اوّلین مسئولیّت انسان بعد از خودش، خانواده اوست، ولى از آنجا كه همسر وفرزند انسان گاهى سرسختى نشان مىدهند، انسان باید استقامت كند وبه شیوههاى مختلف آنان را به سوى دین و نماز دعوت كند، نه آنكه اگر چند بار گفت و اثر نكرد آنان را رها كند.
25) طه، 132.
:: ادامه مطلب
خدایا! من نذر كردم كه فرزندم را براى خدمت در بیتالمقدّس از هر كار معاف و آزادش كنم تا با فراغت كامل در بیتالمقدّس خادم باشد. لكن همین كه فرزند متولّد شد و دید دختر است، گفت: خدایا! من دختر آوردم و دختر نمىتواند مثل پسر به راحتى خادم باشد. ولى به هر حال به نذرش عمل كرد، و مریم خادم مسجد شد.
24) آلعمران، 35.
:: ادامه مطلب
با همه اهمیّتى كه نماز در نزد خداوند و اولیا دارد، امّا برخورد مردم با آن متفاوت است:
الف: عدّهاى ایمان ندارند ونماز نمىخوانند: «فلا صدّق و لاصلّى»(17)
ب: عدّهاى مانع نماز دیگران مىشوند: «ارایت الذى ینهى عبداً اذا صلّى»(18)
در شأن نزول آیه آمده است كه ابوجهل تصمیم گرفت هنگامى كه پیامبر براى نماز به سجده مىرود با لگد، گردن حضرت را در هم بشكند. مردم او را دیدند كه رفت ولى منصرف شد. گفتند: چرا چنین نكردى؟!
گفت: چون خواستم چنین كنم، خندقى از آتش دیدم كه در پیش روى من شعلهور شد.(19)
ج: عدّهاى نماز را مسخره مىكنند: «و اذا نادیتم الى الصلوة اتخذوها هزواً»(20)
د: عدّهاى بىنشاط نماز مىخوانند: «واذا قاموا الى الصلوة قاموا كُسالى»(21)
ه : عدّهاى گاهى مىخوانند و گاهى نمىخوانند: «فویل للمصلّین الّذینهم عن صلوتهم ساهون»(22)
و: عدّهاى به خاطر رسیدن به دنیا، از نماز كم مىگذارند: «و اذا رأوا تجارة او لهواً انفضّوا الیها و تركوك قائما»(23) هرگاه لهو و تجارتى دیدند به سوى آن روانه شده و تو را در حالى كه به خواندن خطبه نماز ایستادهاى وامىگذارند.
این آیه اشاره به ماجرائى است كه پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله مشغول خواندن خطبههاى نماز جمعه بود كه كاروانى تازه وارد، براى فروش اجناس خود شروع به طبل زدن كردند. مردم از پاى سخن پیامبر بلند شده و به سراغ تجارت و معامله رفتند و حضرت را تنها گذاشتند.
17) قیامت، 31.
18) علق، 40.
19) تفسیر نمونه، ذیل آیه.
20) مائده، 58.
21) نساء، 142.
22) ماعون، 4 - 5.
23) جمعه، 10.
:: ادامه مطلب
قرآن از كسانى كه هنگام اذان، كار و كسب را رها مىكنند ستایش كرده است.
به خصوص در روز جمعه سفارش شده كه معامله را رها كنید: «و ذرواالبیع» وپس از پایان نماز جمعه، به سراغ كار و درآمد بروید: «فانتشروا فى الارض وابتغوا من فضل اللَّه»(16)
رئیس جمهور شهید ایران مرحوم رجائى مىفرمود: به نماز نگوئید كار دارم، به كار بگوئید نماز دارم.
15) نور، 37.
16) جمعه، 9 - 10.
:: ادامه مطلب
در ابتداى قرآن و آغاز سوره بقره، بعد از ایمان به غیب كه شامل ایمان به خداوند و معاد و فرشتگان است، اوّلین اصل عملى كه مورد توجّه قرار گرفته، مسئله اقامه نماز است.
14) بقره، 2.
:: ادامه مطلب
با مردم خوب سخن بگویید و نماز را به پا دارید.
با سخن و برخورد خوب مىتوانیم عملاً نماز را تبلیغ كنیم و بدانیم كسانى كه با اخلاق و سیره پیامبر صلى الله علیه وآله مسلمان شدهاند بیش از كسانى هستند كه با استدلال عقلى مسلمان شدهاند.
حتّى با كفّارى كه انسان جدال و بحث مىكند، باید به طور نیكو جدال كند، یعنى اوّل خوبىهاى آنان را بپذیرد و بعد نقطه نظرات خود را بیان كند.
13) بقره، 83.
:: ادامه مطلب
هر یك از دستورات اسلامى ممكن است به دلیلى تعطیل شود. مثلاً جهاد براى بیمار و نابینا واجب نیست، روزه بر مریض واجب نیست، خمس و زكات و حج، بر طبقه محروم واجب نیست، امّا تنها عبادتى كه بر همه افراد و اقشار جامعه از مرد و زن، فقیر و غنى، سالم و بیمار واجب است، نماز است كه تا لحظه مرگ حتّى یك روز قابل تعطیل شدن نیست. (گرچه براى زنها در هر ماه برنامه خاصّى وجود دارد)
12) مریم، 31.
:: ادامه مطلب
|
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2909453
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396