهاد تا شهادت براى حفظ نمازخانه
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 
در آیه 40 سوره حج مى‏خوانیم:
 «ولولا دفع اللَّه الناس بعضهم ببعض لهدّمت صوامع و بیع و صلوات و مساجد یذكر فیها اسم اللَّه» اگر مؤمنان دست به اسلحه نبرند و جلو مفسدین را با قدرت و جنگ نگیرند، تمام نمازخانه‏ها و عبادتگاه‏هاى یهودیان و مسیحیان و مسلمانان خراب مى‏شود.
 صَوامع، جمع صُومعه، به مكان عبادت در بیرون شهر (دِیر) گفته مى‏شود كه براى زُهّاد ساخته مى‏شد. بِیَع جمع بیعة، محل عبادت نصارى‏ است كه همان كلیسا و كِنیسه است.
 صلوات، جمع صلوة، محل عبادت یهودیان است كه بعضى آن را معرّب ثلوثا در زبان عبرى دانسته‏اند و مسجد محل عبادت مسلمین است.
 به هر حال باید به قیمت خون دادن، از مكان نماز و عبادات حفاظت كرد.


:: ادامه مطلب
34 » نماز و توحید
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 
 «انّنى انا اللَّه لااله الاّ انا فاعبدنى واقم الصلوة لذكرى»(42)
 رابطه نماز و توحید بسیار نزدیك است، توحید ما را به سوى نماز مى‏كشاند و نماز روح توحید ما را زنده مى‏كند. نماز با تكبیر آغاز مى‏شود و در هر ركعت بعد از پایان سوره، قبل و بعد از ركوع و هر سجده و در پایان هر نماز، مستحب است اللّه اكبر بگوئیم. در ذكر ركوع و سجود، سبحان اللّه مى‏گوئیم و در ركعت سوم وچهارم «لااله الا اللَّه» مى‏گوئیم كه همه مایه صیقل‏دادن روح توحید و جلوه دادن روح ایمان است.

 42) طه، 14.

 



:: ادامه مطلب
 

 


 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2909460
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396